Twickelleerlingen planten 3.000 bloembollen
CORONAPROOF MAATSCHAPPELIJKE STAGES

Twickelleerlingen planten 3.000 bloembollen

Het miezert een beetje als drie jongens tulpen- en narcissenbollen planten in de bloembakken bij woonzorgcentrum Het Dijkhuis. Het deert ze niet. Inmiddels hebben ze geleerd wat de bovenkant van de bloembollen is en hoe diep ze de aarde in moeten. Vakkundig verdwijnt de ene na de andere bol onder het zwarte zand.

 

Een stukje verderop hebben Anoek en Esmee de handen vol aan de beestenbende van dierenparkje Bontekoe. De meiden gaan ook nog aan het werk in de mooi aangelegde belevingstuin bij het parkje, maar de geitjes en de schaapjes trekken toch het meest en die mogen zich dan ook als eerste in hun aandacht en goede zorgen verheugen.

 

Coronaproof

De komende twee weken gaan veel tweedeklassers van het Twickel Borne eropuit om hun maatschappelijke stage (MaS) te vervullen. Normaal gesproken kiezen de scholieren zelf een plekje voor hun stage, maar vanwege corona is het allemaal anders dan anders. “Eind vorig schooljaar moesten we de stekker trekken uit alle maatschappelijke stages. Vanwege de coronamaatregelen was het niet meer te doen”, vertelt coördinator Rita Kremer. “Dit schooljaar wilden we de MaS wel op de een of andere manier laten doorgaan. Vrijwilligerswerk is heel belangrijk en via zo’n stage leren kinderen dat iets voor een ander doen voldoening geeft. Er moest toch iets te bedenken zijn dat coronaproof is?”

 

Groene vingers

Kremer (op de foto rechts, samen met Tijmen) zocht contact met diverse organisaties en kwam al snel richting tuinonderhoud. In groepjes van drie met begeleider in de buitenlucht, dat kon wel. “Via RH Planten in Borne konden we voor een zacht prijsje 3.000 bloembollen kopen en die gaan op diverse plekken geplant worden.

 

Behalve rondom Het Dijkhuis ook bij het Bussemakerhuis, de Kloostergaarde in Zenderen en de Theresiahof in Bornerbroek. Veel leerlingen vinden het leuk om te doen. Guus en Tijmen uit klas TBK2 hadden liever iets met auto’s gedaan of bij de boer. Maar ach, een beetje groene vingers kweken is ook nooit weg, zo redeneren ze.

 

Niet alle tweedeklassers konden op deze manier aan een stage geholpen worden, maar Rita Kremer hoopt in het voorjaar weer zo’n periode te kunnen organiseren. Wie weet ziet de wereld er dan alweer heel anders uit. In ieder geval een stukje kleurrijker met duizenden tulpen en narcissen. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Pakt prachtig uit, op deze manier! Bravo, leerlingen en mevrouw Kremer van het Twickelcollege Borne!
HS — 20 okt 2020
Super leuk om zo samen bezig te zijn in het groen En niet alleen voor de oudjes leuk maar een beetje kleur kan iedereen wel gebruiken in Borne in deze onzekere tijd Jongens Meiden jullie zijn Toppers

Mode: wie bepaalt de kleur en trends?

Wie heeft invloed op welke kleur wij volgend jaar dragen? En welke sfeer ademt onze kleding uit?...
06-05-2021

Het zoemt aan de Aanslagsweg

In 2013 begonnen Han en Hazel Huls een deel van hun schildersbedrijf aan de Aanslagsweg anders...
05-05-2021

Corona stelt leerplichtambtenaren voor nieuwe...

Het schooljaar 2019-2020 was een bijzonder schooljaar door de uitbraak van de corona-pandemie....
25-04-2021

Hoogste punt nieuwbouw Reinten Infra bereikt

Het is inmiddels alweer bijna anderhalf jaar geleden dat wethouder Ben Blokhuis van de gemeente...
09-04-2021

Ouders De Vonder oneens met tijdelijke oplossing

Opnieuw klimmen ouders van leerlingen van basisschool De Vonder in de pen richting gemeenteraad....
06-04-2021

Truus Voortman opent Natal & Kiek

Een grote roze-, blauw- en witgekleurde ballonnenboog maakte het donderdagavond direct al...
01-04-2021