25 Jaar Hair Desire in Stroom Esch
26-11-2019
EIGENARESSE DESIREE MENKHORST: HET BLIJFT GEWOON HEEL LEUK

25 Jaar Hair Desire in Stroom Esch

In 1990 stapte Desiree Menkhorst voor het eerst bij de kapsalon aan De Dorsmolen naar binnen, destijds nog een nevenvestiging van Berteke. Het leek haar een prima plek om haar kapperservaring verder uit te rollen. En dat bleek. Al snel werd het in de wandelgangen ‘de kapsalon van Desiree’ genoemd en toen ze vier jaar later de vraag kreeg of ze de salon niet wilde overnemen, hoefde ze dan ook niet lang na te denken. Komende zondag is het op de kop af 25 jaar geleden dat ze de sleutels in handen kreeg.

 

Daarmee was ‘Hair Desire’, zoals ze haar eigen kapsalon ging noemen, geboren. Aan de vooravond van het zilveren feestje kijkt ze met trots en plezier terug op die achterliggende periode. “Vijfentwintig jaar is best lang en ondertussen ben ik hier de langst zittende ondernemer. De supermarkt, een bloemenzaak… het is allemaal verdwenen, maar mijn kapsalon zit er nog steeds. En nog steeds blijft het elke dag hartstikke leuk om te doen.”

 

Toch heeft Desiree ook het nodige meegemaakt. “Op een gegeven moment had ik hier vijf kapsters in dienst en was ik vooral aan het managen. Terwijl ik het juist zélf zo leuk vind om met mijn klanten bezig te zijn, hen te helpen en te adviseren. En bovendien… toen ik begon was ik de dertiende kapper in Borne; op dit moment staat de teller op 43! Eigenlijk van de gekke.” Kort en goed, ze gooide het roer om en werkt nu al jaren samen met Daniëlle Horck. Zo het toeval wil, komende zondag al precies vijftien jaar.

 

‘Dit is gewoon hartstikke leuk’

Beide dames hebben een grote en trouwe klantenkring. Ze knippen niet alleen dames, heren en kinderen uit de Stroom Esch, maar volgens Desiree komen ze uit heel Borne, Hertme, Saasveld en zelfs van daarbuiten. En behalve het reguliere kapperswerk gaat het daarbij ook om het aanbrengen van extensions, haarstukjes en andere behandelingen. “Dit is gewoon hartstikke leuk, je bouwt een band op met je klanten, kent ze vaak inmiddels door en door en je wilt gewoon dat ze er goed verzorgd uitzien. Bovendien vinden we de sfeer heel belangrijk, mensen moeten zich bij ons thuis voelen.”

 

Op de vraag of ze het, áls ze de kans kreeg, op dezelfde wijze weer zou overdoen, valt even een stilte. “Dat weet ik niet”, klinkt het aarzelend. “Het levert natuurlijk ook de nodige stress op, je bent altijd bezig, en je maakt het jezelf niet makkelijk. Maar het plezier in mijn dagelijks werk overheerst, daar hoop ik nog héél lang mee door te gaan.” De maand december viert de kapsalon het 25-jarig bestaan met een aantal bijzondere acties en verwennerijen. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Jos v — 26 nov 2019
Desire en Daniele gefeliciteerd met jullie jubileum. 🥂🎉🎊👍

Daar ga je dan, na 31 dienstjaren

Het ene pensioen is het andere niet en daar weten ze bij de Gebr. Ezendam aan de Oonksweg over...
29-03-2024

Huisarts Paul van Buuren zwaait af

Na 35 jaar als huisarts in Borne te hebben gewerkt neemt Paul van Buuren op 27 maart afscheid...
12-03-2024

Jeugdige slopers gaan los in Jan Ligthartschool

Donderdagmiddag tussen kwart over drie en vier uur stonden de deuren van de Jan Ligthartschool...
15-02-2024

Herontwikkeling locatie Jan Ligthart definitief...

Nadat er verschillende plannen voor de herontwikkeling van Het Wooldrik om verschillende redenen...
10-01-2024

Bert Bosman neemt afscheid van zijn Borne Werkt

Vorige week nam Bert Bosman afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt. In 2016 was hij de...
31-12-2023

Juf Gerrie na 45 jaar met vervroegd pensioen

Vandaag, 19 december, heeft juf Gerrie Oude Lenferink na een carrière van maar liefst 45...
19-12-2023