Dijkhuis stilaan terug naar ‘oude normaal’
EXTRAMURAAL OPENT DEUREN WEER VOOR MEER BEZOEK

Dijkhuis stilaan terug naar ‘oude normaal’

Nu het coronavirus enigszins op zijn retour lijkt en er steeds meer beperkende maatregelen worden versoepeld, keert ook de dagelijkse gang van zaken in Het Dijkhuis stilaan terug naar het ‘oude normaal’. Karin Wassen, sinds begin dit jaar leidinggevende van de wijkteams voor de regio Borne van TMZ, kan dan ook niet anders dan opgelucht ademhalen.

 

“Het was een heftige periode voor alles en iedereen binnen het woonzorgcentrum”, zo zegt ze. De intramurale bewoners bleven verstoken van bezoek en het huis werd vrijwel volledig afgesloten. Alleen de zelfstandig wonende ouderen (extramuraal) mochten nog één bezoeker per dag ontvangen. “Daarom ook creëerden we een afscheiding tussen de intra- en extramurale afdeling en wilden we met al onze maatregelen de loop uit het gebouw krijgen om daarmee het virus zoveel als mogelijk buiten de deur te houden. Dat lukte. Dit in tegenstelling tot de TMZ-centra in Hengelo en Tubbergen, waar het virus veel harder toesloeg.”

 

Bezoekbeperkingen opgeheven

Wassen: “Veel bewoners hebben zich eenzaam gevoeld. Bovendien was het restaurant gesloten en ook de dagbesteding werd stilgelegd. Sommigen ervoeren deze crisis erger dan de oorlog. Het heeft veel impact gehad.” Zo langzamerhand lijkt het tij echter te keren. Het bezoek is er weer en ook bij de zelfstandig wonende ouderen zijn de bezoekbeperkingen inmiddels opgeheven. Naar verwachting gaat volgende week het restaurant weer open en ook is er weer een voorzichtige start gemaakt met de dagbesteding.

 

Toch blijft waakzaamheid geboden, aldus de leidinggevende. “Zo blijven we scherp letten op de anderhalve meter en gelden er ook regels voor de algemene ruimten, bijvoorbeeld op de terrassen. En ook blijven we bezoekers op het hart drukken niet op visite te komen al ze verkouden zijn of koorts hebben. Maar samenvattend: ja, we zijn heel blij stilaan terug te kunnen naar het normale leven.” (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Ron Hartman — 01 jul 2020
Als oudere zal ik vooral de maatregelen volgen en zonodig aanklagen, die voorkomen dat afhankelijke ouderen van buiten af besmet zullen worden door management en ander personeel dat terugkeert uit ski-gebieden. Eerst in quarantaine gaan, maar beter is natuurlijk die verantwoordelijkheid te nemen die altijd elke maatregel rechtvaardigt. Voeg de daad dus bij het woord en wees verantwoordelijk. Idem voor carnaval deelname door personeel van hoog tot laag zowel buiten als binnen (kan echt niet) het gebouw, geestelijken? Bidt buiten en blijf buiten! De oudjes zelf? Hoef je alleen te vertellen dat de buitenwereld zich onverantwoordelijk gedraagt.
Ron Hartman — 27 jun 2020
Het oude normaal is weg. Fouten door instituten die werden gemaakt, dienen in de nieuwe werkelijkheid opgelost te zijn. VOOR de komende winter, recirculatie volledig weg (het warmtewiel vervangen door warmtewisselaars) en blijvend meer slimme indelingen. Je kunt bejaarden niet zomaar opsluiten, maar het gebouw aanpassen geeft wel lucht.

Sindron op zoek naar gebruikers

Nadat Aveleijn vorige maand haar supermarktje in Zenderen sloot en ook de gemeenschapsruimte...
06-07-2020

Een bijzonder geschenk: Trudi

Het hertenkampje aan de Vinkstraat mocht zaterdagmorgen een nieuwe bewoonster verwelkomen:...
04-07-2020

Medewerkers De Ster testen corona app

Het is geen doorsnee vrijdagmorgen bij De Ster. Op de stoep staat een tot mobiel laboratorium...
03-07-2020

Laatste weken geen nieuwe coronabesmettingen

Via BorneBoeit informeren de Bornse huisartsen u regelmatig over de bijzondere omstandigheden...
03-07-2020

Uitgestelde lintjesregen live op BorneBoeit

De traditionele lintjesregen, op de laatste werkdag vóór Koningsdag, verliep dit...
01-07-2020

Ieder kind verdient een feestje!

Op 12 juni is de Stichting Verjaardagsbox Borne opgericht. Ook in Borne leven gezinnen onder de...
01-07-2020