Première Sinterklaasfilm op losse schroeven
5 DECEMBER TE ZIEN OP BORNEBOEIT

Première Sinterklaasfilm op losse schroeven

‘Alles is anders’, de allereerste Twentse Sinterklaasfilm en gemaakt door medewerkers en vrijwilligers van Aveleijn, is klaar. De film kwam in de afgelopen maanden ‘met stoom en kokend water’ tot stand nadat duidelijk werd dat de jaarlijkse theatervoorstellingen voor duizenden basisschoolleerlingen en cliënten van Aveleijn dit jaar geen doorgang konden vinden. Volgende week donderdag zou de ‘afgeslankte’ première zijn in het Enschedese Wilminktheater. Totdat premier Rutte ook daar dinsdagavond een stokje voor stak…

 

Spannend en meeslepend

“Ja, dit is echt heel jammer”, aldus Karin Nijhof, scriptschrijver van de film. “We hebben de afgelopen maanden keihard gewerkt om er iets moois van te maken. “Ruim 25 draaidagen op meerdere locaties leverden een spannend en meeslepend Sinterklaasverhaal op. Een verhaal waar we echt apetrots op mogen zijn en we stelden ons er heel veel van voor dit met zoveel mogelijk mensen te delen. Maar het is nu even niet anders. Toch blijven we nog naar alternatieven zoeken, wellicht in een andere vorm", zo zegt ze.

Toch zit Kaatje Kopstand, het typetje dat Karin speelt in de film, niet bij de pakken neer. “Nee, natuurlijk niet. Dit was zó’n geweldig leuk project om te doen en we hebben zóveel medewerking van alles en iedereen gehad... En als je dan ook nog eens naar het eindresultaat kijkt, dan kun je alleen maar zielsgelukkig zijn.”

 

Op 5 december via BorneBoeit te zien

Toch hoopt Karin dat er ergens vóór 5 december nog een moment zal komen dat in elk geval de cast samen de film zal kunnen bewonderen. “Dat hebben de mensen gewoon verdiend, hun inzet was enorm.” Daarnaast zal de film de komende tijd worden aangeboden aan de basisscholen in onze regio, terwijl de avonturen van Sinterklaas, Piet Pedro, Piet Bossche Bol, Kaatje Kopstand, Kareltje Kweetniet en Tante Sissel ook op de diverse locaties van Aveleijn te bewonderen zullen zijn. En tot slot zal BorneBoeit op zaterdagmiddag 5 december vanaf 16.00 uur de ruim één uur durende film Alles is Anders (waarvan onderstaand de trailer is te zien) via haar website vertonen. (BM)

 

Zie ook ons eerdere bericht: ‘Het is hard werken voor de Sint

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
T Huiskes — 05 nov 2020
Hoe spijtig ‘k ook vind... afgelasting is de beste remedie gezien de huidige situatie... en als Avelijn dit nu zelf afkondigt...

 

 

Vrijheidsvlag helpt noodlijdende ondernemers

Aan de verkoop, in april en mei, van de vrijheidsvlaggen van Borne, Hertme en Zenderen werd de...
12-05-2021

Melbuul’ndagen gaan door, mits…

Het bestuur van de Melbuul’ndagen heeft de knoop doorgehakt. Als het aan hen ligt gaat het...
11-05-2021

Afrika Festival gaat online

Ook dit jaar kan vanwege corona het jaarlijkse Afrika Festival in Hertme geen doorgang vinden....
02-05-2021

Programma 4 en 5 mei in Borne

De coronamaatregelen maken het ook dit jaar noodzakelijk het programma voor 4 en 5 mei in Borne...
02-05-2021

Dan maar in de voortuin

Voor het tweede jaar op rij geen gezellige Koningsdagdrukte in het centrum van Borne. Geen...
27-04-2021

Koningsdag van start met Bornsche Maatjes

Wederom geen aubade, geen rommelmarkt en geen Koningsconcert dit jaar. Wie echter denkt dat het...
27-04-2021