Mark Vlutters voorleeskampioen Borne
LEERLING GROEP 8 VAN T OLDHOF SCOORT MET CARRY SLEE

Mark Vlutters voorleeskampioen Borne

Vrijdagavond werd in het Kulturhus de Bornse finale gehouden van de Nationale Voorleeswedstrijd 2020. Negen winnaars van evenzovele basisscholen gooiden er het beste van hun kunnen in de strijd om uiteindelijk tot de beste van Borne uitgeroepen te worden en daarmee een ticket te verwerven om deel te nemen aan de regiofinale eind volgende maand. Winnaar werd Mark Vlutters, de groep 8 leerling van basisschool ’t Oldhof. Hij had voor de finale een fragment gekozen uit het boek 100% Timboektoe van schrijfster Carry Slee.

 

‘Lastige opgave

Het werd een enerverende avond waarin vijf meiden en vier jongens zo’n 5 minuten de tijd kregen een fragment uit een door henzelf gekozen kinderboek voor te dragen. De jury, bestaande uit Agnes Pigge, Bertil Meyer en voorzitter Jan Stoop, beoordeelde hun voordracht vervolgens op diverse onderdelen, zoals verstaanbaarheid, een prettig leestempo en het overbrengen van de juiste emotie. “Een lastige opgave, want eigenlijk ontliepen de kandidaten elkaar niet zoveel”, aldus Stoop tijdens de prijsuitreiking. Toch bleek Mark Vlutters de beste. Hij las zijn fragment op een heel authentieke manier, bleef dicht bij zichzelf en slaagde erin zijn toehoorders mee te voeren in zijn voordracht.

 

De gelukkige kon zijn overwinning eigenlijk zelf nog amper geloven. Pas enige tijd nadat hij gefêteerd was met een beker, boekenbon, oorkonde én de uitnodiging om op 29 februari in de regionale finale uit te komen -die overigens opnieuw in het Kulturhus zal plaatsvinden- drong het allemaal een beetje tot hem door en was hij zo slim de jury naar mogelijke verbeterpunten te vragen, ten teken dat de winst hem duidelijk naar meer smaakte. Voor de overige deelnemers, die met de meegekomen supporters tussendoor ook nog eens konden genieten van een optreden van Cladans, was er na afloop een beker met lekkers. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
bert beltman — 04 feb 2020
gefeliciteerd en ga zo door

Kinderen maken bioplastic

Maandagmiddag zijn de kindervakantieactiviteiten gestart. In het Kulturhus kwam een twaalftal...
17-02-2020

Kantoren in pastorie Stephanuskerk

De plannen lagen er al even en vele gesprekken gingen eraan vooraf, maar nu is de kogel dan toch...
13-02-2020

Duimelot biedt Valentijnsopvang

Op vrijdag 14 februari is het Valentijnsdag. Tot zover niets nieuws. Nieuw is wel dat...
07-02-2020

Is dit raar? moet vooroordelen wegnemen

In het Kulturhus werd donderdagmorgen een nieuw spel gelanceerd. Gemaakt voor kinderen van 7 tot...
06-02-2020

Oldhof gestart met Orkest in de klas

Om een fatsoenlijk geluid uit een trompet of bariton te krijgen is zo eenvoudig nog niet. Dat...
01-02-2020

Staken met de handen uit de mouwen

Donderdag waren negen leerkrachten van basisschool ’t Iemnschelf in Zutphen, waar ze een...
31-01-2020