Sindron haalt veel adviezen en tips op
13-01-2019
UITSLAG ENQUÊTE BUURTSUPER EN DORPSCENTRUM ZENDEREN BEKEND

Sindron haalt veel adviezen en tips op

Eind oktober vorig jaar werd bekend dat het Sindron in Zenderen nog niet naar behoren functioneert. De omzet van de buurtsuper blijft onder de maat, terwijl men er ook maar niet in slaagt de ontmoetingsruimte tot het kloppende hart van het kerkdorp te maken. Daarom werd besloten een enquête onder de Zenderenaren te houden en zo misschien te horen hoe vraag en aanbod beter op elkaar afgestemd zouden kunnen worden. De uitkomst ervan is inmiddels bekend; op vrijdag 25 januari bestaat de gelegenheid hierover nader met de Sindron organisatie van gedachten te wisselen.

 

Exact 105 mensen namen de moeite hun enquêteformulier in te vullen. Het resultaat werd een bonte mengeling van adviezen en tips, van kritieken en complimenten. Voor wat betreft de buurtsuper kwam de ongunstige ligging naar voren, de naam Sindron zou niet aantrekkelijk zijn en de openingstijden dienden vervroegd te worden.

 

Breder assortiment

Ook over het assortiment hadden de respondenten een duidelijke mening: tevredenheid over het brood en vlees, maar minder enthousiasme voor wat betreft groenten en fruit. Verder was er een duidelijke wens tot uitbreiding. Bijvoorbeeld met biologische/vegetarische en dieetproducten, maar ook op detailniveau kwamen er suggesties: vis in blik, erwtensoep van Honig, pannenkoekmix van Koopmans en zo meer. Verder werden nog een winkelapp met bezorgservice genoemd, meer acties en aanbiedingen via de sociale media én een informatieservice op medisch, huishoudelijk en toeristisch gebied.

 

Geen pinautomaat werd als gemis ervaren. “Terwijl”, aldus de organisatie “de Zenderenaren wel degelijk in de buurtsuper kunnen pinnen. Zelfs zonder er ook maar één boodschap te halen. We zien dat als een extra service naar de inwoners.” Wellicht zal daar dus meer bekendheid aan gegeven moeten worden. Ronduit tevreden waren de geënquêteerden over de klantvriendelijkheid in de winkel; ze honoreerden het zelfs met iets meer dan een 8.

 

Dorpscentrum als raadszaal en museum?

Ook op het dorpscentrum als ontmoetingsruimte kwam een stroom aan reacties binnen. De meeste mensen zagen wel het belang van een dergelijk centrum, ook voor jongeren, maar dan zou het best wat gezelliger en sfeervoller mogen worden ingericht. Verder werden er tal van suggesties aangereikt die de levendigheid kunnen bevorderen. Zo werden onder andere meer bijenkomsten en markten genoemd, een koffieochtend, ‘leuke’ avonden en workshops, een leestafel, prikpost en startpunt van een toeristische route. Ook muzieklessen voor kinderen, een ruilplek voor klusjes, de toevoeging van een museum en de inrichting als raadszaal kwamen voorbij, evenals de mogelijkheid het centrum voor feestjes en partijen af te huren.

 

Werk aan de winkel dus voor de medewerkers van Sindron Aveleijn. In een eerste reactie laten ze weten een aantal suggesties ‘verrassend creatief te vinden en zeker een onderzoek waard te zijn’. Vrijdag 25 januari tussen 14.00 en 16.00 uur is er gelegenheid nader met elkaar van gedachten te wisselen over de uitkomsten. Iedereen is daarbij van harte welkom. (BM)

 

Zie ook ons eerdere bericht: ‘Wil Zenderen het Sindron wel?’

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Henny Kuiphuis — 14 jan 2019
Ga eens kijken bij 't Brookshoes in Bornerbroek en praten met de beheerder Petra Tangena.
Ron Hartman — 14 jan 2019
Het gebouw heeft grofweg een 2 ledig gebruik. Dat van ontmoetingsruimte, zeg maar, het Kulturhus van Zenderen en daarnaast een Dagverblijf voor Aveleijn. De huurlasten zouden eenvoudig naar rato van het oppervlak, kunnen worden toebedeeld aan het Kulturus in Borne voor de ontmoetingspunt ie en aan Aveleijn die ruime vergoedingen krijgt uit de WLZ voor dagopvangplaatsen. Nu wil Aveleijn graag dagopvang invullen met werkmeesters (dat is nodig bij bedrijfsmatig willen werken en geen dure pedagogen die geen werkzaamheden kunnen organiseren) die vanuit de WLZ en deels uit bedrijfsvoering worden vergoed. Aan dit laatste is ook de werkwijze zoals die aan de Parallelweg in Borne gebeurt, te spiegelen. Dat is pas eeen dure locatie! Wat is nou eigenlijk het probleem?
H.S — 13 jan 2019
Ten eerste moet het eerst gezellige aangekleed worden ook met de seizoenen meegaan .Er kunnen zoveel activiteiten gehouden maar doe eens in de gemeente zenderen een rondvraag waar mensen behoefte aan hebben en ook echt naar toe willen komen.En ook clubs kunnen hier hun intrede doen maar houd de huurprijs acceptabel. En de winkel is ok met misschien een paar dingen uitbreiden maar de mensen moeten er ook moeite voor doen om hier hun boodschappen te halen anders kun je beter gelijk de tent sluiten dus mensen zet er samen de schouders eronder en laten we er een top locatie van maken .

Twence en buurt willen natuur op de vuilstort...

Door alle nieuws over de nieuwe mestverwaardingsinstallatie en de aanleg van een groot zonnepark...
29-09-2023

Wie doet er mee aan belevingsronde door Borne?

Van 2 tot en met 7 oktober is het de Week van de toegankelijkheid. In Borne organiseert de...
28-09-2023

Philip en Marijke openen De Eschhof

“Al in 2011 spraken we de wens uit om te komen tot nieuwbouw”, vertelt een trotse...
14-09-2023

Opnieuw vandalisme bij de Mariakapel

Zaterdagmorgen ontdekte de werkgroep Mariakapel dat er gisteravond of vannacht opnieuw ongewenst...
09-09-2023

Overwegstoring aan Bornerbroeksestraat

De spoorwegovergang aan de Bornerbroeksestraat ligt sinds zondagmorgen ongeveer 09.30 uur in...
28-08-2023

Jong Hertme timmert er weer op los

Terwijl de bouwvakkers in onze regio weer van een welverdiende vakantie genieten, wordt er in...
10-08-2023