Drukke en gezellige Koningsdag
VROLIJK ZONNETJE EN EEN VOL CENTRUM

Drukke en gezellige Koningsdag

Al heel vroeg waren de allereerste verkopers in het dorp te vinden. De overbodige spulletjes uitgestald op de nog frisse vloer. Goed ingepakt tegen de kou en vol verwachting van het schip met goud dat vandaag beslist zou binnenlopen. En ook al heel snel was het druk met kooplustigen. Op zoek naar dat ene collectorsitem of zich liever te laten verrassen door het gevarieerde en soms wonderlijke aanbod. Er werden goede zaken gedaan, de sfeer was uitstekend en al heel snel brak dan ook voorzichtig het zonnetje door. Dat voegde alleen nog maar toe aan de stemming.

 

Wilhelmus

Op het moment dat de herauten op het Dorsetplein de aubade aankondigden was het vol in het dorp en barstten alle activiteiten echt los. Het Wilhelmus werd gezongen, de loterij maakte vele kindertjes blij en de eerste oranjebitters werden geschonken. Burgemeester Rob Welten en voorzitter van het Oranjecomité Martin Reesink wensten iedereen een plezierige dag. Nauwelijks nodig, want eigenlijk ging dat vanzelf.

 

Spektakel bij de brandweer

De brandweer had over belangstelling niets te klagen. Er was op het Kulturhusplein dan ook groot uitgepakt met super spectaculaire demonstraties. Zo mochten kinderen zelf ervaren hoe het is om slachtoffers uit een verongelukte auto te bevrijden met hartstikke stoer gereedschap, of de brandweerspuit ter hand nemen bij de reuze sjoelbak. Nog imposanter was de enorme steekvlam de ontstond door een beetje water op brandend frituurvet te laten vallen. ‘Nooit doen!’, was de overduidelijke boodschap van brandweercommandant Dave de Leeuw.

 

Meer te beleven

Maar er was nog heel veel meer te zien en te beleven. Zoals bijvoorbeeld de demonstraties van Borne’28, die altijd veel publiek trekken. Helemaal nieuw dit jaar het graffitispuiten. Ook daar waren veel belangstellenden voor. En uiteraard was er overal wat te drinken en te eten. Van zelfgebakken cake tot de populaire broodjes braadworst. Want tja, als je al om 05.00 uur op bent gestaan, dan krijg je wel een keer honger.

 

En alhoewel het lange tijd onzeker was, bleef het mooi en aangenaam weer. Geen regen, maar een vrolijk zonnetje. Een extra feestelijk sausje op een Koningsdag 2018, die vooral heel gezellig was. (AJ/RH)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina


    Verkeersmaatregelen tijdens Borne op z’n Best

    Tijdens Borne op z’n Best worden bijna alle pleinen en parkeerplaatsen in het centrum van...
    16-04-2024

    Organisatie Borne op z’n Best popelt

    Vandaag over twee weken, op zondag 21 april, is Borne weer op z’n Best. Voor de ruim...
    07-04-2024

    Paasvuur Borne met licht, warmte én regen

    Hóe ze het deed, deed ze het… feit is dat het licht en de warmte die Annemarie...
    31-03-2024

    Lifestyle in Borne: ‘Blijven lachen!’

    Vandaag, zondag, zou volgens de Bornse winkeliers de lente worden ingeluid. Alles beloofden ze...
    24-03-2024

    Vele palmpasens sieren druilerig Borne

    Het was zondagmorgen guur en nat in Borne. Een zondag die voor de Folkloregroep met hoofdletters...
    24-03-2024

    Zondag klinkt het Palm-palm poasken weer

    Aanstaande zondag 24 maart, Palmzondag, valt er in het centrum van Borne weer te genieten van de...
    19-03-2024