Stijlhoeve Zenderen geopend
EIGENAAR SANDER PEULKEN: ‘IK WIL HET GROEN WEL KUNNEN BLIJVEN ZIEN’

Stijlhoeve Zenderen geopend

De afgelopen drie dagen was het een drukte van belang aan de Lidwinaweg in Zenderen. De Stijlhoeve, ’specialist in duurzaam en stijlvol wonen’ zoals eigenaar Sander Peulken het omschrijft, opende er voor het eerst haar deuren. Na de officiële opening op vrijdag was het op zaterdag en zondag de beurt aan relaties en andere geïnteresseerden om een kijkje te komen nemen tijdens de twee Open Huis dagen. Dat bleek niet tegen dovemansoren gezegd. Vele honderden namen de gelegenheid te baat Peulken en zijn team te feliciteren met deze nieuwe stap en zich tegelijkertijd te oriënteren op een meer duurzame woonomgeving.

 

Vanuit de boerderij

Op het scheiden van de markt zondagmiddag toont Peulken zich dan ook een tevreden man. “Geweldig om direct al zoveel mensen te mogen ontvangen”, zegt hij trots. Zeven jaar geleden begon de ondernemer vanuit de boerderij in Fleringen met de verkoop van pelletkachels en zonnepanelen. “Ik heb iets met duurzaamheid en dan vooral met de techniek die erbij komt kijken, en dat wilde ik uitbouwen.” Daarom ging hij beurzen af en probeerde op alle manieren steeds meer bekendheid te krijgen. Het concept sloeg aan en zijn filosofie vond gehoor.

 

Bijna drie jaar geleden verbouwde hij zijn schuur, creëerde een kleine showroom en huurde in Tubbergen een pand voor de opslag van goederen en als kleine werkruimte. Maar al snel bleek het behelpen en terwijl de groei zich razendsnel doorzette, rees de vraag: wat nu? “Ik wil het goed doen of ik doe het niet”, zo bedacht hij zich, en dus ging hij op zoek naar een locatie waar hij zijn dromen waar zou kunnen maken. “Best moeilijk, want je moet de Stijlhoeve natuurlijk niet op een industrieterrein planten. Bovendien ben ik een man van het platteland en ik wil het groen kunnen zien.”

 

‘Alles onder één en hetzelfde dak’

Kort en goed, het werd dus de Lidwinaweg in Zenderen. “Op deze plek kan ik mijn concept verder uitrollen.” Naast pelletkachels en zonnepanelen hebben inmiddels ook zonneboilers, warmtepompen en waterontharders er hun plek gevonden en bovendien ging hij in recordtempo van eenmansbedrijf naar een onderneming met tien medewerkers. “Ja, je moet wat. Als je wat wilt, moet je er vol ingaan. En dat doe ik nu. We verkopen niet alleen, maar leveren ook deskundig advies en begeleiden onze klanten in de omslag. Alles onder één en hetzelfde dak dus.”

 

Wie denkt dat Peulken nu tevreden achteroverleunt, heeft het mis. “De nieuwe Stijlhoeve is een prima basis. Hier kunnen we ons concept verder verfijnen en stap voor stap nieuwe producten gaan toevoegen. Zo denk ik bijvoorbeeld aan isolatieglas.” Maar ook een verdere uitrol van zijn Stijlhoeve in het land rekent de ondernemer tot de mogelijkheden. “Het zou zomaar kunnen dat we over enige tijd elders in Nederland een of meerdere vestigingen gaan openen. De vraag naar onze dienstverlening is enorm en zal in de toekomst alleen nog maar toenemen. Maar wat er ook gebeurt, ik blijf wel met beide beentjes op de grond, daar ben ik nu eenmaal veel te nuchter voor.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Harro Eppinga nieuwe voorzitter Welbions

Harro Eppinga wordt de nieuwe directeur-bestuurder (voorzitter) bij Welbions. Daarmee treedt de...
10-08-2020

Jan en Cindy Koehorst dragen bakkerij over

Een moeilijke beslissing? “Nee, dat was het niet”, aldus Jan Koehorst over de...
14-07-2020

Keurslager Rensink scoort opnieuw

In april wonnen Albin en Saskia Rikkerink al fraaie prijzen tijdens een grote internationale...
09-07-2020

Maak kans op de Startersprijs Midden Twente

Iedereen die in 2019 in de gemeente Borne, Hengelo of Hof van Twente is gestart met een eigen...
05-07-2020

Juf Marjo neemt afscheid

Ze dacht de regie zelf in handen te hebben, maar het liep anders. “Ik wil deze laatste dag...
03-07-2020

Groep 8 Flora speelt in podiumwagen

Het was een hele puzzel voor de basisscholen hoe dit jaar het afscheid van de achtste groepers,...
01-07-2020