‘Ontbijten en scoren’, denkt Stef
BURGEMEESTER SMEERT EEN BOTERHAMMETJE MET LEERLINGEN ST. STEPHANUS

‘Ontbijten en scoren’, denkt Stef

Vrijdagmorgen was er weer het zogenaamde Burgemeestersontbijt. Inmiddels een landelijk fenomeen dat in ruim 250 gemeenten plaatsvindt. Zo ook in Borne, waar burgemeester Gerard van den Hengel de gastheer was van negen leerlingen van de St. Stephanus in Zenderen. In de driekwartier die voor het ontbijt was uitgetrokken, vlogen de boterhammen en vragen over tafel. Zo ook van Stef (op de foto hieronder), die de burgemeester vroeg of er geen yellmuurtje in het kerkdorp geplaatst kon worden. Tot zijn eigen verbazing vertelde de burgemeester er werk van te zullen maken. ‘Maar beloven kan ik nog niks”, zo probeerde hij even later zijn eigen enthousiasme te temperen.

 

‘Hebt u weleens komkommertijd?’

Het Burgemeestersontbijt valt samen met de Week van het Nationaal Schoolontbijt, waarin een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op hun basisschool. Logisch dus dat de eerste gespreksonderwerpjes vooral gingen over hoe belangrijk het is elke dag met een goed ontbijt te beginnen. En er de tijd voor te nemen. Maar daarna kwamen toch ook de meer prangende thema’s aan de orde, zoals: Hebt u liefhebberijen? En wat doet u eigenlijk? Hebt u weleens komkommertijd? De burgemeester probeerde er zo goed en kwaad als het ging een passend antwoord op te geven.

 

Toen Stef de burgemeester naar een yellmuurtje vroeg waar de kinderen in Zenderen diverse balspellen kunnen doen, viel het even stil. “Daar overval je me mee”, klonk het om daarmee even bedenktijd te kopen. “Weet je wat? Ik vind het een goed plan en als je nu even overlegt met de buurtsportcoach van Borne Sport, dan gaat het misschien wel lukken,” luidde even later het antwoord, waarmee hij direct verwees naar buurtsportcoach Jurgen Schiphorst die als mede-organisator van het ontbijt ook aanwezig was. Deze laatste beloofde een gesprek met Stef aan te gaan en de mogelijkheden voor zo’n muurtje te bekijken.

 

Last van het vele verkeer

Maar ook de burgemeester had vragen. Vragen over hoe ze het vinden op school, of er voor hen genoeg te doen in Zenderen en of ze last hebben van het vele verkeer. Vijf van de negen kinderen bleken dagelijks de drukke Hoofdstraat te moeten oversteken om hun school te bereiken. En dat was weleens lastig omdat lang niet iedereen stopt als het licht op rood staat. “Dan moeten we daar toch eens naar kijken", aldus Van den Hengel.

 

Het vruchtbare ontbijt werd afgesloten met het overhandigen van een cheque van 250 euro, waarmee de burgervader symbolisch het ontbijt betaalde dat de kinderen zelf hadden meegenomen. Het bedrag is een donatie voor Het Vergeten Kind, dat zich sterk maakt voor kwetsbare kinderen met problemen thuis. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Daar ga je dan, na 31 dienstjaren…

Het ene pensioen is het andere niet en daar weten ze bij de Gebr. Ezendam aan de Oonksweg over...
29-03-2024

Huisarts Paul van Buuren zwaait af

Na 35 jaar als huisarts in Borne te hebben gewerkt neemt Paul van Buuren op 27 maart afscheid...
12-03-2024

Jeugdige slopers gaan los in Jan Ligthartschool

Donderdagmiddag tussen kwart over drie en vier uur stonden de deuren van de Jan Ligthartschool...
15-02-2024

Herontwikkeling locatie Jan Ligthart definitief...

Nadat er verschillende plannen voor de herontwikkeling van Het Wooldrik om verschillende redenen...
10-01-2024

Bert Bosman neemt afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt

Vorige week nam Bert Bosman afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt. In 2016 was hij de...
31-12-2023

Juf Gerrie na 45 jaar met vervroegd pensioen

Vandaag, 19 december, heeft juf Gerrie Oude Lenferink na een carrière van maar liefst 45...
19-12-2023