Basisschool Flora groeit uit naar integraal kindcentrum
VERNIEUWBOUW ENTREE, HAL EN PERSONEELSRUIMTE DEZE ZOMER VAN START

Basisschool Flora groeit uit naar integraal kindcentrum

Het gebouw waarin basisschool Flora is gehuisvest is inmiddels ruim 50 jaar oud en is nodig toe aan renovatie. Nieuwbouw bleek niet nodig omdat het grondplan van de school goed is. De eerste vernieuwing betreft de ingang, de centrale hal en de personeelskamer. In de zomervakantie gaan alle drie onder handen worden genomen. De huidige hal en personeelskamer worden aan elkaar geschakeld door het verwijderen van tussenmuren. Hierdoor ontstaat één grote lichte ruimte die de aanblik veel aantrekkelijker zal maken. Heel anders dan de huidige toestand (zie foto onder). Samen met architectenbureau Arcom is een totaalplan gemaakt.

 

Functies

Behalve dat de aanblik aantrekkelijker wordt zal de nieuwe ruimte ook nieuwe functies krijgen. Voor de leerlingen zal het een leerplein worden waar kleine groepjes kinderen aan de slag kunnen. Maar er wordt ook gedacht aan een ontmoetingsplaats voor buurtbewoners en activiteiten voor de wijk in de avonduren. Omdat er in de toekomst geprobeerd wordt om ook de kinderopvang in of bij de school te huisvesten ontstaat er op deze manier een integraal kindcentrum, een IKC.

 

Rol Brigantijn

De school valt onder de verantwoordelijkheid van Stichting Brigantijn, zoals bijna alle Bornse basisscholen. Dit bestuur is overtuigd van de urgentie om de school te vernieuwbouwen en gaat daarom deze eerste verbetering zelf bekostigen. Voor het vervolg van de verbouwingen is subsidie aangevraagd bij Dumava (Duurzaam Maatschappelijk Vastgoed). Zij vergoeden tot 40 procent van duurzame aanpassingen op voorwaarde dat er minstens drie verschillende soorten verduurzaming worden toegepast. Voor het dan nog ontbrekende bedrag zal een verzoek worden ingediend bij de gemeente Borne.

 

Proces vooraf

Als eerste is het bestuur van Brigantijn in overleg gegaan met de schooldirectie om te weten te komen wat de wensen waren die er leefden. Vervolgens is het team ingelicht en is de medezeggenschapsraad van de school er bij betrokken. Een aantal teamleden is inmiddels nauwer betrokken door van gedachten te wisselen over de verschillende functies van de nieuwe ruimte die ontstaat. Zo ook over het nieuwe meubilair dat er komt te staan. Rond de herfstvakantie hoopt men de nieuwe ruimte in gebruik te kunnen nemen.

 

In het kader van de visievorming voor de schoolontwikkeling in de komende vier jaren was een verbeterde huisvesting de wens die er met kop en schouders bovenuit stak. De eerst stap wordt nu gezet, hopelijk volgt de rest spoedig en zien we binnenkort een frisse en lichte basisschool Flora waar het schoolmotto iedere dag weer werkelijkheid is: Pluk de schooldag! (HvR)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Stralend middelpunt van Zuiver huid & haar

ADVERTORIAL. Aan de rand van het centrumpark Scholtenshof staat Beautysalon Zuiver huid &...
04-07-2024

Netgemak viert 15-jarig bestaan

ADVERTORIAL. Netgemak, gespecialiseerd in het optimaliseren van bedrijfsprocessen, viert met...
02-07-2024

Gebouw Optimist gaat meer eenheid uitstralen

Dat basisschool De Optimist het resultaat is van de fusie van een aantal scholen weet iedereen....
02-07-2024

Subvice: ‘leuke jongens’ die weten wat ze willen

“Misschien zijn we wel heel leuke jongens…”, laat Martijn Roelofs zich...
18-06-2024

Maak kans op de Startersprijs Midden Twente

Iedereen die in 2023 in de gemeente Borne, Hengelo of Hof van Twente is gestart met een eigen...
07-06-2024

Na 42 jaar klinkt slotakkoord voor Jos Beunders

“Jos gaat met pensioen tralalala”. Het is de eenmalige variant op de bekende...
05-06-2024