Scholen en horeca dicht
EXTRA MAATREGELEN TOT 6 APRIL

Scholen en horeca dicht

Om de corona-crisis te beteugelen heeft het kabinet besloten om 18.00 uur vandaag alle horecagelegenheden te laten sluiten en vanaf maandag alle scholen, kinderdagverblijven, sport- en fitnessclubs. In ieder geval tot 6 april. Ingrijpende maatregelen die behoorlijke impact hebben.

 

Bij de Stichting Brigantijn, waaronder bijna alle scholen in Borne vallen, heeft het crisisteam de persconferentie van ministers Slob en Bruins gevolgd. De beslissing om scholen te sluiten kwam niet als een verrassing. Frank Konings: “We zaten er al op te wachten. Eigenlijk was het niet meer te doen en we ondersteunen het besluit van het kabinet.” De laatste dagen hielden veel ouders hun kinderen al thuis en leerkrachten met verkoudheid konden niet op hun werk verschijnen. “Op een gegeven moment kun je de kwaliteit van het onderwijs ook niet meer garanderen.”

 

Crisisteam

Het crisisteam gaat nu direct aan de slag om met ouders en personeel te communiceren. De scholen blijven open voor opvang van ouders in vitale beroepen. Er is een lijst beschikbaar gesteld, waarop in ieder geval zorgberoepen, politie en brandweer staan. “We gaan inventariseren hoeveel leerlingen dat zijn en hoe we de opvang daarvan kunnen organiseren. En ten tweede moeten we kijken hoe we het onderwijs verder kunnen laten gaan voor leerlingen die thuis zitten.”

 

Voor midden- en onderbouw zijn er al digitale lespakketten beschikbaar. “Voor de onderbouw is het wat lastiger. We hebben er allemaal wel wat tijd voor nodig om het te organiseren. Misschien moeten we spreekuren organiseren voor ouders die niet zo digitaal onderlegd zijn. We weten het nog niet. We hopen op begrip van ouders dat we er een paar dagen voor nodig hebben om het allemaal te regelen.” Ouders kunnen met vragen terecht bij de schooldirecteur. “We gaan niet dicht. Het personeel blijft aan de slag. We hebben er vertrouwen in dat we de processen door kunnen laten gaan. Waar nodig, zullen we maatwerk leveren.” (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Lemerij Verhuur gaat over naar De Veldkamp

De bouwketen zijn inmiddels verdwenen en de oplevering is geweest. Vanaf nu zijn de broers Jan...
03-12-2020

Krijgt Zenderen volgend jaar een heilige?

Op 3 november 1985 werd hij al door paus Johannes Paulus II zalig verklaard. Titus Brandsma, de...
29-11-2020

Nieuwe pastoor: ‘Ik ben wie ik ben…’

Vrijdagavond zal Jurgen Jansen tijdens een plechtige viering in de St. Stephanuskerk door...
27-11-2020

Molenkamp ondernemers bruisend onderweg

Het was een tijdje stil rond het bedrijventerrein Molenkamp. Maar schijn bedriegt, dat blijkt...
24-11-2020

Beekparkschool wordt uitgebreid

Er is op dit moment een tekort aan klaslokalen in de Bornsche Maten en de verwachting is dat dit...
18-11-2020

Fleurig huisbezoek aan 51 jubilarissen

Vandaag is het toch nog een beetje feest voor maar liefst 51 jubilarissen van Het Dijkhuis....
18-11-2020