Vrijwilligersbeurs in Twickel College
15-11-2019
SCHOOLJEUGD ZOEKT STAGEPLEK, ANDEREN EEN ZINVOLLE TIJDSBESTEDING

Vrijwilligersbeurs in Twickel College

Vrijdagmiddag vond in het Twickel College aan de Welemanstraat de vrijwilligersbeurs plaats. Als eersten waren de scholieren uit het tweede leerjaar aan de beurt. Zo’n 175 van hen trokken langs de verschillende praattafels waar in totaal 26 organisaties vertegenwoordigd waren. Doel van de scholieren: het vinden van een maatschappelijke stageplaats. Iedere van hen moest met drie organisaties in gesprek gaan en daar in hun stagemap een verslagje van maken, een handtekening van vertegenwoordigers van de organisatie diende als bewijs. Een van de vertegenwoordigers merkte een duidelijk verschil in interesse: “Sommigen kwamen alleen maar een handtekening halen om aan hun verplichting te voldoen, anderen waren gelukkig oprecht geïnteresseerd.”

 

Ruim 100 bezoekers

Vanaf vier uur waren ook mensen van buiten de school welkom op de beurs. Daar was tegen kwart voor vijf al door bijna honderd mensen gebruik van gemaakt en nog steeds liepen er mensen binnen. Ze konden terecht bij een groot aantal organisaties die verlegen zitten om helpende handen. Enkele voorbeelden:

 

  • De Alzheimerstichting was vertegenwoordigd, omdat zij op zoek is naar mensen die willen collecteren. Voor heel Borne zijn er nog ongeveer tien collectanten nodig. Voorwaarde om te mogen collecteren is, dat je minimaal 16 jaar oud bent.

 

  • Wensink-Zuid, de wijk waar het Twickelcollege staat, had onder de leerlingen al een stagiaire gescoord die gaat meehelpen in de opruimploeg. Verder wil zij vooral bekendheid geven aan de activiteiten die zij organiseert, zoals koffieochtenden rondom een bepaald thema. Binnenkort is er een voorlichtingsavond over het plaatsen van zonnepanelen in het kader van het verduurzamen van de wijk.

 

  • Stichting Informele Zorg wil een schakel zijn tussen mensen die hulp nodig hebben en mensen die hulp willen bieden. De medewerkers zijn zelf ook als zodanig actief. Om te zorgen dat vrijwilligers hun activiteiten goed kunnen uitvoeren worden cursussen aangeboden.

 

  • Scouting Twickel Borne zoekt jong en oud. Jongere mensen kunnen helpen om activiteiten voor te bereiden en uit te voeren. Denk aan het klaarleggen van benodigde materialen en het verzorgen van eten en/of drinken tijdens een scoutingdag. Daarnaast zoekt de scouting volwassenen die leiding kunnen geven, bestuurstaken kunnen uitvoeren of bijvoorbeeld onderhoud aan terrein en onderkomen kunnen doen.

 

  • Laatste voorbeeld: TMZ heeft heel veel vrijwilligers in Het Dijkhuis, maar er zijn drie activiteiten waar zij nog mensen nodig heeft. Bij het ontbijt kan er goed ondersteuning worden gebruikt. Zo ook tijdens en na het avondeten. De verpleging is dan heel druk met haar eigen taken en de bewoners willen ook dan graag aandacht krijgen. Dat laatste geldt ook voor de weekenden.

 

Kortom: voor iedereen die dat wil was er wel een vrijwilligerstaak die past. Voor een compleet overzicht zie www.vrijwilligerswerkborne.nl. (HvR)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Siny Boer — 19 nov 2019
De informatieavond over zonnepanelen is op 16 december in het Twickelcollege aan de Welemanstraat. Aanvang 19.30 uur

Daar ga je dan, na 31 dienstjaren…

Het ene pensioen is het andere niet en daar weten ze bij de Gebr. Ezendam aan de Oonksweg over...
29-03-2024

Huisarts Paul van Buuren zwaait af

Na 35 jaar als huisarts in Borne te hebben gewerkt neemt Paul van Buuren op 27 maart afscheid...
12-03-2024

Jeugdige slopers gaan los in Jan Ligthartschool

Donderdagmiddag tussen kwart over drie en vier uur stonden de deuren van de Jan Ligthartschool...
15-02-2024

Herontwikkeling locatie Jan Ligthart definitief...

Nadat er verschillende plannen voor de herontwikkeling van Het Wooldrik om verschillende redenen...
10-01-2024

Bert Bosman neemt afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt

Vorige week nam Bert Bosman afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt. In 2016 was hij de...
31-12-2023

Juf Gerrie na 45 jaar met vervroegd pensioen

Vandaag, 19 december, heeft juf Gerrie Oude Lenferink na een carrière van maar liefst 45...
19-12-2023