Schaatsen op het Dorsetplein

 

Een ijsbaan met een oppervlakte van ruim tweehonderd vierkante meter, waar iedereen van 14 december tot en met zaterdag 5 januari drie weken lang gratis kan schaatsen. Heerlijk in de openlucht op het pittoreske Dorsetplein, dat 's avonds bovendien ook nog eens sfeervol is verlicht. En natuurlijk met de onvermijdelijke koek en zopie, want ook voor de inwendige mens wordt er goed gezorgd.

 

Gianni Romme

De officiële opening van de ijsbaan is vrijdagavond 14 december om 19.00 uur. Niemand minder dan good-old Gianni Romme zal dit feestje komen opluisteren en natuurlijk is dan ook de IJsprinses present.

 

De ijsbaan en het KNSB-IJSTIJD project

De oergezellige ijsbaan in Borne is een van de vijftig tijdelijke ijsbanen in ons land die door de KNSB zijn uitverkoren te participeren in haar IJSTIJD-project, waarin het promoten van de schaatssport centraal staat. Croky, KPN en 100%NL zijn enkele van de grote sponsors.

 

Hoe zit het met de schaaten?
Je mag alleen de ijspiste op met ijshockey schaaten, dus geen lage of hoge noren. Als je deze zelf niet hebt, kun je ze -met dank aan de tientallen Bornse ondernemers en andere sponsors- voor slechts één euro huren in de hut naast de baan. Ook geven de BBO-winkeliers bij je aankopen bonnen uit, waarmee je de schaatsen gratis kunt lenen.

 

Er worden diverse activiteiten georganiseerd, zoals schoolschaatsen, peuterschaatsen én een curling competitie. Het complete programma met de data en tijden vind je hieronder.

 

 

 

Advertenties
(Uw banner hier?)