Senioren genieten met robothond
HIGH TEA IN HET KADER VAN NLDOET BIJ TUINKAMER HERTME

Senioren genieten met robothond

Vijftig senioren werden vrijdagmiddag in De Tuinkamer in Hertme getrakteerd op een high tea. Deelnemers van De Tuinkamer en ouderen uit Hertme genoten, ook dit jaar weer, van diverse hapjes die enkele vrijwilligers maakten. De high tea is een maatschappelijk project dat medewerkers en vrijwilligers van Carintreggeland in het teken van NLDoet organiseerden.
 

“NLDoet draait om het inzetten van vrijwilligers in projecten. We hebben dit jaar geen bijdrage ontvangen van het Oranje Fonds maar worden gesponsord door de Plus Supermarkt”, vertelt Helga van de Berg, medewerkster van Carintreggeland. Tevens hebben onze vrijwilligers allerlei soorten gebak, koekjes en hapjes zelf gemaakt.”
 

Inzet vrijwilligers noodzakelijk

De inzet van vrijwilligers is noodzakelijk voor het bestaan van De Tuinkamer, een dagvoorziening voor ouderen die ondersteuning in de vorm van aandacht, contact en ontmoeting nodig hebben. Berdien Mekenkamp en Frans Bergsma zetten zich wekelijks al tien jaar lang in. Berdien vertelt vol enthousiasme over haar activiteiten. Ze wandelt, speelt een spel of maakt een praatje met de bezoekers. Frans is de ‘topkok’ in De Tuinkamer. Hobby, affiniteit met ouderen en de zorg kan hij op deze manier combineren. Maar hij zoekt nog een collega vrijwilliger die ook op één dag in de week wil komen koken voor de twaalf deelnemers van De Tuinkamer. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Helga van de Berg.

 

De dagvoorziening voorziet in een behoefte. Inmiddels vangt zij op vijf dagen in de week verschillende senioren op. Wel hebben deze een indicatie vanuit de WMO via de gemeente Borne nodig.

 

Robothond cadeau van Kringloopwinkel

Niet alleen vanuit de gemeente is er veel begrip voor de activiteiten in Hertme. Ook de Kringloopwinkel ziet de noodzaak van de dagopvang. Zij schonk een cheque van 250 euro. Hiermee kon een lang gekoesterde wens in vervulling worden gebracht: de aanschaf van een lichtbruine pluche robothond.

 

Diesel

De bezoekers van de high tea kregen de primeur. Het aaibare, knikkende en zacht blaffende hondje werd in een mum van tijd opgenomen in de gemeenschap en geknuffeld. Ter plekke werd samen een naam gekozen. Hij werd als Diesel gedoopt. (YD)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024