Een ijsje voor de geslaagden
GB90 NODIGT DE JONGEREN UIT OM MEE TE DENKEN OVER BORNE

Een ijsje voor de geslaagden

Vandaag is het de nationale vlagdag voor de geslaagde leerlingen in het voortgezet onderwijs. Een bijzondere dag, vooral ook omdat de coronacrisis de eindexamens dit jaar allemaal heel anders maakten dan anders. Toch werd landelijk besloten vandaag overal de vlag -inclusief de onvermijdelijke rugzak- uit te steken. De fractie van GB90 zag er aanleiding in om rond de middag op de fiets te stappen en alle geslaagden in Borne, Hertme en Zenderen die óók hun vlag uithingen, te verrassen met een tegoedbon voor een ijsje. En passant kregen ze een uitnodiging om mee te denken over hun toekomst in Borne.

 

Ella Koehorst slaagt voor haar 6VWO

Zo ook Ella Koehorst uit de Wensinkstraat. Zij kreeg vanmorgen het officiële telefoontje dat ze geslaagd was voor haar 6VWO en gaat na de zomer verder in Delft, waar ze bouwkunde wil studeren. Het was Mike de Boer, fractievoorzitter, die de blij verraste Ella feliciteerde met het behaalde diploma en de tegoedbon voor de lekkernij overhandigde. Plus daarbij de uitnodiging om aanstaande maandag deel te nemen aan een digitaal café. “Dat komt goed uit”, aldus Ella, “want dit weekend zit ik in Delft om naar mijn nieuwe kamer daar te kijken. Maandag ben ik weer in Borne.”

 

Volgens De Boer is deze speciale actie vooral ook bedoeld om de jongeren een hart onder de riem te steken. “Ze hadden hun eindexamenperiode vast heel anders voorgesteld. Geen feest, geen examenreis, geen feestelijke diplomauitreiking. De coronacrisis is voor iedereen, maar zeker ook voor jongeren, een pittige periode. Onderwijs, sport, chillen met vrienden, feestjes, alles wat voor een puber belangrijk is, staat on-hold. Een dikke pluim voor hun veerkracht, aanpassingsvermogen en flexibiliteit.”

 

Digitaal café voor jongeren

GB90 wil met de geslaagden, maar ook met alle andere jongeren tot 21 jaar, in gesprek gaan over de toekomst van Borne. Alle ideeën, zorgen of voorstellen die zij hebben, kunnen per mail worden toegezonden. Dat mogen corona-gerelateerde vragen en ideeën zijn, maar ook suggesties over wat Borne moet krijgen of behouden, om voor hen in de toekomst interessant te blijven. Komende maandag, 8 juni, volgt er dan een digitaal café, waarin ze tussen 18.00 en 19.00 uur al ‘zoomend’ in gesprek kunnen met fractievoorzitter Mike de Boer. De toegangscodes om aan het digitaal café deel te nemen zijn te vinden op de facebookpagina en website van GB90. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

De Vonder rappend de themaweken in

Op basisschool De Vonder zijn dinsdagmorgen de themaweken van start gegaan. Anders dan andere...
22-09-2020

Bucon verhuist naar Industriestraat

In 2001 startte Mark van Leeuwen met zijn bedrijf in metalen gevel- en dakbeplatingen. Bijna...
14-09-2020

Mensenmens Dolf Verburg stopt ermee

Bijna 35 jaar lang was hij huisarts in Borne. “Ja, op twee maanden na”, zegt Dolf...
27-08-2020

Best eng hoor, naar een nieuwe school…

Na een tropische vakantie is vandaag voor velen het gewone leven weer begonnen. Nou ja,...
17-08-2020

Mirjam Pol helpt Gerie over pensioendrempel

Het is bij de ANWB Wegenwacht een goed gebruik dat de laatste klus vóór het...
15-08-2020

Harro Eppinga nieuwe voorzitter Welbions

Harro Eppinga wordt de nieuwe directeur-bestuurder (voorzitter) bij Welbions. Daarmee treedt de...
10-08-2020