Martine, Cyrille en Marga popelen…
DERDE JAAR IJSBAAN KAN HAAST NIET ANDERS DAN OPNIEUW EEN TOPPER WORDEN

Martine, Cyrille en Marga popelen…

Nog een paar nachtjes en dan is het eindelijk zover. Voor het derde achtereenvolgende jaar opent de ijsbaan in Borne vrijdag haar ‘deuren’. Martine Hesselink, Marga van der Heijden en Cyrille Hesselink (hierboven van links naar rechts) hebben er zin in. Gedrieën vormen ze de organisatie en motor van dit drie weken durende spektakelstuk op het Dorsetplein. “Maar we doen het écht niet alleen hoor”, haast Marga zich te zeggen. “Zonder de steun van heel velen waren we nergens.”

 

Maandagmorgen in alle vroegte werd er een begin gemaakt met de aanleg van de bijna 200 vierkante meter ijsbaan. Waarmee het Dorsetplein bijna tot op de laatste meter is gevuld. Inmiddels ligt de fundering op zijn plek en is het dinsdag aan de ijsmeesters om de volgende fase voor hun rekening te nemen. Daarna komt de Technische Commissie in beeld, de groep Bornse vrijwilligers die drie weken lang de steun en toeverlaat voor Martine, Cyrille en Marga zullen vormen.

 

‘Zelfs de KNSB weet ons te vinden’

“Dit is wel zo mooi hè”, straalt Cyrille, “van alle kanten krijgen we hulp en ondersteuning aangeboden. Van instanties, heel voor sponsors, de Bornse Schaats- en Skeelervereniging en een heleboel vrijwilligers.” Marga hoort het glimlachend aan. “Ja, zelfs de KNSB weet ons al te vinden. Dit jaar is de Bornse ijsbaan een van de dertig tijdelijke banen in ons land die participeert in het IJstijd-project van de KNSB en zo de schaatssport verder promoot. In dat kader vindt er onder andere op donderdag 21 december een KPN-clinic plaats met Barbara de Loor als ambassadeur. Ook doet de schaatsbond nog diverse andere promoties en krijgen we de kans een Borns team op de been te brengen dat in februari deelneemt aan de IJstijd Winterspelen in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Gaaf toch?”

 

Gevraagd naar de hoogtepunten van drie weken lang schaatsplezier in Borne kijkt het drietal elkaar vragend aan, waarop Martine zegt: “Eigenlijk zijn het allemaal hoogtepunten. De eerste week staat bol van het schoolschaatsen. De buurtsportcoach Danny Berghuis heeft inmiddels een heel programma in elkaar getimmerd voor alle basisscholen in Borne. Dan hebben we op twee ochtenden het zogenaamde peuterschaatsen, een van de toponderdelen van vorig jaar, terwijl ik ook het vrije schaatsen - zeker als het een beetje donker wordt en de sfeerverlichting aan gaat - geweldig leuke uurtjes vind.”

 

Curling Open

Marga is vooral benieuwd naar de allereerste Borne Curling Open. “Vorig jaar speelden we al met de gedachte om een soort van curlingcompetitie op touw te zetten. Geweldig dat de Lionsclub dit idee heeft opgepakt en het op vrijdagavond 22 december in uitvoering brengt. Maximaal kunnen zich 48 teams inschrijven; van bedrijven, verenigingen en clubs tot straten… ja van alles. Wat ik begrijp is dat er zich al een groot aantal via de website heeft aangemeld.”

 

Komende vrijdagavond 15 december om 19.30 uur is de officiële opening van het drie weken durende schaatsplezier. Niemand minder dan Jorien Voorhuis, tot voor kort een van Nederlands’ topschaatsters die jarenlang deel uitmaakte van de allround ploeg en daar diverse prijzen in de wacht sleepte, zal dit voor haar rekening nemen. Aansluitend zal ze een korte clinic geven en natuurlijk handtekeningen uitdelen. “Ja, ook dat wordt een hele leuke avond”, besluit het drietal. "De dameskapel Dolce Vita uit Weerselo zorgt voor de vrolijke noot, De Kiekepan trakteert op lekkere hapjes en we toasten met ons allen op de vele sponsors die dit feestje voor heel Borne weer mogelijk maakten.” (BM)

 

Het complete programma met openingstijden en de voorwaarden waarop je gratis van de ijsbaan gebruik kunt maken, lees je in onze special Feestmaand december.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Verkeersmaatregelen tijdens Borne op z’n Best

Tijdens Borne op z’n Best worden bijna alle pleinen en parkeerplaatsen in het centrum van...
16-04-2024

Organisatie Borne op z’n Best popelt

Vandaag over twee weken, op zondag 21 april, is Borne weer op z’n Best. Voor de ruim...
07-04-2024

Paasvuur Borne met licht, warmte én regen

Hóe ze het deed, deed ze het… feit is dat het licht en de warmte die Annemarie...
31-03-2024

Lifestyle in Borne: ‘Blijven lachen!’

Vandaag, zondag, zou volgens de Bornse winkeliers de lente worden ingeluid. Alles beloofden ze...
24-03-2024

Vele palmpasens sieren druilerig Borne

Het was zondagmorgen guur en nat in Borne. Een zondag die voor de Folkloregroep met hoofdletters...
24-03-2024

Zondag klinkt het Palm-palm poasken weer

Aanstaande zondag 24 maart, Palmzondag, valt er in het centrum van Borne weer te genieten van de...
19-03-2024