Martine, Cyrille en Marga popelen…
DERDE JAAR IJSBAAN KAN HAAST NIET ANDERS DAN OPNIEUW EEN TOPPER WORDEN

Martine, Cyrille en Marga popelen…

Nog een paar nachtjes en dan is het eindelijk zover. Voor het derde achtereenvolgende jaar opent de ijsbaan in Borne vrijdag haar ‘deuren’. Martine Hesselink, Marga van der Heijden en Cyrille Hesselink (hierboven van links naar rechts) hebben er zin in. Gedrieën vormen ze de organisatie en motor van dit drie weken durende spektakelstuk op het Dorsetplein. “Maar we doen het écht niet alleen hoor”, haast Marga zich te zeggen. “Zonder de steun van heel velen waren we nergens.”

 

Maandagmorgen in alle vroegte werd er een begin gemaakt met de aanleg van de bijna 200 vierkante meter ijsbaan. Waarmee het Dorsetplein bijna tot op de laatste meter is gevuld. Inmiddels ligt de fundering op zijn plek en is het dinsdag aan de ijsmeesters om de volgende fase voor hun rekening te nemen. Daarna komt de Technische Commissie in beeld, de groep Bornse vrijwilligers die drie weken lang de steun en toeverlaat voor Martine, Cyrille en Marga zullen vormen.

 

‘Zelfs de KNSB weet ons te vinden’

“Dit is wel zo mooi hè”, straalt Cyrille, “van alle kanten krijgen we hulp en ondersteuning aangeboden. Van instanties, heel voor sponsors, de Bornse Schaats- en Skeelervereniging en een heleboel vrijwilligers.” Marga hoort het glimlachend aan. “Ja, zelfs de KNSB weet ons al te vinden. Dit jaar is de Bornse ijsbaan een van de dertig tijdelijke banen in ons land die participeert in het IJstijd-project van de KNSB en zo de schaatssport verder promoot. In dat kader vindt er onder andere op donderdag 21 december een KPN-clinic plaats met Barbara de Loor als ambassadeur. Ook doet de schaatsbond nog diverse andere promoties en krijgen we de kans een Borns team op de been te brengen dat in februari deelneemt aan de IJstijd Winterspelen in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Gaaf toch?”

 

Gevraagd naar de hoogtepunten van drie weken lang schaatsplezier in Borne kijkt het drietal elkaar vragend aan, waarop Martine zegt: “Eigenlijk zijn het allemaal hoogtepunten. De eerste week staat bol van het schoolschaatsen. De buurtsportcoach Danny Berghuis heeft inmiddels een heel programma in elkaar getimmerd voor alle basisscholen in Borne. Dan hebben we op twee ochtenden het zogenaamde peuterschaatsen, een van de toponderdelen van vorig jaar, terwijl ik ook het vrije schaatsen - zeker als het een beetje donker wordt en de sfeerverlichting aan gaat - geweldig leuke uurtjes vind.”

 

Curling Open

Marga is vooral benieuwd naar de allereerste Borne Curling Open. “Vorig jaar speelden we al met de gedachte om een soort van curlingcompetitie op touw te zetten. Geweldig dat de Lionsclub dit idee heeft opgepakt en het op vrijdagavond 22 december in uitvoering brengt. Maximaal kunnen zich 48 teams inschrijven; van bedrijven, verenigingen en clubs tot straten… ja van alles. Wat ik begrijp is dat er zich al een groot aantal via de website heeft aangemeld.”

 

Komende vrijdagavond 15 december om 19.30 uur is de officiële opening van het drie weken durende schaatsplezier. Niemand minder dan Jorien Voorhuis, tot voor kort een van Nederlands’ topschaatsters die jarenlang deel uitmaakte van de allround ploeg en daar diverse prijzen in de wacht sleepte, zal dit voor haar rekening nemen. Aansluitend zal ze een korte clinic geven en natuurlijk handtekeningen uitdelen. “Ja, ook dat wordt een hele leuke avond”, besluit het drietal. "De dameskapel Dolce Vita uit Weerselo zorgt voor de vrolijke noot, De Kiekepan trakteert op lekkere hapjes en we toasten met ons allen op de vele sponsors die dit feestje voor heel Borne weer mogelijk maakten.” (BM)

 

Het complete programma met openingstijden en de voorwaarden waarop je gratis van de ijsbaan gebruik kunt maken, lees je in onze special Feestmaand december.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Kloostergaarde bouwt aan uitzicht

In de sortimentstuin de Kloostergaarde in Zenderen wordt gebouwd aan een hoge uitkijktoren, die...
14-05-2019

Indrukwekkende stilte...

Terwijl het twee minuten stil is op het plein voor restaurant Dorset en enkel de wind door de...
04-05-2019

In stilte herdenken

Vrijdagmiddag is een start gemaakt met de herdenkingsbijeenkomsten in de gemeente Borne. Zo werd...
03-05-2019

Nationale Herdenking zaterdag 4 mei

De Nationale Herdenking, de dag waarop burgers en militairen worden herdacht, die in het...
29-04-2019

Na de lintjes nu de echte regen

Koningsdag 2019 kan de boeken in als een nat en deels letterlijk in het water gevallen...
27-04-2019

Frisse Koningsavond zorgt voor warme start

De Koningsdagfeesten in Borne zijn nu echt van start gegaan. Nadat vrijdagmorgen al tien...
27-04-2019