Juf Marjo neemt afscheid
NA 43 JAAR ONDERWIJS NU DIK VERDIEND MET PENSIOEN

Juf Marjo neemt afscheid

Ze dacht de regie zelf in handen te hebben, maar het liep anders. “Ik wil deze laatste dag gewoon juf zijn”, had ze gezegd. En dat mocht een groot deel van de dag, maar niet aan het begin. Geheel onverwacht werd juf Marjo Krak vanmorgen thuis door de directeur van de school, Robert Franken, opgehaald met een duofiets. Wat volgde was een rondje Borne. In de tussentijd kregen de andere teamleden, leerlingen en ouders zo de gelegenheid om zich op het plein voor te bereiden op een feestelijke ontvangst van de juf.

 

Loopbaan

Juf Marjo begon haar carrière op de Wingerdschool. Medio jaren ‘90 is deze school gefuseerd met de Jan Ligthartschool en zij verhuisde mee naar die locatie. In de loop der jaren heeft zij lesgegeven in groep 1 tot en met 8, zij was breed inzetbaar. Een echte juf, die alles kon. Opvallend was de sterke relatie die zij telkens met de leerlingen en hun ouders wist op te bouwen. De leerlingen en de school kwamen bij haar altijd op de eerste plaats. Naast lesgeven was zij ook degene die intern de stagiaires begeleidde. Bijzonder daarbij is wel, dat zij de huidige directeur destijds ook heeft begeleid.

 

Toch in het zonnetje gezet

Ondanks haar verzoek om de laatste dag ‘gewoon’ les te mogen geven, konden de leerlingen, hun ouders en de collega’s het niet laten haar toch feestelijk te onthalen. Eenmaal met de duofiets aangekomen bij school was daar allereerst een groot spandoek. Juf Marjo mocht daaronder plaats nemen op een bank, waarna de collega’s en kinderen haar toezongen. Dat emotioneerde menigeen en links en rechts, maar zeker bij de scheidende juf, waren er zakdoeken nodig… Toen ook de directeur zijn praatje had gehouden kwamen haar huidige leerlingen om haar heen zitten en boden haar bloemen en cadeaus aan. Tenslotte ontving zij ook nog een cadeautje van de ouders van haar leerlingen. De rest van deze laatste schooldag mocht zij naar eigen wens invullen met haar klas.

 

Alsnog een feestelijk en officieel afscheid

Hierbij blijft het echter niet! Op 28 augustus wordt zij nogmaals in het zonnetje gezet en volgt er een feestelijk afscheid. Overdag worden er in alle groepen workshops gegeven. Verder is er na afloop een afscheidsreceptie waar (oud-) leerlingen, (oud-) collega’s en (oud-) ouders welkom zijn. Daarna zal het team afscheid van haar nemen onder het genot van een hapje en een drankje. En dat is dan net op tijd, want haar officiële pensioendatum is 1 september 2020. In de vrije tijd die zij dan heeft, hoopt ze veel te kunnen gaan wandelen met haar hond: een Leonberger die luistert naar de naam Joetz. (HvR)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Hoogste punt nieuwbouw Reinten Infra bereikt

Het is inmiddels alweer bijna anderhalf jaar geleden dat wethouder Ben Blokhuis van de gemeente...
09-04-2021

Ouders De Vonder oneens met tijdelijke oplossing

Opnieuw klimmen ouders van leerlingen van basisschool De Vonder in de pen richting gemeenteraad....
06-04-2021

Truus Voortman opent Natal & Kiek

Een grote roze-, blauw- en witgekleurde ballonnenboog maakte het donderdagavond direct al...
01-04-2021

‘Geen uitbraak corona op Bornse basisscholen’

In de Twentsche Courant Tubantia verscheen gisteren een artikel over basisscholen in Borne die...
16-03-2021

10 nieuwe schoollokalen in De Horsten

Om het structurele tekort aan klaslokalen in de Bornsche Maten op te lossen is eind vorig jaar...
09-03-2021

Twickel geeft slim georganiseerd les

Net als iedere andere school voor voortgezet onderwijs heeft ook het Twickelcollege aan de...
09-03-2021