‘Een beetje uit de hand gelopen’
DE DRIE BIGGETJES VIERT 20-JARIG JUBILEUM

‘Een beetje uit de hand gelopen’

In 1998 startte Gea Wissink het kinderdagverblijf De Drie Biggetjes op het terrein van de boerderij van haar ouders in het buitengebied van Hertme. In een verbouwde varkensschuur konden twaalf kinderen van 0 tot 4 jaar terecht. Twintig jaar later is De Drie Biggetjes uitgegroeid tot een bedrijf met 25 medewerkers en zijn er gemiddeld zo’n 100 kinderen tot en met 12 jaar op het erf. “Het is een beetje uit de hand gelopen”, lacht Gea Wissink. “Dit had ik echt nooit verwacht, in mijn stoutste dromen nog niet!”

 

Een gat in de markt

Gea was werkzaam als leerkracht in het basisonderwijs en bedacht in 1998 dat ze wel iets anders wilde. Na een bezoek aan kinderopvang Duimelot in Zenderen kwam er steeds meer enthousiasme om zelf een kinderopvang te beginnen.

 

Het was haar moeder die de suggestie deed om te starten op het boerenbedrijf van haar ouders. Op dat moment bestond kinderopvang in het buitengebied eigenlijk nog niet, maar Gea en haar man Ronny zagen het wel zitten. “Dat landelijke, de ruimte, de dieren erbij……” En zo werd de sprong in het diepe gemaakt. Het bleek een gat in de markt.

 

Uitbreiding

De wachtlijsten werden alsmaar groter en dus werd er nog een schuur verbouwd om meer kinderen te kunnen opvangen. En ook daar bleef het niet bij. “Ik heb altijd geroepen dat het zo wel goed was, maar ja ….. ik zeg nooit meer ‘nooit’!” Er was behoefte aan peuterspeelplekken en steeds vaker kwam de vraag naar buitenschoolse opvang. “Kinderen willen niet altijd op dezelfde plek blijven en willen in hun vrije tijd ergens anders zijn. Lekker naar buiten en de rust om zich heen.” In een derde schuur op het erf kregen ook die kinderen een plek.

 

Buiten spelen

“Eigenlijk zijn het drie locaties op één adres”, legt Gea uit. “Het kleinschalige moest wel blijven. De verschillende groepen zien elkaar niet en hebben hun eigen speelterrein.”

 

Als het maar even kan zijn de kinderen buiten te vinden. “Ook wel met regen. Niets is leuker dan in de plassen te stappen!” De gekleurde regenlaarsjes in allerlei maten staan er voor klaar en voor de kruipertjes zijn er zelfs speciale regenbroekjes. “Als je het erg vindt dat je kind vies wordt, dan moet je hier niet zijn.” De schapen, geitjes, konijnen, pony’s en hangbuikzwijntjes zijn populair bij de kinderen. Binnenkort komen er ook weer kippen bij. “We zitten in het buitengebied en dan moet je die locatie ook gebruiken”, vindt Gea.

 

Er is wel ergens een televisie, voor als het echt de hele dag regent. “Maar die is al maanden niet aan geweest. TV en computerspelletjes hebben ze thuis wel. Hier zijn genoeg andere uitdagingen.” De kinderen vinden het allemaal prachtig en daar gaat het uiteindelijk om. “Die blije kindergezichtjes, dat is het mooiste!”

 

Jubileumfeest

Op zaterdag 7 juli wordt het 20-jarige jubileum groots gevierd aan de Wetering 3 in Hertme. Tussen 14.00 uur en 17.00 uur is iedereen welkom om een kijkje te nemen bij De Drie Biggetjes. Tijdens deze middag is het mogelijk om rond te kijken in de verschillende gebouwen. Daarnaast zijn er voor de kinderen veel activiteiten zoals een parcours afleggen met een traptrekker, fruitspiesjes maken, brood bakken, hutten bouwen, schminken, een springkussen en er zijn poffertjes en ijs. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Daar ga je dan, na 31 dienstjaren…

Het ene pensioen is het andere niet en daar weten ze bij de Gebr. Ezendam aan de Oonksweg over...
29-03-2024

Huisarts Paul van Buuren zwaait af

Na 35 jaar als huisarts in Borne te hebben gewerkt neemt Paul van Buuren op 27 maart afscheid...
12-03-2024

Jeugdige slopers gaan los in Jan Ligthartschool

Donderdagmiddag tussen kwart over drie en vier uur stonden de deuren van de Jan Ligthartschool...
15-02-2024

Herontwikkeling locatie Jan Ligthart definitief...

Nadat er verschillende plannen voor de herontwikkeling van Het Wooldrik om verschillende redenen...
10-01-2024

Bert Bosman neemt afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt

Vorige week nam Bert Bosman afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt. In 2016 was hij de...
31-12-2023

Juf Gerrie na 45 jaar met vervroegd pensioen

Vandaag, 19 december, heeft juf Gerrie Oude Lenferink na een carrière van maar liefst 45...
19-12-2023