De regie zelf in handen houden?
24-10-2019
DE NOTARIS VERTELT ER ALLES OVER; OP DINSDAG 12 NOVEMBER IN HET KULTURHUS

De regie zelf in handen houden?

ADVERTORIAL • Het kan ook u gebeuren: op een bepaald moment in uw leven kunt u zelf niet meer uw eigen beslissingen nemen. Daar kan een proces aan voorafgaan, bijvoorbeeld bij dementie. Maar het kan ook plotseling gebeuren, bijvoorbeeld als u een ernstig ongeluk krijgt. Wie kan dan uw wensen op medisch gebied kenbaar maken aan de behandelend arts? Hoe en door wie wordt uw vermogen beheerd?

 

Als u dat zelf niet meer kunt, moeten er namens u een aantal zaken worden geregeld. Bijvoorbeeld het betalen van rekeningen en het bijhouden van uw administratie. Als u niet meer thuis kunt wonen, dan moet iemand voor u een nieuw tehuis zoeken en namens u beslissen wat er met uw huis en de inboedel moet gebeuren. Het gaat niet alleen om zakelijke beslissingen maar ook om beslissingen over uw medische behandeling.

 

De echtgenoot/partner of de kinderen?

Nienke Westerhof, notaris bij Kuhlmann Westerhof & De Kok daarover: “Vaak wordt gedacht dat een echtgenoot, partner of de kinderen de beslissingen kunnen nemen als men dat zelf niet meer kan. Dat is echter niet altijd zo. Een ongetrouwde partner mag niet altijd medische beslissingen voor de partner nemen. Kinderen mogen niet zomaar het huis van hun alleenstaande ouder verkopen als deze blijvend wordt opgenomen in een verzorgingstehuis.”

 

Levenstestament of algemene volmacht?

U kunt bij de notaris een levenstestament opmaken. De naam zegt het al: een levenstestament is een ‘testament’ dat werkt tijdens uw leven terwijl een ‘gewoon’ testament juist vastlegt wat er na uw overlijden met uw nalatenschap (de erfenis) moet gebeuren. In een levenstestament kunt u vastleggen wie de vertrouwenspersoon is die voor u beslissingen neemt als u dat zelf niet meer kunt. Daarbij kan in het levenstestament worden beschreven op welke manier de vertrouwenspersoon te werk moet gaan. U kunt ervoor kiezen meerdere vertrouwenspersonen tegelijkertijd aan te wijzen of een reserve-vertrouwenspersoon te benoemen. Als u wilt, kunt u naast de vertrouwenspersoon ook een toezichthouder benoemen.

 

Voorlichtingsavond in het Kulturhus

Nienke Westerhof: “Op kantoor merken we regelmatig dat er veel vragen zijn over het levenstestament en/of het testament. Sommige mensen hebben zelfs zowel een testament als een levenstestament. Maar wanneer kies je wát? Daarom zetten wij op dinsdagavond 12 november in de theaterzaal van het Kulturhus alle belangrijke zaken op een rij.”

 

Vanaf 19.00 uur kunt u, onder het genot van een lekker kopje koffie of thee, met al uw vragen bij de notaris terecht. Om 19.30 uur houdt ze een lezing over dit onderwerp die tot ongeveer 21.00 uur zal duren. Wilt u erbij zijn? Meld u dan snel aan via meere@kwdk.nl of telefonisch (074) 266 13 93.

 

Kuhlmann Westerhof & De Kok notarissen

Bekenhorst 15

7622 CJ Borne

telefoon (074) 266 1393

www.kwdk.nl

notaris@kwdk.nl

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Auto vliegt twee keer in de fik

Op de snelweg vatte een auto donderdag vlam. De brandweer uit Almelo werd erbij geroepen om de...
02-05-2024

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024