Groep 8 Flora speelt in podiumwagen
ONDANKS CORONAREGELS TOCH MUSICALS OP BASISSCHOLEN

Groep 8 Flora speelt in podiumwagen

Het was een hele puzzel voor de basisscholen hoe dit jaar het afscheid van de achtste groepers, met daarbij de onvermijdelijke musical, vorm moest worden gegeven. Op basisschool Flora heeft men kans gezien om zowel het kamp als de musical te laten doorgaan, al was het op een andere manier dan anders…

 

Woensdagavond waren de ouders van de leerlingen van groep 8 uitgenodigd op het schoolplein. Zij brachten veelal hun eigen tuinstoelen mee. Langs het plein stond een podiumwagen geparkeerd en in die wagen brachten de spelers hun musical ten uitvoer. Alle 28 leerlingen die naar het voortgezet onderwijs gaan hadden een rol.

 

TV-Kantine en DWDD

De musical speelde zich af in het land van televisie en BN’ers. Voor de pauze vormde de TV-kantine het decor, na de pauze was dat DWDD. Het spel werd afgewisseld met leuke liedjes, waarbij in enkele gevallen één van de leerlingen het zelfs aandurfde om solo te zingen. Gelukkig waren de weergoden iedereen gunstig gezind, want na de regen van overdag moest menigeen in het publiek zijn hand boven zijn ogen houden om geen last te hebben van de inmiddels doorgebroken zon. Af en toe was het ook lastig om de spelers te verstaan, maar dat mocht de pret niet drukken. De spelers werden na afloop dan ook terecht bedankt met een langdurig applaus.

 

Nadat de leerlingen het podium hadden verlaten, kwam het hele schoolteam erop. Zij brachten een lied voor de achtste groepers ten gehore, waarin alle namen van de leerlingen voorkwamen. Op hun beurt hadden de leerlingen een cadeau voor de school: een schoolvlag met daarop hun handafdrukken en namen. Na een officieel woordje van de directeur had de groepsleerkracht nog een presentje en een woordje voor iedere leerling.

 

Drive-in bioscoop bij De Vonder

Dinsdagavond ontving basisschool De Vonder alle ouders en leerlingen in hun eigen auto’s op het grote grasveld voor de school. Zij hadden een opname gemaakt van de musical die de achtste groepers daar speelden en vertoonden die op een immens scherm dat bij de school stond opgesteld. Heel handig was, dat het geluid via de autoradio van iedere aanwezige auto te ontvangen was, dus een goed geluid was gegarandeerd. (HvR)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Hoogste punt nieuwbouw Reinten Infra bereikt

Het is inmiddels alweer bijna anderhalf jaar geleden dat wethouder Ben Blokhuis van de gemeente...
09-04-2021

Ouders De Vonder oneens met tijdelijke oplossing

Opnieuw klimmen ouders van leerlingen van basisschool De Vonder in de pen richting gemeenteraad....
06-04-2021

Truus Voortman opent Natal & Kiek

Een grote roze-, blauw- en witgekleurde ballonnenboog maakte het donderdagavond direct al...
01-04-2021

‘Geen uitbraak corona op Bornse basisscholen’

In de Twentsche Courant Tubantia verscheen gisteren een artikel over basisscholen in Borne die...
16-03-2021

10 nieuwe schoollokalen in De Horsten

Om het structurele tekort aan klaslokalen in de Bornsche Maten op te lossen is eind vorig jaar...
09-03-2021

Twickel geeft slim georganiseerd les

Net als iedere andere school voor voortgezet onderwijs heeft ook het Twickelcollege aan de...
09-03-2021