Twickelleerlingen planten 3.000 bloembollen
CORONAPROOF MAATSCHAPPELIJKE STAGES

Twickelleerlingen planten 3.000 bloembollen

Het miezert een beetje als drie jongens tulpen- en narcissenbollen planten in de bloembakken bij woonzorgcentrum Het Dijkhuis. Het deert ze niet. Inmiddels hebben ze geleerd wat de bovenkant van de bloembollen is en hoe diep ze de aarde in moeten. Vakkundig verdwijnt de ene na de andere bol onder het zwarte zand.

 

Een stukje verderop hebben Anoek en Esmee de handen vol aan de beestenbende van dierenparkje Bontekoe. De meiden gaan ook nog aan het werk in de mooi aangelegde belevingstuin bij het parkje, maar de geitjes en de schaapjes trekken toch het meest en die mogen zich dan ook als eerste in hun aandacht en goede zorgen verheugen.

 

Coronaproof

De komende twee weken gaan veel tweedeklassers van het Twickel Borne eropuit om hun maatschappelijke stage (MaS) te vervullen. Normaal gesproken kiezen de scholieren zelf een plekje voor hun stage, maar vanwege corona is het allemaal anders dan anders. “Eind vorig schooljaar moesten we de stekker trekken uit alle maatschappelijke stages. Vanwege de coronamaatregelen was het niet meer te doen”, vertelt coördinator Rita Kremer. “Dit schooljaar wilden we de MaS wel op de een of andere manier laten doorgaan. Vrijwilligerswerk is heel belangrijk en via zo’n stage leren kinderen dat iets voor een ander doen voldoening geeft. Er moest toch iets te bedenken zijn dat coronaproof is?”

 

Groene vingers

Kremer (op de foto rechts, samen met Tijmen) zocht contact met diverse organisaties en kwam al snel richting tuinonderhoud. In groepjes van drie met begeleider in de buitenlucht, dat kon wel. “Via RH Planten in Borne konden we voor een zacht prijsje 3.000 bloembollen kopen en die gaan op diverse plekken geplant worden.

 

Behalve rondom Het Dijkhuis ook bij het Bussemakerhuis, de Kloostergaarde in Zenderen en de Theresiahof in Bornerbroek. Veel leerlingen vinden het leuk om te doen. Guus en Tijmen uit klas TBK2 hadden liever iets met auto’s gedaan of bij de boer. Maar ach, een beetje groene vingers kweken is ook nooit weg, zo redeneren ze.

 

Niet alle tweedeklassers konden op deze manier aan een stage geholpen worden, maar Rita Kremer hoopt in het voorjaar weer zo’n periode te kunnen organiseren. Wie weet ziet de wereld er dan alweer heel anders uit. In ieder geval een stukje kleurrijker met duizenden tulpen en narcissen. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Pakt prachtig uit, op deze manier! Bravo, leerlingen en mevrouw Kremer van het Twickelcollege Borne!
HS — 20 okt 2020
Super leuk om zo samen bezig te zijn in het groen En niet alleen voor de oudjes leuk maar een beetje kleur kan iedereen wel gebruiken in Borne in deze onzekere tijd Jongens Meiden jullie zijn Toppers

Marijn Smelt: ‘We zullen overleven!’

Eigenlijk is hij een ietwat vreemde eend in de OVZenderen-bijt. De 43-jarige Marijn Smelt,...
23-02-2021

Creativiteit Keurslager Rensink loont

Het is niet voor het eerst dat Albin en Saskia Rikkerink in de prijzen vallen. “Maar het...
21-02-2021

Saskia Vreeman 25 jaar makelaar

Voorzitter Peter Burbach van de NVM Twente vereerde Saskia Vreeman vrijdag met een bezoekje om...
16-02-2021

Borns noaberschap: ‘Het is nu of nooit!’

NOW, TOZO, TVL, TONK… allemaal overheidsmaatregelen om ondernemers door deze moeilijke...
14-02-2021

‘Prima plek voor administratieve en fiscale zaken’

Ruim zeven jaar geleden besloten Johan Hartgerink en Marcel Rouwen samen verder te gaan. Beiden...
11-02-2021

Basisscholen in Borne blijven maandag dicht

Komende week zouden eigenlijk de basisscholen weer open gaan, maar de extreme sneeuwval...
07-02-2021