Bornse Makelaars trekken samen op
‘BUNDELEN VAN KRACHTEN LEVERT ALLE PARTIJEN VOORDEEL OP’

Bornse Makelaars trekken samen op

ADVERTORIAL - Het aantal transacties op de woningmarkt neemt gestaag toe. Door de lage rentestand zijn huizen beter betaalbaar en de stijgende woningprijzen leiden ertoe dat kopers er steeds meer op vertrouwen dat het aankopen van een huis loont. Maar omdat de huizen sneller worden verkocht, neemt het aantal aangeboden woningen in snel tempo af. Terwijl de vraag ernaar alleen maar stijgt. De vijf Bornse NVM-makelaars besloten hun krachten te bundelen en samen op te trekken.

De Makelaar, Euverman & Nuyts Makelaars, Marcel Kon, Prisma Era Makelaars en Saskia Vreeman Makelaar 4You doen dat onder de naam De Bornse Makelaars met exclusieve acties. Zoals tijdens een gezamenlijke Open Huizen Dag op zaterdag 10 juni en door klanten aan te spreken op het ‘Ons Borne-gevoel’. “Wij kennen Borne en willen meer laten zien dat we er voor Borne zijn.”

Begin dit jaar lunchten de Bornse bij de NVM aangesloten makelaars met elkaar. De lage rente en het herstel van de economie naar een betere markt en bepaalde ontwikkelingen in de branche waren enkele speerpunten, die het waard waren om samen te bespreken. Iedereen was enthousiast en afgesproken werd een dergelijke bijeenkomst enkele keren per jaar te houden, bij toerbeurt bij de verschillende kantoren.

Kopers missen de boot
Woningen worden heel snel verkocht, dat geeft hectiek, stelden De Bornse makelaars vast. Daardoor dreigen sommige kopers de boot te missen. Dat biedt de makelaars een mooie kans om ook andere aspecten onder de aandacht te brengen, zoals de begeleiding bij de aankoop van een woning, wat de actuele marktwaarde is, het voordeel van de zekerheid hoe een huis technisch in elkaar zit en welke juridische aspecten er meespelen.

Door tot op zekere hoogte samen op te trekken, kunnen de klanten daar profijt van hebben, is de overtuiging van de samenwerkende makelaars. Doordat ze regelmatig contact met elkaar hebben en weten wat er in het Bornse leeft en speelt, kan ook de verkopende opdrachtgever daar zijn voordeel mee doen. Voor hem is het misschien interessant om een nog betere prijs te realiseren door in zijn woning geïnteresseerde mensen tegelijk te laten komen kijken. Is bij een verkooptransactie ook een aankoopmakelaar betrokken, dan wordt het aantal klanten dat niet doorstroomt kleiner en ontstaat voor iedereen een win-winsituatie. En elkaar helpen kan ook als bijvoorbeeld iemand tijdelijk woonruimte nodig heeft.

Ieder op eigen manier
De Bornse Makelaars zijn het erover eens dat het gemakkelijker overleggen is als je elkaar goed kent. Nu de markt krapper wordt, is het goed de krachten te bundelen. Ze blijven ook elkaars concurrent, maar dat wil niet zeggen dat ze daarom het contact met elkaar moeten mijden. “Iedereen doet het toch op haar of zijn eigen manier, de ene klant heeft een klik met het ene kantoor, en de andere met een ander.”

Er is in deze regio nog een hoop te winnen, denken De Bornse Makelaars. Zo is in het westen van het land in dertig procent van de gevallen een aankoopmakelaar betrokken bij transacties en in Twente nog maar zeven procent. “Daar ligt dus nog een aardig terrein bloot.”

De Open Huizen Dag is op zaterdag 10 juni van 11.00 tot 15.00 uur. De deelnemende huizen, die vrijblijvend bekeken kunnen worden, zijn te vinden op de websites van de volgende makelaars:
www.saskiavreeman.nl
www.marcel-kon.nl
www.prismamakelaars.nl
www.demakelaar.nl
www.euvermannuyts.nl

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Stilte bij de ouderenbonden

Borne telt drie actieve ouderenbonden, de ABOB, KBO en de PCOB. Naast het verzorgen van een...
23-10-2020

Bewoners Dijkhuis verrast met bitterkoekjes

Onder het motto ‘Wij zijn u niet vergeten’ kregen de 230 bewoners en cliënten...
22-10-2020

Veel tegenwind op participatieavond windmolens

Dinsdagavond stond de derde bijeenkomst op de agenda in het participatietraject om te komen tot...
21-10-2020

Diefstal uit auto aan Vossenbeek

Op maandag 19 oktober rond 04.00 uur vond er een diefstal plaats uit een auto. De auto stond...
20-10-2020

EHBO staat even niet paraat

Zij waren er op 12 en 20 september tijdens de Open Monumentendag en de Twickelloop. De dames en...
19-10-2020

Meer gezinnen in de problemen

Half maart begon de alternatieve voedselbank met voedselpakketten voor 15 gezinnen in nood....
16-10-2020