IJsbaan belooft een feest te worden
GIANNI ROMME BIJ DE OPENING; CURLINGCOMPETITIE VOOR HET GOEDE DOEL

IJsbaan belooft een feest te worden

Nog enkele dagen en dan kan het échte winterplezier in Borne weer van start. Vrijdagavond om 19.00 uur namelijk wordt, onder toeziend oog van niemand minder dan Gianni Romme, de ijsbaan op het Dorsetplein officieel geopend. Ondertussen wordt er door velen keihard gewerkt om de ijsvloer tijdig gereed te hebben, gezellig aan te kleden en sfeervol uit te lichten. De feestelijke opening vormt de aftrap van ruim drie weken schaatsplezier, met veel aandacht voor peuter- en schoolschaatsen en niet te vergeten een curlingcompetitie, een van de succesnummers van het afgelopen jaar.

 

Het is deze week passen en meten op het Dorsetplein. Busjes rijden af en aan en technici van diverse pluimage en niet te vergeten een groot aantal vrijwilligers van de zogenaamde technische commissie, verzetten bergen werk om het doorgaans kale plein tot en met zaterdag 5 januari om te toveren tot een winters tafereel. En toch loopt het allemaal op rolletjes. Een strak draaiboek, samengesteld tijdens de drie voorgaande edities, vormt de leidraad ervan. “We liggen op koers”, aldus de commissie dinsdag, “de komende dagen wordt het ijs gemaakt en krijgt het de tijd om te harden. En dan moet het allemaal weer lukken.”

 

Feestelijke opening

De opening vrijdagavond wordt een bijzonder feestmoment. Wouter ten Cate, de voorzitter van de Bornse Schaats- en Skeelervereniging valt de eer te beurt om het lintje door te knippen. Gianni Romme, de veelvoudig oud-Olympisch kampioen en tegenwoordig manager van de IJsbaan Twente in Enschede (foto hiernaast), vertelt de aanwezigen dan meer over het bijzondere karakter van de Bornse ijsbaan. Bijzonder omdat het behoort tot een van de vijftig banen in ons land die participeren in het zogenaamde IJstijdproject van de KNSB en waarin het stimuleren van de schaatssport centraal staat.

 

Na de officiële handelingen en woordjes is er dan nog een optreden van de IJsprinses en haar Snowie, die zo uit de Disneyfilm Frozen weggelopen lijken te zijn.

 

Borne Curling Open voor het goede doel

Een week later, op vrijdag 21 december, staat dan de ‘Borne Curling Open’ op de rol, vorig jaar een van de hoogtepunten tijdens de drie ijsbaanweken. De organisatie van de wedstrijd ligt opnieuw in handen van de Lions Club Borne. De opbrengsten, bijeengebracht door de inschrijfgelden van de deelnemende teams (honderd euro per team), gaan naar een door hen gezamenlijk te bepalen goed doel in Borne. Het winnende team ontvangt op dezelfde avond al een bijdrage van de Lions voor het door henzelf gekozen goede doel.

 

De curlingwedstrijd begint om 16.45 uur en duurt tot plm. 21.15 uur. De deelnemende teams bestaan uit vier spelers. De samenstelling ervan bepalen ze zelf. “Dat kunnen bijvoorbeeld vrienden-, bedrijfs-, verenigings- of buurtteams zijn”, aldus de organisatie.

 

Inschrijven: ‘Haast is geboden’

“We hopen op een geweldige competitie tussen alle geledingen van de Bornse samenleving, waarbij het goede doel uiteindelijk de lachende derde wordt.” De deelnemende teams strijden, naast de felbegeerde bokaal en eeuwige roem, ook nog eens om een leuke attentie voor het ‘best dressed’ viertal. Er is plek voor maximaal 48 teams. “En omdat de wedstrijd al over tien dagen plaatsvindt, is haast dus geboden”, zo klinkt hun wellicht overbodige toevoeging. Inschrijven kan via de website van de Lions: curling.lionsborne.nl. (BM)

 

Meer over de ijsbaan en de overige kerst- en nieuwjaarsevenementen in Borne, Hertme en Zenderen vind je in onze special Feestmaand december.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Doe jij ook mee in de grote optocht?

Op zaterdag 22 februari trekt de Grote Carnavalsoptocht weer door Borne. En ieder jaar wordt het...
18-11-2019

De Sint is er... en ho!

Nadat de Goedheiligman rond de middag en stipt op tijd uit de stoomtrein stapte in Apeldoorn en...
16-11-2019

Rode Kruisgebouw wordt veldhospitaal

“Vrijdagavond 3 april 2020 moet Oud Borne een ‘Sperrgebiet’ zijn voor...
15-11-2019

Grote ontvangst op Dorsetplein

Nadat de Verkenningspieten met ceremoniële taken zondagmorgen in alle vroegte het...
14-11-2019

Rheineplein wordt Pietenplein

In alle vroegte zondagmorgen doken er twee Pieten op in het vernieuwde winkelhart van Borne....
11-11-2019

Lampionoptocht blijft populair

Aan het begin van de zaterdagavond verzamelden zich zo’n honderd kinderen op het...
09-11-2019