Bornse Mathijs ‘rasartiest in wording’
25-06-2017
2E PLEK VOOR ‘PIET PIRAAT’ OUDE VRIELINK IN FINALE AVELEIJN’S GOT TALENT

Bornse Mathijs ‘rasartiest in wording’

Bijna 800 enthousiastelingen (medebewoners, begeleiders, verzorgers, fans en familieleden) waren zaterdagavond in het Enschedese Wilminktheater getuige van een groots opgezette finale van het inmiddels roemruchte Aveleijn’s Got Talent. Het was alweer de negende editie en niets lijkt er op dat de sleet erin komt. Integendeel, de kwaliteit van deze muzikale talentenshow stijgt nog jaarlijks en de sfeer en entourage waarin de deelnemers presteren, smaakt eigenlijk alleen maar naar meer.

 

Vreemdsoortige jury

Neem bijvoorbeeld Karin Nijhof, de enthousiaste en meelevende presentatrice van de avond die voor elke deelnemer wel een warm woordje klaar heeft. Of de vreemdsoortige jury, met de nichten Tante Sjaan en Tante Edna, de Sokkies René en Hans én juryvoorzitster Ellen. Verbaal vangen ze elkaar de vliegen af, terwijl ze ondertussen zonder ophouden -en soms ietwat kritisch- de loftrompet steken over de geleverde muzikale prestaties van de finalisten. En dan is er dit jaar nog voor het eerst de muzikale ondersteuning van de Big Band Hengelo met Barbara Soepboer als plezierig klinkende zangeres.

 

Een heerlijke finalevond dus waarin het vooral een feest is voor de deelnemers zelf. Met hun achttienen zijn ze, onderverdeeld in de categorieën Geel (de playbackers), Blauw (de meezingers met de Big Band of met de artiest op de band) en Rood (de live zangers met een orkestband). In hoog tempo en slechts onderbroken door een korte pauze halverwege, vertonen ze hun kunsten. Alle muzieksoorten passeren de revue, van Marco Borsato tot de Zangeres Zonder Naam, en van Celine Dion tot Claudia de Breij.

 

Enige Bornse deelnemer

En wie het ook is, iedereen wordt voortdurend hartstochtelijk aangemoedigd. Er zijn spandoeken in de zaal, mensen gebruiken hun lampje op de mobiele telefoon voor een beetje extra sfeer en het ovationele applaus is niet van de lucht. De enige Bornse deelnemer is Mathijs Oude Vrielink, hij vertolkt Piet Piraat met een nummer waarbij hij zeker vier minuten op het podium acteert. En met verve, want eigenlijk toont ‘ie zich geen moment zenuwachtig.

 

Als Karin na zijn performance om een juryreactie vraagt, golven de complimenten hem toe. Sokkie Hans roemt de snelle groei van Mathijs. “Je bent in één jaar tijd enorm hard gegroeid”, klinkt het. Toen je enkele jaren geleden begon, droeg je nog een masker. Nu sta je er zo, zing je uit volle borst en ken je alle woorden uit je hoofd. Complimenten hoor. Je bent een rasartiest in wording.” Karin kijkt Mathijs vervolgens vragend in de ogen, maar veel verder dan ‘Ja’ komt de piraat niet. Waarna hij apetrots in de coulissen verdwijnt.

 

Iedereen een ster

Het is inmiddels bijna half elf als de winnaars bekend kunnen worden gemaakt. En zowel Karin als de jury laten niet na de deelnemers erop te wijzen dat ‘of je nu wat wint of niet, je hoe dan ook een ster bent.’ Mooier kan een afsluiting niet zijn. De winnaars in de verschillende categorieën krijgen allemaal een fraaie beker en stralen nog vijf minuten op het immense theaterpodium. Dan is het tijd voor de terugreis. Op naar de inmiddels gereedstaande busjes die buiten al in colonne wachten. En in gedachten op naar volgend jaar, naar een nog mooiere tiende editie. (BM)

 

UITSLAGEN

Geel

  1. Jennie de Leeuw
  2. Deborah Kort
  3. Peter Schulten

 

Blauw

  1. Amber Zwoferink
  2. Sanne Regeling
  3. Truus Jannink

 

Rood

  1. Sanne Borger
  2. Mathijs Oude Vrielink
  3. Shelly Lehmann

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

 

 

reageren op deze pagina

Europastraat: stukje bij beetje beter

Vanaf maandagmorgen is de Europastraat weer vanaf de ovonde toegankelijk. De werkzaamheden aan...
22-11-2021

Bijdrage voor nieuwe duo fietsen

De onlangs opgerichte stichting Fietsmaatjes Borne is een stukje dichterbij het doel om twee...
20-11-2021

‘Zonnepanelen zijn keihard nodig’

Dinsdagavond vond in het Kulturhus de laatste van een serie van acht presentaties plaats, waarin...
16-11-2021

Johan Meijer in gesprek met Miriam de Leeuw

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
07-11-2021

Nieuwe kalender van en voor Kloostergaarde

Op elke eerste zaterdag in november organiseren alle provinciale Landschapsbeheerorganisaties de...
06-11-2021

Inschrijven voor Jasmijnstraat 19

ADVERTORIAL • Wie regelmatig op Funda kijkt, ziet dat veel huizen per direct en al onder...
05-11-2021