Tropenfeestjes voor muziekverenigingen
STEDELIJK ORKEST BORNE EN ST. GREGORIUS CONCERTEREN ER VROLIJK OP LOS

Tropenfeestjes voor muziekverenigingen

Het Stedelijk Orkest Borne en de fanfare van muziekvereniging St. Gregorius vieren vandaag allebei een feestje. En hoe kun je dat beter doen dan ‘gewoon’ mooie muziek te maken en het publiek te laten genieten van alles wat je op dat gebied in huis hebt? Ondanks de hoge temperaturen, waarbij menig zweetdruppeltje van de hoofden gutste bij de muzikanten, slaagden ze er allebei met verve in en spatte het plezier ervan af. De toehoorders genoten.

 

Stedelijk Orkest Borne on tour

Het SOB wilde haar 50-jarig bestaan onder meer opluisteren met een concerttour langs verschillende verzorgingshuizen. De start was zondagmorgen om kwart over elf bij Het Dijkhuis in Borne, waar zo’n vijftig bewoners in het grote atrium waren samengekomen. Onder de bezielende leiding van dirigent Jurgen Wentzel, die het geheel luchtig aan elkaar praatte, werd al even luchtige muziek ten gehore gebracht, waaronder delen uit de musical My fair lady. Een heerlijk ontspannen zondagochtendconcert, waarbij de lach niet van de lucht was. Zo reageerde het orkest als één man op de suggestie van activiteitenbegeleider Marleen Franke toen ze de bewoners vroeg de vinger op te steken als ze iets wilden drinken. Niemand reageerde… behalve de orkestleden.

 

Driekwartier later was het weer voorbij en keerden de bewoners terug naar hun kamer. De leden van het SOB daarentegen pakten als de wiedeweerga hun spullen in om door te reizen naar verzorgingshuis De Wieken in Delden, waar na de middag hetzelfde programma zou worden opgevoerd. Aan het eind van de dag volgt dan nog eens een slotoptreden bij Het Borsthuis in Hengelo.

 

Ambachtsconcert St. Gregorius

Van een heel andere orde was het Ambachtsconcert dat de fanfare van St. Gregorius zondagmiddag gaf in Hertme. Een lustrumuitvoering, want het was voor het vijfde achtereenvolgende jaar dat de muziekvereniging haar seizoenseinde vierde met een zomers concertje op het terras van Hertme’s Ambacht. Ook daar was het warm, maar de ambiance deed wonderen. Op een volgepakt terras, ondertussen nippend aan verkoelende drankjes en smullend van zomerse hapjes, genoten zo’n 60 mensen van het sprankelende repertoire dat, onder leiding van Bert Sleumer, ten gehore werd gebracht.

 

De Apeldoornse soliste Eline Scholten deed met haar zang nog eens een extra duit in het zakje en dat maakte de zomerse zondagmiddag compleet. “Dit concert is toch een belangrijk visitekaartje van ons”, aldus Jeroen Grimberg, een van de orkestleden. “Gregorius wil op velerlei manieren aan de weg timmeren en dit concert is een van de mooie voorbeelden daarvan.” Om die reden werden de jeugdleden Michiel, Maud en Lisette tussen de verschillende nummers door ook nog eens extra in het zonnetje gezet, omdat ze in het afgelopen seizoen met glans hun B-examen haalden. Een warm applaus (hoe kan het ook anders met deze temperaturen) viel hen ten deel. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

 

 

Jeroen Pol Jagerskoning 2019

Op de avond van 3 mei werd, in een rumoerige rookruimte bij De Steeg, de stichtingsakte met het...
14-09-2019

VVV lanceert toeristisch gidsje

‘De loop van Borne’ is de titel van een toeristisch reisgidsje dat vrijdagmorgen met...
13-09-2019

Lifestyle Event grootser dan ooit

Over ruim anderhalve week is het weer zover. Het jaarlijkse Lifestyle Event in het centrum van...
11-09-2019

Zonnige start Open dagen

Dit jaar is het thema ‘Zon, water en wind’ tijdens de Open Dagen van...
07-09-2019

Daniëlle Bartelink stopt als voorzitter

Vorig jaar kondigde ze het al in heel kleine kring aan: ‘Na de Melbuul’ndagen van...
06-09-2019

Peace and harmony in Hertme

Voor de vele honderden ‘oudere jongeren’ die het legendarische Woodstock festival in...
31-08-2019