Oranjezon siert Koningsspelen
20-04-2018
RUIM 2.000 KINDEREN DANSEN OP FITLALA EN SPELEN ZICH IN HET ZWEET

Oranjezon siert Koningsspelen

Nadat op basisschool Het Prisma door de leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 het officiële Koningsontbijt was genuttigd, werd het tijd voor de tweede ronde van vandaag: de Koningsspelen. Samen met zo’n 2.000 andere kinderen van de basisscholen uit Borne, Hertme en Zenderen sprongen ze op de fiets naar ’t Wooldrik. Daar zou om kwart voor tien immers het startschot worden gelost voor alweer de zesde editie van dit jaarlijkse oranjefeestje.

 

Rood wit blauw

Verspreid over meerdere plekken - zowel de parkeerplaats bij ’t Wooldrik als het hoofdveld van NEO dienden als podium – verzamelden de kinderen zich in hun kleurrijke en vooral ook zomerse outfit. Veel moeders haastten zich om nog snel ontelbaar vele wangetjes te voorzien van een rood-wit-blauwe veeg, maar toen was het dan echt zover. Vanaf de tribune naast het hoofdveld van NEO werd de meute geïnstrueerd en via een warming-up klaargestoomd voor het echte startsein: het zingen van Fitlala, het Koningslied 2018.

 

We swingen ons Fitlala, we zingen ons fit ja ja, we springen lekker in het rond, yes daarom – parompompom’, klonk het uit de opgetogen kelen. Bij de meesten tenminste, want een groot aantal kinderen van de hogere groepen vonden het maar ‘stom’ en hadden meer oog voor elkaar en voor de strijd die ze even later met elkaar op de diverse sportvelden zouden aangaan. Voor de groepen 1 tot en met 6 vertaalde dit zich in diverse spelletjes waarbij plezier en samenwerken centraal staat, terwijl de groepen 7 en 8 er een heuse atletieksportdag van maken.

 

Maar in alle gevallen staat het feest voorop. Hoe kan het ook anders met deze zomerse temperaturen… Om twee uur vanmiddag komt aan het oranjefeest weer een eind en kunnen de vele vrijwilligers van onder meer BVV Borne, NEO, Kids City, het Twickel College Hengelo en Spindel Borne, samen met de buurtsportcoaches van Borne Sport, weer opgelucht ademhalen. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

 

 

Lifestyle in Borne: ‘Blijven lachen!’

Vandaag, zondag, zou volgens de Bornse winkeliers de lente worden ingeluid. Alles beloofden ze...
24-03-2024

Vele palmpasens sieren druilerig Borne

Het was zondagmorgen guur en nat in Borne. Een zondag die voor de Folkloregroep met hoofdletters...
24-03-2024

Zondag klinkt het Palm-palm poasken weer

Aanstaande zondag 24 maart, Palmzondag, valt er in het centrum van Borne weer te genieten van de...
19-03-2024

(Snoei)hout brengen voor paasvuur

Zondagavond 31 maart, Eerste paasdag, zal er om 20.30 uur weer een paasvuur worden ontstoken aan...
17-03-2024

Blřf opnieuw naar Hertme

Het is niet voor het eerst en ongetwijfeld ook niet voor het laatst… Bløf komt...
13-03-2024

Racoon terug in Hertme

Het is alweer enkele jaren geleden dat Racoon optrad in het Hertmese Openluchttheater. Maar op...
07-03-2024