Besluit nieuwe ontwikkellocaties flexwonen uitgesteld
GEMEENTERAAD WIL EERST AFWEGINGSKADER VASTSTELLEN

Besluit nieuwe ontwikkellocaties flexwonen uitgesteld

De beraadslaging over de drie nieuwe onderzoeklocaties voor flexwoningen is door de gemeenteraad uitgesteld naar 9 januari. Besluitvorming zou dan volgen in de raadsvergadering van 30 januari. Oorspronkelijk zou dit plaatsvinden op 21 november aanstaande respectievelijk 12 december, maar de gemeenteraad vindt dat eerst de criteria voor het selecteren van locaties moeten worden vastgesteld, voordat een besluit kan worden genomen over het aanwijzen van nieuwe locaties. Daarom behandelt de gemeenteraad éérst het voorstel over het afwegingskader. Pas na besluitvorming daarover op 12 december wordt over het voorstel voor de aanwijzing van de nieuwe locaties gesproken.
 

Gewijzigde planning

Volgende week wordt dus wel het afwegingskader besproken en ook de business case versnelde woningbouw Tichelkampweg. De gemeenteraad heeft al eerder besloten de locatie Tichelkampweg aan te wijzen als locatie voor versnelde woningbouw. Dit voorstel gaat over de financiële consequenties van deze ontwikkellocatie. Besluitvorming daarover wordt verwacht in de raadsvergadering van 12 december.
 

Deze gewijzigde planning betekent dat er in het politiek beraad van 9 januari 2024 kan worden ingesproken over de nieuwe ontwikkellocaties en het aanwijzen van Maria Mediatrix als doorstroomlocatie voor maximaal 50 statushouders. In het politiek beraad van 21 november is deze ruimte er niet.
 

In het politiek beraad van 21 november kan wél worden ingesproken over het afwegingskader en de businesscase versnelde woningbouw Tichelkampweg. Insprekers kunnen zich melden bij de raadsgriffie (griffie@borne.nl).

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
HS — 18 nov 2023
Hoezo tichelkamp Eerst alle bewoners wat langs de route wonen beveiligen Nieuwe sloten op de deur Beveiliging camera’s rond de woning Schermen voor de ramen die we kunnen laten zakken En wie praat er over de kinderen kleinkinderen die worden lastig gevallen .Ze komen natuurlijk met grote betalen langs je huis met de visa kaart om inkopen te doen .
Hoezo een belachelijk idee als er alleen al over denkt om dit zo in een woonwijk te doen .
Dus even verschuiven Ja een heel eind verschuiven,,
En graag even van de kaart van Borne schuiven !,
Kees — 18 nov 2023
Waarom hoor ik nooit iets van onze omliggende gemeenten. Hebben ze daar geen last van woningnood. Ik dacht dat Borne al genoeg deed aan opvang e.d.
Eigenlijk doen we het goed, op Bornse schaal, meer en groter is niet nodig of moeten we weer het braafste jongetje van de klas zijn?
FrD — 17 nov 2023
Het wordt ze in het gemeentehuis weer te heet onder de voeten. Niet het eerste dossier waar ik dit 'duikgedrag' zie..
Henk — 17 nov 2023
Lekker schimmig en vooruitschuiven, daadkracht. En moeilijk te lezen voor laaggeletterden tjonge jonge wat een blaaskaak-tekst.
Dirk — 17 nov 2023
Krijg zomaar het gevoel dat de wethouder iets te voortvarend is geweest in zijn uitlatingen op 15/11 jl, en er door deze en gene aan de spreekwoordelijke teugels is getrokken. Over onrust gesproken.....

Borne Werkt maakt doorstart

In 2016 ging in Borne het project Borne Werkt van start. Een initiatief vanuit de...
18-07-2024

BTKzorg wordt Twentse Huishoudelijke Hulp

De overname van BiOns door Thuisgenoten/BTKzorg is afgerond en formeel goedgekeurd door de...
15-07-2024

Onderzoek over positieve gezondheid in Borne

ADVERTORIAL. Gemeente Borne wil graag weten hoe verbonden jij je voelt met Borne en samenleving...
11-07-2024

Aan de slag met het gemeentehuis

Het gemeentehuis aan het Rheineplein wordt door de ambtelijke en bestuurlijke organisatie...
11-07-2024

Standbeeld voor Wout Weghorst?

“Moeten we dan een standbeeld plaatsen voor Wout Weghorst? Afhankelijk van het resultaat...
09-07-2024

Dilemma’s voorzien in opvang vluchtelingen

Op dit moment is het beleid van Borne om zich in te zetten voor de opvang van de grote groep...
28-06-2024