Open huis Twickel trekt ‘volle zalen’
RUIM 1.200 MENSEN RUIKEN AAN EEN NIEUWE SCHOOL

Open huis Twickel trekt ‘volle zalen’

Het Open Huis van het Twickel College in Borne, bestemd voor leerlingen uit groep 8 van de basisscholen en hun ouders, was er dinsdagavond weer een uit het boekje. Direct vanaf 18.00 uur, toen de deuren opengingen, was het dringen geblazen om naar binnen te kunnen. Bart ter Horst, teamleider, was een van de gastheren die elke potentiële leerling met een ferme handdruk begroette en hem of haar een infomapje en spoorboekje van de avond overhandigde.

 

Overweldigend

“Dit is overweldigend”, zo zei hij tussen de begroetingen door. “Als we in dit tempo doorgaan denk ik dat we vanavond ruim 1.200 mensen over de vloer krijgen. “Ik ben al bijna door mijn documentatie heen.” De bezoekers kregen in elk geval alle gelegenheid met eigen ogen te aanschouwen in welke omgeving ze misschien terecht zouden komen. In diverse lokalen werd tekst en uitleg gegeven over de onderwijsvorm die Twickel hanteert, welke richting het beste bij een eventuele vervolgopleiding zou kunnen aansluiten en de mededeling gedaan dat er wel degelijk huiswerk gemaakt zou moeten worden.

 

Maar ook op andere plekken in het nog nieuwe schoolcomplex was het een drukte van belang. Met name de lokalen waar de aanstaande studenten zelf konden experimenteren waren in trek. Of het nu om natuurkundige proefjes ging, om technische of huishoudelijke zaken.

 

Kleinschalig

Volgens Ter Horst kan de school straks zo’n 350 nieuwe leerlingen gelukkig maken. “Dan hebben we het maximum voor deze school bereikt. Een bijzondere school,” zo vertelt hij trots, “want hier in Borne hebben we behalve het VMBO ook HAVO en Atheneum ondergebracht. Én nog eens twee klassen waarin het onderwijsconcept van de vrije school wordt toegepast. Toch blijft het kleinschalig. Zo’n 44% van onze leerlingen komt uit Hengelo, omdat ze bewust voor deze kleinschaligheid kiezen.”

 

Als om half negen een eind komt aan het Open Huis is het woord aan de leerlingen en hun ouders. Ongetwijfeld gaan ze ook ergens anders kijken. En vergelijken. Begin maart moeten de keus gemaakt zijn en de inschrijving volgen. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Daar ga je dan, na 31 dienstjaren…

Het ene pensioen is het andere niet en daar weten ze bij de Gebr. Ezendam aan de Oonksweg over...
29-03-2024

Huisarts Paul van Buuren zwaait af

Na 35 jaar als huisarts in Borne te hebben gewerkt neemt Paul van Buuren op 27 maart afscheid...
12-03-2024

Jeugdige slopers gaan los in Jan Ligthartschool

Donderdagmiddag tussen kwart over drie en vier uur stonden de deuren van de Jan Ligthartschool...
15-02-2024

Herontwikkeling locatie Jan Ligthart definitief...

Nadat er verschillende plannen voor de herontwikkeling van Het Wooldrik om verschillende redenen...
10-01-2024

Bert Bosman neemt afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt

Vorige week nam Bert Bosman afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt. In 2016 was hij de...
31-12-2023

Juf Gerrie na 45 jaar met vervroegd pensioen

Vandaag, 19 december, heeft juf Gerrie Oude Lenferink na een carrière van maar liefst 45...
19-12-2023