Jeugdige slopers gaan los in Jan Ligthartschool
LAATSTE RONDGANG DOOR GEBOUW LEVERT DUBBELE GEVOELENS OP

Jeugdige slopers gaan los in Jan Ligthartschool

Donderdagmiddag tussen kwart over drie en vier uur stonden de deuren van de Jan Ligthartschool open voor iedereen die nog één keertje wilde kijken in het gebouw. En die uitnodiging was niet aan dovemansoren gericht. Bezoekers van middelbare scholieren tot ouders die inmiddels hun eigen kinderen op deze school hebben zitten keken hun ogen uit. Niet alleen naar de abominabele staat waarin het gebouw verkeert, maar ook naar de werkelijk levensgrote kunstwerken die de leerlingen ‘s morgens op de muren en ramen hebben gemaakt. En dat alles in een sfeer die nog het beste als een reünie kan worden benoemd.

 

Allerlei activiteiten

Vanmorgen waren er voor de leerlingen verschillende activiteiten georganiseerd. Allemaal activiteiten die je normaal nooit in een school doet, zoals blokjesvoetbal, skaten, trefbal, een escaperoom en meer. Het geheel werd omlijst met muziek die door DJ Stuif gedraaid werd. Tussen de middag zijn de leerlingen getrakteerd op patat en een snack. Dat gold ook voor de leerlingen van ’t Oldhof. Bovendien mochten de leerlingen hun lokaal en de gangen en hallen versieren met verf en stiften, en dat hebben ze gedaan. Ook hebben alle leerlingen een kijkje mogen nemen in het lokaal waar zij na de vakantie komen te zitten. Dat zal zijn op de locatie van basisschool ’t Oldhof, waar nu noodlokalen zijn bijgeplaatst.

 

Vorige week al zijn alle mensen die op de school hebben gewerkt uitgenodigd voor een laatste avond samen in het gebouw. De animo daarvoor was groot. Maar liefst ruim 50 mensen hebben aan die uitnodiging gehoor gegeven en samen een prettige avond vol herinneringen doorgebracht.

 

Eerste sloopwerkzaamheden zijn al gedaan

Nadat vandaag is gebleken dat werkelijk vrijwel alles was toegestaan in het gebouw hebben sommige leerlingen al een begin met de afbraak gemaakt. Plafondplaten lagen op de grond, snoeren hingen uit de plafonds. En toen vanmiddag jongere oud-leerlingen dat zagen namen zij met veel plezier het stokje letterlijk over en gingen zij daarmee verder.

 

Raar, dubbel idee

Hester Stuivenberg-Koning is zelf oud–leerling van de Jan Ligthartschool en heeft haar beide dochters daar nu als leerling. Zij was er leerling van 1992 tot 1998. Ze heeft het altijd een leuke school gevonden en ook haar dochters hebben het er erg naar hun zin. De oudste vond het eigenlijk helemaal niet nodig dat er een nieuwe school kwam, maar was het wel met haar moeder eens dat het sanitair erg versleten was. Zelf vindt Hester het jammer dat er nu definitief een einde komt aan de trein die op de buitenkant van de school is geschilderd. Samen met een aantal klasgenoten hebben zij die trein daar in 1995 gemaakt. Voor het overige zegt zij dat alles nog min of meer hetzelfde is in het gebouw als in haar eigen schooltijd. “Daarmee verdwijnt er iets vertrouwds en dat is een raar idee en geeft een dubbel gevoel.” (HvR)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Stralend middelpunt van Zuiver huid & haar

ADVERTORIAL. Aan de rand van het centrumpark Scholtenshof staat Beautysalon Zuiver huid &...
04-07-2024

Netgemak viert 15-jarig bestaan

ADVERTORIAL. Netgemak, gespecialiseerd in het optimaliseren van bedrijfsprocessen, viert met...
02-07-2024

Gebouw Optimist gaat meer eenheid uitstralen

Dat basisschool De Optimist het resultaat is van de fusie van een aantal scholen weet iedereen....
02-07-2024

Basisschool Flora groeit uit naar integraal...

Het gebouw waarin basisschool Flora is gehuisvest is inmiddels ruim 50 jaar oud en is nodig toe...
28-06-2024

Subvice: ‘leuke jongens’ die weten wat ze willen

“Misschien zijn we wel heel leuke jongens…”, laat Martijn Roelofs zich...
18-06-2024

Maak kans op de Startersprijs Midden Twente

Iedereen die in 2023 in de gemeente Borne, Hengelo of Hof van Twente is gestart met een eigen...
07-06-2024