Komende vrijdag vrijwilligersbeurs
ALLE VERSCHILLENDE MAATSCHAPPELIJKE TERREINEN VERTEGENWOORDIGD

Komende vrijdag vrijwilligersbeurs

Aangemoedigd door de resultaten van de vorige vrijwilligersbeurs in 2017 is besloten om die ook dit jaar weer te organiseren. Vrijdag 16 november is het zover. Om duidelijk te maken hoezeer de vorige een succes was, eerst even een paar cijfers. Vorig jaar spraken ruim 170 bezoekers met de vertegenwoordigers van de 40 deelnemende Bornse organisaties. In slechts anderhalf uur werden er 344 gesprekken en gesprekjes gevoerd waaruit 63 afspraken voortvloeiden. Voorwaar een mooi resultaat!

 

Dit was dan ook meer dan voldoende om Siny Boer van het wijkcomité Wensink-Zuid, Rita Kremer van het Twickel College en Henriëtte van den Kieboom van Bureau Vrijwilligerswerk Borne (BVB) te motiveren om dit jaar de organisatie op zich te nemen. Bovendien werden daar ter ondersteuning aan toegevoegd: Jurgen Schiphorst van BorneSport en Ineke Oldenbeuving van onder andere de Wereldwinkel. Ook dit jaar zijn alle maatschappelijke terreinen vertegenwoordigd, te weten natuur en milieu, zorg en welzijn, sport en recreatie, kunst en cultuur en sociaal in de buurt.

 

Maatschappelijke stages

Het eerste gedeelte van de beurs is gereserveerd voor de leerlingen van het Twickel College. In twee groepen gaan zij de beurs bezoeken om gesprekken met de deelnemers te voeren en hen te interviewen. Van die interviews moeten zij een verslag maken en dat moet worden ingeleverd, zodat het beoordeeld kan worden. Ook bestaat de mogelijkheid dat er afgesproken wordt dat zij hun maatschappelijke stage bij een van de deelnemers mogen gaan doen. Dat is iets waar Rita Kremer op hoopt, zij is de coördinator van de maatschappelijke stages van het Carmel College, waar het Twickel College deel van uit maakt. Voor de deelnemende organisaties is dit een mooie mogelijkheid om zich aan de jeugd te presenteren en zo te investeren in hen, want zij zijn de vrijwilligers van de toekomst!

 

Om vier uur wordt de beurs officieel geopend door wethouder Martin Velten en BorneSport, waarna ook het publiek van buiten de beurs kan gaan bezoeken. Bijzonder is de aanwezigheid van Richard Kotterik. Hij is specialist uitkeringen bij de gemeente en kan desgevraagd direct antwoord geven of bepaald vrijwilligerswerk wel te combineren is met een bepaalde uitkering. Omdat hij zeer goed op de hoogte is, kan hij op vrijwel iedere vraag betreffende vrijwilligerswerk direct een antwoord geven.

 

Kortom: de beurs geeft iedereen een goede gelegenheid om te zien wat er in Borne zoal aan organisaties actief is. En, wie weet, zit daar een positieve verrassing tussen die maakt dat u zich als vrijwilliger wilt gaan inzetten! De beurs sluit om half zes. (HvR)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Huisarts Paul van Buuren zwaait af

Na 35 jaar als huisarts in Borne te hebben gewerkt neemt Paul van Buuren op 27 maart afscheid...
12-03-2024

Jeugdige slopers gaan los in Jan Ligthartschool

Donderdagmiddag tussen kwart over drie en vier uur stonden de deuren van de Jan Ligthartschool...
15-02-2024

Herontwikkeling locatie Jan Ligthart definitief...

Nadat er verschillende plannen voor de herontwikkeling van Het Wooldrik om verschillende redenen...
10-01-2024

Bert Bosman neemt afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt

Vorige week nam Bert Bosman afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt. In 2016 was hij de...
31-12-2023

Juf Gerrie na 45 jaar met vervroegd pensioen

Vandaag, 19 december, heeft juf Gerrie Oude Lenferink na een carrière van maar liefst 45...
19-12-2023

Ook in 2024 werken als huishoudelijke hulp in...

ADVERTORIAL • Afgelopen jaar heeft de aanbesteding voor de Wmo huishoudelijke hulp...
14-12-2023