Mariemé uitgebreid met Turkse hamam
14 SEPTEMBER OPEN DAG AAN DE OONKSWEG 24

Mariemé uitgebreid met Turkse hamam

Sinds kort is het mogelijk om bij schoonheidssalon Mariemé een weldadige Turkse hamam-behandeling te ondergaan. In het pand aan de Oonksweg is een ruimte gecreëerd met Oosterse, verwarmde tegels, een sterrenhemel en ontspannen muziek waar gescrubd en gemasseerd kan worden. Eigenaresse Marie-José Leushuis zag in het eeuwenoude badritueel een mooie toevoeging aan het aanbod van Mariemé. “In deze tijd, waarin iedereen gestrest is en het druk heeft, is het heerlijk ontspannend. Je komt er als herboren uit.”

 

Ontwikkeling richting wellness

In april verhuisde Mariemé vanuit de Wensinkstraat naar een nieuw en groter pand aan de Oonksweg. De extra ruimte gaf Marie-José de mogelijkheid om haar schoonheidssalon verder te ontwikkelen. De hamam is een toevoeging aan de bestaande gezichts- pedicure- en massagebehandelingen en brengt Mariemé meer in de richting van wellness.

 

“We willen graag arrangementen aanbieden, waarbij je bijvoorbeeld een gezichtsbehandeling kunt combineren met de hamam, inclusief een lekkere lunch. Als je wil kun je er een heerlijk dagje van maken. Zoiets is ook nog eens een keer leuk om als cadeautje te geven.”

 

Succes

Zeventien jaar geleden begon Marie-José haar ondernemersavontuur in Hertme. Na een paar jaar maakte het succes het noodzakelijk om een groter onderkomen te zoeken aan de Wensinkstraat in Borne en medewerkster Eva aan te trekken.

 

Maar ook daar bleek de ruimte uiteindelijk te klein om het groeiende aantal klanten, uit Borne, Hertme en omstreken te kunnen behandelen. Toen aan de Oonksweg het pand op nummer 24 te koop kwam waagde ze de sprong, nam ook een derde medewerkster, Geeke, in dienst en toverde het pand om tot een waar schoonheidspaleisje mét hamam.

 

'Massage-monsters'

Het succes van Mariemé is het gevolg van goede mond-tot-mondreclame, denkt Marie-José. “We zijn ‘gewoon gewoon’. Laagdrempelig en gezellig. Bovendien doen we graag net iets extra’s. We willen allemaal het liefste werken met onze handen, niet met machines, en gooien met de massages ook echt ons gewicht in de strijd. Er wordt hier niet geaaid! We noemen onszelf wel eens massage-monsters”, lacht ze.

 

Tevreden klanten is waar ze het allemaal voor doen. “Het is heerlijk om met mensen bezig te zijn. Je geeft energie, maar je krijgt er ook veel energie voor terug. Het is gewoon een prachtig vak!”

 

Open dag

Op zaterdag 14 september houdt Mariemé van 10.00 uur tot 17.00 uur een open dag. “Dan kan iedereen komen kijken naar waar we zelf eigenlijk best wel een beetje trots op zijn.” En is de hamam het einde van het ontwikkelproces? “Hmmm…, misschien ooit nog een sauna en een jacuzzi… Tja, er moet iets te dromen overblijven, nietwaar?” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Annie Volkerink — 20 aug 2019
Ik sluit mij daar helemaal bij aan Ans. Altijd gezellig als je daar bent en met een goed gevoel weer naar huis!!
Gr. Annie Volkerink
Josephien Westerbeek — 20 aug 2019
Dames veel sucses samen jullie hebben een prachtige schoonheidssalon .
En word altijd hartelijk ontvangen 👍😘
Eric Arkink — 20 aug 2019
Dames, veel succes op de nieuwe stek!
Wilman — 19 aug 2019
Heel veel suc6.
Ans Spoolder — 19 aug 2019
Prachtig stukje Marie-José! En na al dat harde werken kunnen jullie nu genieten van een prachtige schoonheidssalon waar het voor de klant heerlijk vertoeven is en jullie prettig werken! Ik wens jullie veel werkplezier! Gr Ans

Thijs snelste typer van het land

Zaterdagmorgen kreeg de 12-jarige Thijs de Boer uit Borne de beker overhandigd die behoort bij...
16-01-2021

Jonge Poerink-terrein op de schop

Het terrein op de hoek van de Prins Bernhardlaan met de Oonksweg, beter bekend als het Jonge...
12-01-2021

Logitrex vestigt zich aan Oonksweg

Sinds 1 januari prijkt de naam Logitrex Cargo Solutions prominent aan de gevel van het pand aan...
05-01-2021

‘Ik wil jongeren in beweging krijgen’

ADVERTORIAL • “In Nederland tellen we enkele honderdduizenden...
04-01-2021

TikTokkende meester Stefan op Radio 538

Eigenlijk was het pas in de zomer dat Stefan Oldemenger actief kennismaakte met TikTok, het...
13-12-2020

Hoe zit het met Borne Werkt anno 2020?

Het project Borne Werkt is in februari 2016 van start gegaan. Sportclubs hebben toen, en nu nog,...
11-12-2020