
Van Otten, gevestigd in Enter, Rijssen, Almelo, Wierden, Borne en Delden, is officieel bekroond tot producent van het beste banketbakkersijs van Nederland tijdens de landelijke banketbakkersijs wedstrijd van het Patisserie College.
De wedstrijd
Het Patisserie College, het Gilde van de Betere Banketbakkers, riep alle leden op hun vers gedraaide passie sorbetijs en een ijsbeker creatie in te leveren voor de jaarlijkse wedstrijd ‘Beste Banketbakkersijs van Nederland’. In totaal streden bijna 30 patissiers om de felbegeerde titel waarmee van Otten uiteindelijk aan de haal ging.
Juryvoorzitter Femke van der Muuren : “Het room- en sorbetijs van van Otten is van topkwaliteit. Bij het passiesorbetijs proef je echt passievruchten en het ijs had de juiste balans tussen zoet en zuur. En echt heel belangrijk: het ijs is niet te zoet. De ijscreatie was absoluut indrukwekkend. Deze heeft de doorslag gegeven in het behalen van de titel. We hebben zelden zulk goed ijs geproefd.”
Eigenaar Eric van Otten is ontzettend blij met deze prijs: “Wij steken ontzettend veel tijd in het maken van ambachtelijk ijs zonder andere toevoegingen dan suiker, water, room en vers fruit. Echt ongelofelijk mooi dat we voor deze wedstrijd weten te winnen; we zijn ontzettend trots op ons team!!”
Het Patisserie College
Binnen het Patisserie College, het Gilde van de Betere Banketbakkers, staat kwaliteit bovenaan. Alle aangesloten banketbakkers hebben een eigen bakkerij, waar ze hun producten zelf maken. Zesmaal per jaar komen banketbakkers in groepsvergaderingen bij elkaar, waarbij ook productvergelijkingen plaatsvinden, om zo de kwaliteit van eenieder nog verder te verbeteren.
© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.