IJsbaan Borne van start
GIANNI ROMME TIJDENS OPENING: ‘DIT IS EEN PRACHTIG EVENEMENT’

IJsbaan Borne van start

De IJsbaan Borne is van start gegaan. Met een bijpassende temperatuur van net boven het vriespunt schaatste vrijdagavond om iets na zevenen een achttal junioren van de Bornse schaats- en skeelervereniging in hun felgekleurde oranjeblauwe pakken door het oranje lint en daarmee was de officiële opening een feit. Nadat de IJsprinses en haar Snowie een kort wintersprookje hadden opgevoerd, kon de wachtende massa zelf het ijs op en was de Bornse ijspret compleet.

 

Extra stukje behaaglijkheid

Het is de vierde keer op rij dat het Dorsetplein in de laatste weken van het jaar verandert in een aantrekkelijk winters tafereel. En ieder jaar wordt het allemaal weer een stukje beter en mooier. Nieuw dit jaar is bijvoorbeeld de bijna op maat gemaakte truck, waarin veel ruimte is voor de uitleen van de talloze schaatsen, alsook voor een gezellig barretje, waarin behalve de vanzelfsprekende glühwein ook diverse wijnen geproefd kunnen worden. Het geheel is fraai uitgelicht en bovendien zorgen diverse terrasverwarmers nog eens voor een extra stukje behaaglijkheid.

 

Wouter ten Cate, de voorzitter van de dit jaar twintig jaar bestaande Bornse Schaats- en Skeelervereniging kon in zijn openingswoord dan ook niet anders dan tevreden zijn. “We zijn blij dat we met deze baan de jeugd van de schaatssport kunnen laten genieten’, zo zei hij. En vooral zijn we ook blij met de steun die we van ondernemers, sponsoren en heel veel vrijwilligers krijgen om deze baan midden in Borne mogelijk te maken. De komende weken valt hier veel te genieten’, aldus Ten Cate. “Er is veel aandacht voor peuter- en schoolschaatsen, er is een disco, een curlingcompetitie en ook voor kinderen met een beperking arrangeren we schaatsmomenten.”

 

Superlatieven tekort

Ook Gianni Romme, oud-Olympisch kampioen en tegenwoordig manager van de IJsbaan Twente in Enschede, kwam superlatieven tekort om de ijsbaan te bejubelen. “Jullie hebben hier in Borne een prachtig evenement’, klonk het. “Een evenement dat van harte door de KNSB wordt ondersteund en daarom doen jullie ook mee in het IJstijd-project, waarin we met ons allen de schaatssport willen stimuleren. Lokale banen zoals hier in Borne zijn daarbij onmisbaar.”

 

Tot 22.00 uur vanavond kan er nog worden geschaatst op het Dorsetplein. Zaterdag om 12.00 uur gaat het dan weer verder. Alle openingstijden tot en met 5 januari en meer wetenswaardigs over de ijsbaan vind je in onze special Feestmaand december. (RH/AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

 

 

Opening IJsbaan Borne 2018


    Verkeersmaatregelen tijdens Borne op z’n Best

    Tijdens Borne op z’n Best worden bijna alle pleinen en parkeerplaatsen in het centrum van...
    16-04-2024

    Organisatie Borne op z’n Best popelt

    Vandaag over twee weken, op zondag 21 april, is Borne weer op z’n Best. Voor de ruim...
    07-04-2024

    Paasvuur Borne met licht, warmte én regen

    Hóe ze het deed, deed ze het… feit is dat het licht en de warmte die Annemarie...
    31-03-2024

    Lifestyle in Borne: ‘Blijven lachen!’

    Vandaag, zondag, zou volgens de Bornse winkeliers de lente worden ingeluid. Alles beloofden ze...
    24-03-2024

    Vele palmpasens sieren druilerig Borne

    Het was zondagmorgen guur en nat in Borne. Een zondag die voor de Folkloregroep met hoofdletters...
    24-03-2024

    Zondag klinkt het Palm-palm poasken weer

    Aanstaande zondag 24 maart, Palmzondag, valt er in het centrum van Borne weer te genieten van de...
    19-03-2024