Kerstmarkten sluiten jaar basisscholen af
GEZELLIGHEID TROEF TIJDENS GEVARIEERDE UITVOERINGEN

Kerstmarkten sluiten jaar basisscholen af

Op vele basisscholen gaat de afsluiting van een kalenderjaar, zo pal voor de kerstdagen, gepaard met een gezellige kerstmarkt. De ene school doet het met een kerstspel, de ander met de verkoop van allerlei spullen voor een goed doel en de derde combineert het gewoon. Als het maar gezellig is en de kinderen en de meegekomen papa’s en mama’s enkele leuke uurtjes hebben op het schoolplein of in de klaslokalen.

 

Basisschool De Esch

Voor basisschool De Esch aan de Oude Almeloseweg betekent de kerstmarkt in 2017 de laatste uit een heel lange rij. Volgend jaar zullen ze het mooiste feest van het jaar in een andere locatie gaan vieren. Dus werd er donderdagavond nog even alles uit de kast gehaald om de laatste kerstviering een mooie te laten zijn. Zo werd er een kort kerstspel opgevoerd, zong het soul- en gospelkoor Sing with Spirit prachtige kerstliederen, lieten de midwinterhoornblazers hun ijle klanken horen en konden er allerlei spelletjes worden gespeeld en fraaie kerstpulletjes en lekkers worden aangeschaft.

 

De opbrengst van dit alles is bestemd voor de Expeditie Peru, waarbij twaalf leerlingen van Lyceum de Grundel in Hengelo in maart volgend jaar naar het Zuid-Amerikaanse land willen trekken met minimaal 25.000 euro in hun bagage. Tess Lohuis en Maarten Braakhuis (op de foto hiernaast) zijn twee van hen en vertellen tijdens de kerstmarkt honderduit over hun actie. “Het geld komt helemaal ten goede aan twee scholen daar. De reis betalen we zelf. We willen een gefilterd watersysteem financieren en het sanitair en wat andere bouwkundige zaken verbeteren.”

 

“We organiseren een heleboel acties”, vult Maarten aan. Zo zijn we al op de kerstmarkt in Delden geweest en staan we tijdens de Sylvesterparty in het Kulturhus. De eerste drieduizend euro hebben we al te pakken.”

 

De grote drukte tijdens de kerstmarkt op De Esch zal hun kas in elk geval behoorlijk spekken. Over een week hopen ze de definitieve opbrengst bekend te kunnen maken. (BM)

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Daar ga je dan, na 31 dienstjaren…

Het ene pensioen is het andere niet en daar weten ze bij de Gebr. Ezendam aan de Oonksweg over...
29-03-2024

Huisarts Paul van Buuren zwaait af

Na 35 jaar als huisarts in Borne te hebben gewerkt neemt Paul van Buuren op 27 maart afscheid...
12-03-2024

Jeugdige slopers gaan los in Jan Ligthartschool

Donderdagmiddag tussen kwart over drie en vier uur stonden de deuren van de Jan Ligthartschool...
15-02-2024

Herontwikkeling locatie Jan Ligthart definitief...

Nadat er verschillende plannen voor de herontwikkeling van Het Wooldrik om verschillende redenen...
10-01-2024

Bert Bosman neemt afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt

Vorige week nam Bert Bosman afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt. In 2016 was hij de...
31-12-2023

Juf Gerrie na 45 jaar met vervroegd pensioen

Vandaag, 19 december, heeft juf Gerrie Oude Lenferink na een carrière van maar liefst 45...
19-12-2023