Tropenfeestjes voor muziekverenigingen
STEDELIJK ORKEST BORNE EN ST. GREGORIUS CONCERTEREN ER VROLIJK OP LOS

Tropenfeestjes voor muziekverenigingen

Het Stedelijk Orkest Borne en de fanfare van muziekvereniging St. Gregorius vieren vandaag allebei een feestje. En hoe kun je dat beter doen dan ‘gewoon’ mooie muziek te maken en het publiek te laten genieten van alles wat je op dat gebied in huis hebt? Ondanks de hoge temperaturen, waarbij menig zweetdruppeltje van de hoofden gutste bij de muzikanten, slaagden ze er allebei met verve in en spatte het plezier ervan af. De toehoorders genoten.

 

Stedelijk Orkest Borne on tour

Het SOB wilde haar 50-jarig bestaan onder meer opluisteren met een concerttour langs verschillende verzorgingshuizen. De start was zondagmorgen om kwart over elf bij Het Dijkhuis in Borne, waar zo’n vijftig bewoners in het grote atrium waren samengekomen. Onder de bezielende leiding van dirigent Jurgen Wentzel, die het geheel luchtig aan elkaar praatte, werd al even luchtige muziek ten gehore gebracht, waaronder delen uit de musical My fair lady. Een heerlijk ontspannen zondagochtendconcert, waarbij de lach niet van de lucht was. Zo reageerde het orkest als één man op de suggestie van activiteitenbegeleider Marleen Franke toen ze de bewoners vroeg de vinger op te steken als ze iets wilden drinken. Niemand reageerde… behalve de orkestleden.

 

Driekwartier later was het weer voorbij en keerden de bewoners terug naar hun kamer. De leden van het SOB daarentegen pakten als de wiedeweerga hun spullen in om door te reizen naar verzorgingshuis De Wieken in Delden, waar na de middag hetzelfde programma zou worden opgevoerd. Aan het eind van de dag volgt dan nog eens een slotoptreden bij Het Borsthuis in Hengelo.

 

Ambachtsconcert St. Gregorius

Van een heel andere orde was het Ambachtsconcert dat de fanfare van St. Gregorius zondagmiddag gaf in Hertme. Een lustrumuitvoering, want het was voor het vijfde achtereenvolgende jaar dat de muziekvereniging haar seizoenseinde vierde met een zomers concertje op het terras van Hertme’s Ambacht. Ook daar was het warm, maar de ambiance deed wonderen. Op een volgepakt terras, ondertussen nippend aan verkoelende drankjes en smullend van zomerse hapjes, genoten zo’n 60 mensen van het sprankelende repertoire dat, onder leiding van Bert Sleumer, ten gehore werd gebracht.

 

De Apeldoornse soliste Eline Scholten deed met haar zang nog eens een extra duit in het zakje en dat maakte de zomerse zondagmiddag compleet. “Dit concert is toch een belangrijk visitekaartje van ons”, aldus Jeroen Grimberg, een van de orkestleden. “Gregorius wil op velerlei manieren aan de weg timmeren en dit concert is een van de mooie voorbeelden daarvan.” Om die reden werden de jeugdleden Michiel, Maud en Lisette tussen de verschillende nummers door ook nog eens extra in het zonnetje gezet, omdat ze in het afgelopen seizoen met glans hun B-examen haalden. Een warm applaus (hoe kan het ook anders met deze temperaturen) viel hen ten deel. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

 

 

Jett Rebel op 23 juli in Hertme

Het is lang stil gebleven in Hertme, maar daar komt over enkele weken verandering in. Op...
02-07-2020

Nog geen besluit over carnavalsoptocht

Kortgeleden werd bekend dat in meerdere gemeenten was besloten de carnavalsactiviteiten voor het...
23-06-2020

Dit jaar geen Halloween in Hertme

Op zaterdag 24 oktober zou het Openluchttheater in Hertme weer dé griezelplek in de regio...
16-06-2020

Eerste nieuwe haring voor Het Dijkhuis

Eigenlijk zou er gistermiddag weer een grote Bornse Haringparty plaatsvinden. Dit keer was zelfs...
12-06-2020

Geen bloemen in het haar voor Rosa

Morgen is het Pinksteren. Dé dag in Borne waarop, geheel volgens de traditie, uit...
30-05-2020

Veteraan Fred Nachbaur ‘haalt’ de NOS

Fred Nachbaur, de inmiddels 95-jarige oorlogsveteraan die op 3 april 1945 als een van de eerste...
05-05-2020