Acties Zenderen in voorbereiding
PETITIE, POLITIEK CAFÉ, BEZWAARSCHRIFTEN EN AFSLUITINGEN

Acties Zenderen in voorbereiding

De actiegroep ‘Zenderen tegen de gemeentelijke verbindingsweg’ voelt zich na de bewonersbijeenkomst op 16 januari gesteund om actie te voeren tegen de aanleg van de nieuwe Verbindingsweg langs industrieterrein De Molenkamp in Borne. Meerdere concrete ideeën werden door Zenderenaren aangereikt om te protesteren tegen de weg die naar verwachting de verkeersdruk op de provinciale weg door het kerkdorp zal vergroten.

 

Petitie en politiek café

Op 6 februari, tijdens de gemeenteraadsvergadering, zal de actiegroep een petitie aanbieden aan burgemeester Rob Welten, als voorzitter van de gemeenteraad. De petitie is inmiddels door meer dan 100 dorpsgenoten ondertekend en kan nog tot 4 februari, onder andere in het dorpshuis Sindron, van een handtekening worden voorzien.

 

Een politiek café rond 20 februari is in voorbereiding. Alle politieke partijen worden daarvoor uitgenodigd en zullen bevraagd worden over hun standpunt omtrent de gemeentelijke verbindingsweg en de problematiek in Zenderen.

 

Afsluitingen en bezwaarschriften

Er wordt een model bezwaarschrift voorbereid, waarmee inwoners bezwaar kunnen aantekenen tegen de verhoging van de OZB om de Verbindingsweg te kunnen bekostigen.

 

Begin maart wordt er waarschijnlijk een fietsmarathon verreden tussen rotonde Hoofdstraat, Albergerweg, Sindron en rotonde, waardoor het verkeer van Borne naar Almelo en vice versa stil komt te staan. Vlak voor de verkiezingen op 21 maart tenslotte is men van plan de splitsing Hoofdstraat-Albergerweg af te sluiten. Zowel de fietsmarathon als deze laatstgenoemde afsluiting zegt de actiegroep met de politie te zullen bespreken.

 

De suggestie van een inwoner om Zenderen af te splitsen van de gemeente Borne en aansluiting te zoeken bij Almelo wordt binnen de actiegroep kennelijk nog bestudeerd.

 

Meer over de aanleidingen en redenen om tot actie over te gaan in ons dossier Verbindingsweg en het artikel Zenderen in actie tegen Verbindingsweg

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Christian Sand — 23 jan 2018
@Gerbertjos Kleijssen
Ik zal je vraag in onze actiegroep ter sprake brengen. Wellicht is het een idee om ook enkele petities in Borne neer te leggen bij bijvoorbeeld een bemand tankstation zodat ook de Bornse burger een adres in de buurt heeft. Ik kan me zo voorstellen dat de gemiddelde Bornenaar de 6500 tot 10.000Euro die de Gemeentelijke VerbindingsWeg (GVW) zal gaan kosten per huishouden liever besteed zien aan een oplossing die werkelijk de burgers van de Gemeente Borne ten goede komt (of aan een nieuwe keuken in huis).

Om op de hoogte te blijven van de stand van zaken vanaf de kant van de actiegroep kun je ook onze FaceBook-pagina volgen. Deze is te vinden onder de naam 'Verbindingsweg Borne'.
Gerbertjos Kleijssen — 22 jan 2018
Graag zou ik op de hoogte worden gehouden van de stand van zaken (de voortgang) van het model bezwaarschrift. Tevens zou ik de petitie willen tekenen maar ik ben enkel op 28 en 4 februari (zondagen) in Zenderen. Dan is het Sindron gesloten. Kan het ook anders?
meten = weten — 22 jan 2018
@ Cohl: 2014 was het diepte- en kantelpunt van de recessie. Benieuwd wat de jongste metingen opleveren.
Paul Cohn — 22 jan 2018
Verkeersintensiteiten N744
Telpunt 2010 2012 2014
Albergen - Zenderen 6.200 5.700 5.600
www.wegenwiki.nl/N744_(Nederland)

Gemiddeld 3,8 auto's per minuut:
1,9 naar Zenderen, 1,9 naar Albergen.

Moeten onze Vroede Vaderen dáárvoor de Zenderse Es met fossiel sop overgieten, carcinogene uitlaatgassen in de natuur verspreiden en het laatste stukje groen opofferen aan Jan jakker-maar-an?
Martin Tikken — 21 jan 2018
Op 14 november 2014 startte GroenLinks Borne een petitie tegen de aanleg van de vermaledijde gemeentelijke verbindingsweg. Naast deze petitie hebben wij meerdere malen ingesproken ,waarin wij telkens hebben aangegeven vel gekant te zijn tegen aanleg van deze "verbindingsweg" . Verbazing wekkend ook dat velen niet op de hoogte zijn dat de coalitie partijen GB90 , Borne Nu en het CDA debet zijn aan de genomen besluiten. Ik zie dan ook uit naar het lijsttrekkers debat in Zenderen. Hier zal duidelijk worden welk vakje 21 maart rood gemaakt moet worden.
Ernst Janssen — 21 jan 2018
Volstrekt gelijk. Vandaar dat D66Borne ook in haar programma opgenomen heeft dat eerst het huidige fileprobleem in Zenderen moet worden opgelost en de vanuit Twente extra verkeersaantekkende randweg NIET wordt aangelegd.
Paul Cohn — 21 jan 2018
Ga eens buurten bij de (voormalige?) Stichting Behoud Natuurlijk Borne Oost, die in 2002 een ook toen 'weinig democratische besluitvorming' in haar voordeel wist om te buigen met de juiste juridische ondersteuning: www.rtvoost.nl/archief/22521/posteractie-tegen-rondweg-borne
Win in ieder geval advies in bij: dreteler@east.nl
Ron Hartman — 21 jan 2018
Kwestie van ruilen? Mestverwerker ja, mits 5B erlangs? Als dat nog onvoldoende zou zijn, dan een windmolen(s) aan de Almelose kant van de mestverwerker? De 5B maakt de Noordelijke Bandweg tussen Borne en Albergerweg door het Weleveld overbodig en de GVW is dan als light versie pas nodig als de (halve) Noordelijke Bandweg richting Hengelo (Beneluxlaan) aan de orde is. Zenderen houdt dan ook voor lokaal verkeer (anders sterft het dorp uit) de huidige N weg met uitsluitend aftakkingen naar woonerven. (30 km) en dus bruikbaar voor de inwoners maar niet meer voor doorgaand verkeer richting Albergen. Het verkeer naar de A1 en een deel naar Hengelo, zal via de 5B gaan.

Philip en Marijke openen De Eschhof

“Al in 2011 spraken we de wens uit om te komen tot nieuwbouw”, vertelt een trotse...
14-09-2023

Opnieuw vandalisme bij de Mariakapel

Zaterdagmorgen ontdekte de werkgroep Mariakapel dat er gisteravond of vannacht opnieuw ongewenst...
09-09-2023

Overwegstoring aan Bornerbroeksestraat

De spoorwegovergang aan de Bornerbroeksestraat ligt sinds zondagmorgen ongeveer 09.30 uur in...
28-08-2023

Jong Hertme timmert er weer op los

Terwijl de bouwvakkers in onze regio weer van een welverdiende vakantie genieten, wordt er in...
10-08-2023

Bloemenzee op de Pellenhof

Een van de weinige stukjes openbaar groen in Oud Borne lag er het afgelopen half jaar...
29-07-2023

Brandweer rukt groot uit voor brandmelding...

Vrijdagmiddag ontving de brandweer een melding van brand bij woonzorgcentrum Het Dijkhuis. Omdat...
28-07-2023