Twickelleerlingen planten 3.000 bloembollen
CORONAPROOF MAATSCHAPPELIJKE STAGES

Twickelleerlingen planten 3.000 bloembollen

Het miezert een beetje als drie jongens tulpen- en narcissenbollen planten in de bloembakken bij woonzorgcentrum Het Dijkhuis. Het deert ze niet. Inmiddels hebben ze geleerd wat de bovenkant van de bloembollen is en hoe diep ze de aarde in moeten. Vakkundig verdwijnt de ene na de andere bol onder het zwarte zand.

 

Een stukje verderop hebben Anoek en Esmee de handen vol aan de beestenbende van dierenparkje Bontekoe. De meiden gaan ook nog aan het werk in de mooi aangelegde belevingstuin bij het parkje, maar de geitjes en de schaapjes trekken toch het meest en die mogen zich dan ook als eerste in hun aandacht en goede zorgen verheugen.

 

Coronaproof

De komende twee weken gaan veel tweedeklassers van het Twickel Borne eropuit om hun maatschappelijke stage (MaS) te vervullen. Normaal gesproken kiezen de scholieren zelf een plekje voor hun stage, maar vanwege corona is het allemaal anders dan anders. “Eind vorig schooljaar moesten we de stekker trekken uit alle maatschappelijke stages. Vanwege de coronamaatregelen was het niet meer te doen”, vertelt coördinator Rita Kremer. “Dit schooljaar wilden we de MaS wel op de een of andere manier laten doorgaan. Vrijwilligerswerk is heel belangrijk en via zo’n stage leren kinderen dat iets voor een ander doen voldoening geeft. Er moest toch iets te bedenken zijn dat coronaproof is?”

 

Groene vingers

Kremer (op de foto rechts, samen met Tijmen) zocht contact met diverse organisaties en kwam al snel richting tuinonderhoud. In groepjes van drie met begeleider in de buitenlucht, dat kon wel. “Via RH Planten in Borne konden we voor een zacht prijsje 3.000 bloembollen kopen en die gaan op diverse plekken geplant worden.

 

Behalve rondom Het Dijkhuis ook bij het Bussemakerhuis, de Kloostergaarde in Zenderen en de Theresiahof in Bornerbroek. Veel leerlingen vinden het leuk om te doen. Guus en Tijmen uit klas TBK2 hadden liever iets met auto’s gedaan of bij de boer. Maar ach, een beetje groene vingers kweken is ook nooit weg, zo redeneren ze.

 

Niet alle tweedeklassers konden op deze manier aan een stage geholpen worden, maar Rita Kremer hoopt in het voorjaar weer zo’n periode te kunnen organiseren. Wie weet ziet de wereld er dan alweer heel anders uit. In ieder geval een stukje kleurrijker met duizenden tulpen en narcissen. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Pakt prachtig uit, op deze manier! Bravo, leerlingen en mevrouw Kremer van het Twickelcollege Borne!
HS — 20 okt 2020
Super leuk om zo samen bezig te zijn in het groen En niet alleen voor de oudjes leuk maar een beetje kleur kan iedereen wel gebruiken in Borne in deze onzekere tijd Jongens Meiden jullie zijn Toppers

Chiropractie Borne vestigt zich aan de Anemoon

ADVERTORIAL • Eindelijk kon zaterdagmorgen de grote ballonnenboog naar buiten, de partytent...
18-09-2021

Lotte maakte ‘Zandvoort’ van binnenuit mee

Je zult maar net afgestudeerd zijn van de opleiding Tourism Management aan het Saxion, praktisch...
17-09-2021

BSO+ kers op de taart voor KDV in Hertme

“De Drie Biggetjes is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby”, vertelt eigenaresse...
03-09-2021

Zo’n eerste schooldag blijft spannend...

Geen schoolbel op maandagmorgen in Zenderen. Om iets voor half negen stapt juf Petra van de St....
23-08-2021

Marijke Adams stopt als wijkcoördinator

Vandaag zwaait Marijke Adams af als wijkcoördinator van de gemeente Borne. Geen uitbundige...
19-08-2021

Buurman Urenco: wereldspeler op rustige Twentse...

Het is alweer meer dan vijftig jaar geleden dat het zogenoemde Verdrag van Almelo werd...
18-08-2021