NEO laat Vogido ontsnappen
30-04-2017
THUISCLUB DOET ZICHZELF ZWAAR TE KORT IN TOPDUEL: 0-1

NEO laat Vogido ontsnappen

NEO heeft zondagmiddag verzuimd de spanning aan kop in de derde klasse A tot het kookpunt op te voeren. Het was aanzienlijk beter dan lijstaanvoerder Vogido en kreeg een veelheid aan kansen om het duel in het voordeel te beslissen. Maar NEO beloonde zichzelf niet en liet Vogido met 0-1 ontsnappen. De enige treffer van de gasten was wel omstreden, want er ging een overtreding en vervolgens buitenspel aan vooraf .


Door de onverdiende nederlaag heeft de ploeg van trainer Jan Willem van Holland nu zes verliespunten meer dan Vogido en lijkt het seizoen voor de Bornenaren sportief gezien wel voorbij, omdat zelfs de tweede plaats in het eindklassement NEO geen plek in de nacompetitie oplevert.

Tegen de paal
Vooral in de eerste helft domineerde NEO nadrukkelijk, maar het slaagde er niet in de bal een keer tussen de palen te werken. Pascal van Berkum, gestart vanaf links, was het dichtst bij succes toen hij na een mooie actie het speeltuig tegen de rechterpaal zag eindigen. Tim Bijker wurmde zich langs een aantal tegenstanders, maar was in de afwerking net niet zuiver genoeg. En op slag van rust benutte Jochem Stam de zee van ruimte die hem geboden werd, niet effectief genoeg.

Het op de verdediging leunende Vogido pakte het in de tweede helft aanvankelijk wat anders aan en ging met drie spitsen spelen, wat de gastheren even in verlegenheid bracht. NEO herstelde zich echter al snel weer en zette het eenrichtingsverkeer van voor de pauze voort. De na een uur naar de rechterkant verhuisde Pascal van Berkum zag zijn voorbereidende werk enkele malen niet beloond en vooral Jochem Stam en Max Brunninkhuis fraaie mogelijkheden missen.

Nadat het nogmaals Stam tot twee keer toe niet lukte de eminente doelman van Vogido te verschalken, viel de treffer als zo vaak aan de andere kant. Ondanks een overtreding op het middenveld liet de arbiter van dienst doorspelen en hij negeerde ook de door de Bornse grensrechter gesignaleerde buitenspelsituatie (zie foto hiernaast), die vervolgens leidde tot de winnende goal van Bert Verschoor.
Met Kent Arslani op de plek van Steven Zonder probeerde NEO met alle macht het tijd nog te keren, maar ook de mee naar voren stormende goalie Bob Peterman (midden op foto geheel boven) kon het onheil niet meer afwenden. Al was Bas Smits in de slotfase nog erg dicht bij de gelijkmaker.

Geweldig zuur
“Geweldig zuur, vooral als je kijkt naar de manier waarop”, vond Rob Oude Kamphuis. “De teleurstelling is enorm groot. De keeper van Vogido was vandaag heel goed en pakte de onmogelijkste ballen, maar we hadden desondanks een paar keer moeten scoren en hebben onszelf niet beloond voor het betere spel. Dat is iets waar we het hele seizoen al last van hebben. En je weet dat elke tegenstander wel een kansje krijgt, dat er dan in kan gaan. Het moet nu wel heel raar lopen als we nog mee willen doen om het kampioenschap”, berustte Oude Kamphuis. “We hebben vandaag ook wel veel pech gehad, maar dat telt niet. Het is moeilijk het nu al te zeggen, maar het seizoen is ondanks alles boven verwachting voor ons verlopen. We wilden een plek in de middenmoot, we hebben veel meer bereikt. Maar jammer blijft dit wel.”

Ook voor Jan Willem van Holland was het niet gemakkelijk zich bij de nederlaag neer te leggen. “Er was vandaag maar één ploeg die verdiende te winnen en dat waren wij. We hebben alleen vergeten dat in de score uit te drukken. Ik denk echter dat we niemand een verwijt mogen maken. Als je constant moet, kost dat meer kracht dan wanneer je zoals Vogido een afwachtende houding kunt aannemen. Maar ook bij Vogido hadden ze de pijp aardig leeg. Aan de kansen en ons spel heeft het niet gelegen, het moet soms ook gewoon een beetje mee zitten. En dat deed het vandaag qua afronding zeker niet.” (WP)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Bennie v d Tuuk — 30 apr 2017
DE jongens hebben hun best gedaan!
Ze hebben geen scorend vermogen.
De boys kunnen terug kijken op een goed seizoen. Volgend jaar proberen een prijs te pakken.
Wij blijven jullie ondersteunen.
Gr de supporters.
Jan — 30 apr 2017
Compliment voor NEO. Mooi voetbal bij vlagen, met name de eerste helft. Zeer ten onrechte dat er niet gewonnen werd. Kansen benutten blijft een vak apart.

Voorstel nieuwe woonwagenlocatie voor eind dit...

De zoektocht naar locaties voor nieuwe woonwagenstandplaatsen is in een volgende fase beland....
25-09-2020

Jubileum Groen Zwart start met sponsorloop

Op 29 januari 2021 is het precies honderd jaar geleden dat de Bornse korfbalclub Groen Zwart...
24-09-2020

Kiekepan start met de Smaak-Halte

In 1997 startten Rob en Annemieke Oude Wolbers met De Kiekepan. Het bleek een schot in de roos,...
24-09-2020

Informatie over griepvaccinatie 2020

Via BorneBoeit informeren de Bornse huisartsen u regelmatig over de bijzondere omstandigheden...
24-09-2020

Grote zorgen over financiële situatie

De toon van het kaderstellend debat dinsdagavond was ongekend kritisch. Raadsbreed werden er...
23-09-2020

Unicef-speld voor Petra Bosch

Tijdens een bijeenkomst dinsdagavond van de Bornse Unicef-vrijwilligers werd Petra Bosch...
22-09-2020