De Kerstherberg is weer 190 euro rijker
SUCCESVOLLE LEGE FLESSENACTIE VAN ALYSHA OP BASISSCHOOL ’T OLDHOF

De Kerstherberg is weer 190 euro rijker

Toen Alexander en Lidwien Mulder twee weken geleden ’s avonds aan de keukentafel vertelden dat ze dit jaar de eerste kerstdag in de Bornse Kerstherberg zouden gaan ‘vieren’, veerde dochter Alysha direct op. “Dan wil ik ook wat doen”, zei ze en stelde direct voor een lege flessenactie op haar school te houden. Ze voegde de daad bij het woord en in ruim een week tijd wist ze 744 flessen te verzamelen. Woensdagmiddag werden ze ingeleverd bij Plus Wallerbosch, die de opbrengst fraai naar boven afrondde en daarmee de Kerstherberg is één klap 190 euro rijker maakte.

 

De Muldertjes vormen een van de vier koppels die begin december de handschoen opnamen toen onze website meldde dat de Kerstherberg door onder andere een gebrek aan opvolging was opgehouden te bestaan. “Dat mag niet gebeuren”, riepen ze eensgezind en met hun spontane toezegging ontketenden ze een golf aan enthousiasme en (financiële) steunbetuigingen vanuit de Bornse samenleving. Een eigentijds Borns kerstverhaal was geboren.

 

‘Echt hartverwarmend’

‘Het is allemaal nog zo onwerkelijk”, vertelt Lidwien woensdagmorgen op basisschool ’t Oldhof waar hun 11-jarige dochter Alysha op dat moment de flessenactie afrondt. “Van alle kanten wordt ons de helpende hand geboden. Echt hartverwarmend. We krijgen donaties van particulieren, van ondernemers, van de bank, van de kringloop en maandagavond nog was de Kerstherberg hét goede doel bjj Het Dijkhuis, waar medewerkers en vrijwilligers hun waardebonnen voor het kerstpakket konden doneren. Maar ook deze flessenactie op school, dat is toch prachtig?!”

 

Petra Straver, directeur van ’t Oldhof, zegt de flessenactie te omarmen. “Elk jaar zoeken we naar een thema om het kerstgevoel op de kinderen over te brengen. Het idee van Alysha paste er naadloos in. Een hele mooie actie, heel dichtbij en de kinderen zijn er actief bij betrokken.” Vorige week woensdag ging Alysha alle klassen rond. “Ik vertelde de kinderen wat ik van plan was. Omdat ik vind dat iedereen een fijne kerst moet hebben. Niemand moet met Kerstmis alleen zijn”, zo zegt ze vol overtuiging. De schoolkinderen pakten het initiatief van Alysha op en wisten in een week tijd 744 lege flessen bij elkaar te brengen.

 

Doppen voor de blindengeleidehonden

In overleg met Robert Wallerbosch draaiden Alysha en haar klasgenootjes van groep 8 vanmorgen alle doppen van de flessen. Die gaan nog eens afzonderlijk naar het KNGF Geleidehonden, waar ze de opbrengst ervan onder meer gebruiken voor het opleiden van nieuwe blindengeleidenhonden.

 

En vanmiddag gingen alle flessen dus naar Plus Wallerbosch aan De Höfte. Het merendeel verdween in grote plastic zakken, een handvol glazen flesjes schoven Anlysha en haar vriendinnetje Laura in de daarvoor bestemde flessenautomaat. Uiteindelijk leverde het, na een fraaie afronding van de supermarkt, het mooie bedrag op van 190 euro. “Het is jullie van harte gegund”, zo zei Petra die de afhandeling namens de grootgrutter voor haar rekening nam. (BM)

 

Zie ook onze eerdere berichten: Kerstherberg Borne tóch gered en Geen Kerstherberg meer dit jaar

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Ton HUISKES — 20 dec 2018
Super initatief - veel succes op Kerstdag met deze Kerstherberg

Borne blijkt ook fris op z’n Best

Voor velen was het weer zondagmiddag het gesprek van de dag. ‘Blijft het droog,...
21-04-2024

Verkeersmaatregelen tijdens Borne op z’n Best

Tijdens Borne op z’n Best worden bijna alle pleinen en parkeerplaatsen in het centrum van...
16-04-2024

Organisatie Borne op z’n Best popelt

Vandaag over twee weken, op zondag 21 april, is Borne weer op z’n Best. Voor de ruim...
07-04-2024

Paasvuur Borne met licht, warmte én regen

Hóe ze het deed, deed ze het… feit is dat het licht en de warmte die Annemarie...
31-03-2024

Lifestyle in Borne: ‘Blijven lachen!’

Vandaag, zondag, zou volgens de Bornse winkeliers de lente worden ingeluid. Alles beloofden ze...
24-03-2024

Vele palmpasens sieren druilerig Borne

Het was zondagmorgen guur en nat in Borne. Een zondag die voor de Folkloregroep met hoofdletters...
24-03-2024