Bucon verhuist naar Industriestraat
14-09-2020
DIRECTEUR MARK VAN LEEUWEN: ‘DIT IS PLAN 8, MAAR WEL HET MOOISTE!’

Bucon verhuist naar Industriestraat

In 2001 startte Mark van Leeuwen met zijn bedrijf in metalen gevel- en dakbeplatingen. Bijna twintig jaar verder levert het bedrijf, waar inmiddels 18 mensen werken, aan tal van aannemers, staalbouwers en eindgebruikers, voornamelijk in Oost-Nederland. De gestage groei - ruim een jaar geleden werd nog een kantoorpand in gebruik genomen op de hoek van de Prins Bernhardlaan met de Oonksweg - én de onverwachte tijding dat het voormalig Jonge Poerink terrein (foto in tekst) binnenkort verlaten dient te worden, maakte echter een heroriëntatie noodzakelijk. Kortgeleden ging de kogel door de kerk. Bucon verplaatst haar activiteiten naar de Industriestraat.

 

Herontwikkeling voormalig Jonge Poerink terrein 

“Eigenlijk was dit allemaal nog niet zo snel voorzien”, zo vertelt Van Leeuwen. “Anders hadden we onze stap naar de nieuwe kantoren ook niet gezet. En op zich zitten we hier goed, al werken we inmiddels op meerdere plekken. Zo zitten we met onze zetterij en kantoor aan de Oonksweg, terwijl we voor onze opslag ook een deel van het voormalige Jonge Poerink terrein in gebruik hebben. Maar toen eigenaar Reggestaete de huren van alle gebruikers ging opzeggen om het terrein te willen herontwikkelen, ging het snel.”

 

Diverse scenario’s passeerden de revue, waaronder een mogelijke nieuwbouw op De Veldkamp. Van Leeuwen: “Onze belangrijkste voorwaarde was om in elk geval in Borne te blijven en de ruimte te krijgen al onze activiteiten op één locatie te kunnen samenbrengen.” De zoektocht leverde diverse mogelijkheden op, maar werd abrupt onderbroken door het seintje via een betrokken makelaar dat Vredeveld Silogistics aan de Industriestraat, hemelsbreed enkele honderden meters verderop, voornemens was haar activiteiten voor het grootste deel terug te brengen naar de hoofdvestiging in Hoogersmilde. Alleen de stalling van het wagenpark zou behouden moeten blijven.

 

Van 3.000 naar 5.400 m²

“De gesprekken tussen ons verliepen uitstekend, we vonden elkaar eigenlijk heel snel”, aldus de Bornse ondernemer niet zonder trots. “Vredeveld schuift straks met haar wagenpark iets op, waardoor ook wij de ruimte krijgen voor onze opslag en het laden en lossen. Iets dat op onze huidige locatie niet altijd even makkelijk is.” Bucon gaat daarmee van zo’n 3.000 m² nu naar 5.400 m². “Een perfecte plek om onze groei te kunnen doorzetten en doordat we alles bij elkaar brengen kunnen we veel efficiënter werken. Het was weliswaar plan 8, maar wel het mooiste”, zo zegt hij lachend.

 

Eind dit jaar hopen Van Leeuwen en zijn medewerkers al te kunnen verhuizen naar de Industriestraat. “Een mooi moment. Volgend voorjaar bestaan we twintig jaar en hoe mooi is het dan dit samen met de ingebruikname van onze nieuwe locatie te kunnen vieren?!” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Wim Geul — 13 nov 2020
Gefeliciteerd Mark en medewerkers, prachtige ontwikkeling, veel succes!
Tom Evers — 23 sep 2020
Mark en Bucon Team, hartelijk gefeliciteerd ook met deze mooie voornemens en veel succes gewenst!
Han Heijne — 15 sep 2020
Mooie mijlpaal mark. Knappe prestatie. Respect heel veel succes
H. Nijhuis — 14 sep 2020
Schitterend succes Mark.

Daar ga je dan, na 31 dienstjaren…

Het ene pensioen is het andere niet en daar weten ze bij de Gebr. Ezendam aan de Oonksweg over...
29-03-2024

Huisarts Paul van Buuren zwaait af

Na 35 jaar als huisarts in Borne te hebben gewerkt neemt Paul van Buuren op 27 maart afscheid...
12-03-2024

Jeugdige slopers gaan los in Jan Ligthartschool

Donderdagmiddag tussen kwart over drie en vier uur stonden de deuren van de Jan Ligthartschool...
15-02-2024

Herontwikkeling locatie Jan Ligthart definitief...

Nadat er verschillende plannen voor de herontwikkeling van Het Wooldrik om verschillende redenen...
10-01-2024

Bert Bosman neemt afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt

Vorige week nam Bert Bosman afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt. In 2016 was hij de...
31-12-2023

Juf Gerrie na 45 jaar met vervroegd pensioen

Vandaag, 19 december, heeft juf Gerrie Oude Lenferink na een carrière van maar liefst 45...
19-12-2023