Verbouw nieuwe kringloopwinkel gestart
29-10-2019
3.000 M2 RUIMTE AAN DE AMBACHTSTRAAT; OPLEVERING IN MAART 2020

Verbouw nieuwe kringloopwinkel gestart

Het heeft even geduurd, maar de verbouwing van het nieuwe pand van de Stichting Kringloopbedrijf Borne is nu eindelijk gestart. Het wachten was op de vergunning en het daarbij behorende verstrijken van de bezwaartermijn.

 

Het huidige pand aan de Bornerbroeksestraat werd langzaamaan te klein. Reden om te zoeken naar een grotere ruimte. Die werd gevonden in het voormalige pand van Ter Brugge geschenken aan de Ambachtstraat 26. Samen met architectenbureau Building Design is er een ontwerp gemaakt van de aanpassingen aan het gebouw. Vervolgens is bouwbedrijf Droste gevraagd de bouw op zich te nemen. Lesscher wordt ingeschakeld voor de installatie van gas, water en elektra. Lanssink doet het straatwerk en Huls doet een deel van het schilderwerk. Een compleet regionaal project dus. Recyclen en duurzaamheid staan hoog in het vaandel van de kringloop, daarom worden veel materialen in de nieuwe winkel tweedehands gekocht en gebruikt. Ook gesloopte delen worden veelal opnieuw gebruikt.

 

Recyclestraat

Belangrijk kenmerk van de nieuwe winkel is de recyclestraat. Dit is een overdekte hal waar de klanten hun goederen kunnen afgeven en hun gekochte goederen kunnen ophalen. Nooit meer in weer en wind de auto in- of uitladen. In deze straat worden vakken aangelegd waar producten en materialen worden opgeslagen die niet worden verkocht maar gerecycled, bijvoorbeeld oud ijzer en papier. De kringloop gaat dus meer recyclen dan nu.

 

Winkel

De winkel zelf wordt verdeeld over twee verdiepingen, samen goed voor zo’n 2.000 m². De technische ruimtes, zoals logistiek, test- en reparatieafdeling, personeelskantine en kleding sorteerafdeling beslaan zo’n 1.000 m². Ook worden er ruim 50 parkeerplaatsen gerealiseerd, dus straks niet meer zoeken naar een parkeerplek.

 

Voorlopig blijft de kringloop nog volop actief aan de Bornerbroeksestraat 83. De planning is om in maart 2020 de nieuwe winkel aan de Ambachtstraat te openen. Wel is de kringloop nog op zoek naar tijdelijke opslagruimte tot de opening, liefst met een gesloten beurs.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Ookdatnog — 01 nov 2019
Ik zie een héél groot leeg dak. Waar zijn de zonnepanelen?!!
T Huiskes — 01 nov 2019
Veel succes op deze mooie lokatie - en het ontwerp ziet er strak en modern uit! Nog een beetje meer groen erbij en zo ontstaat een prachig geheel voor de klant en de omgeving!

Huisarts Paul van Buuren zwaait af

Na 35 jaar als huisarts in Borne te hebben gewerkt neemt Paul van Buuren op 27 maart afscheid...
12-03-2024

Jeugdige slopers gaan los in Jan Ligthartschool

Donderdagmiddag tussen kwart over drie en vier uur stonden de deuren van de Jan Ligthartschool...
15-02-2024

Herontwikkeling locatie Jan Ligthart definitief...

Nadat er verschillende plannen voor de herontwikkeling van Het Wooldrik om verschillende redenen...
10-01-2024

Bert Bosman neemt afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt

Vorige week nam Bert Bosman afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt. In 2016 was hij de...
31-12-2023

Juf Gerrie na 45 jaar met vervroegd pensioen

Vandaag, 19 december, heeft juf Gerrie Oude Lenferink na een carrière van maar liefst 45...
19-12-2023

Ook in 2024 werken als huishoudelijke hulp in...

ADVERTORIAL • Afgelopen jaar heeft de aanbesteding voor de Wmo huishoudelijke hulp...
14-12-2023