Scholen en horeca dicht
EXTRA MAATREGELEN TOT 6 APRIL

Scholen en horeca dicht

Om de corona-crisis te beteugelen heeft het kabinet besloten om 18.00 uur vandaag alle horecagelegenheden te laten sluiten en vanaf maandag alle scholen, kinderdagverblijven, sport- en fitnessclubs. In ieder geval tot 6 april. Ingrijpende maatregelen die behoorlijke impact hebben.

 

Bij de Stichting Brigantijn, waaronder bijna alle scholen in Borne vallen, heeft het crisisteam de persconferentie van ministers Slob en Bruins gevolgd. De beslissing om scholen te sluiten kwam niet als een verrassing. Frank Konings: “We zaten er al op te wachten. Eigenlijk was het niet meer te doen en we ondersteunen het besluit van het kabinet.” De laatste dagen hielden veel ouders hun kinderen al thuis en leerkrachten met verkoudheid konden niet op hun werk verschijnen. “Op een gegeven moment kun je de kwaliteit van het onderwijs ook niet meer garanderen.”

 

Crisisteam

Het crisisteam gaat nu direct aan de slag om met ouders en personeel te communiceren. De scholen blijven open voor opvang van ouders in vitale beroepen. Er is een lijst beschikbaar gesteld, waarop in ieder geval zorgberoepen, politie en brandweer staan. “We gaan inventariseren hoeveel leerlingen dat zijn en hoe we de opvang daarvan kunnen organiseren. En ten tweede moeten we kijken hoe we het onderwijs verder kunnen laten gaan voor leerlingen die thuis zitten.”

 

Voor midden- en onderbouw zijn er al digitale lespakketten beschikbaar. “Voor de onderbouw is het wat lastiger. We hebben er allemaal wel wat tijd voor nodig om het te organiseren. Misschien moeten we spreekuren organiseren voor ouders die niet zo digitaal onderlegd zijn. We weten het nog niet. We hopen op begrip van ouders dat we er een paar dagen voor nodig hebben om het allemaal te regelen.” Ouders kunnen met vragen terecht bij de schooldirecteur. “We gaan niet dicht. Het personeel blijft aan de slag. We hebben er vertrouwen in dat we de processen door kunnen laten gaan. Waar nodig, zullen we maatwerk leveren.” (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Keurslager Rensink scoort opnieuw

In april wonnen Albin en Saskia Rikkerink al fraaie prijzen tijdens een grote internationale...
09-07-2020

Maak kans op de Startersprijs Midden Twente

Iedereen die in 2019 in de gemeente Borne, Hengelo of Hof van Twente is gestart met een eigen...
05-07-2020

Juf Marjo neemt afscheid

Ze dacht de regie zelf in handen te hebben, maar het liep anders. “Ik wil deze laatste dag...
03-07-2020

Groep 8 Flora speelt in podiumwagen

Het was een hele puzzel voor de basisscholen hoe dit jaar het afscheid van de achtste groepers,...
01-07-2020

Maja pitcht met prins Constantijn

Ze is pas 18, studeert Technical Engineering Mechatronica aan het ROC van Twente, woont in Borne...
25-06-2020

Makelaar Saskia Vreeman maakt doorstart

Saskia Vreeman Makelaar 4You heeft afgelopen week in afgeslankte vorm een doorstart gemaakt. De...
21-06-2020