Premičre Sinterklaasfilm op losse schroeven
5 DECEMBER TE ZIEN OP BORNEBOEIT

Premičre Sinterklaasfilm op losse schroeven

‘Alles is anders’, de allereerste Twentse Sinterklaasfilm en gemaakt door medewerkers en vrijwilligers van Aveleijn, is klaar. De film kwam in de afgelopen maanden ‘met stoom en kokend water’ tot stand nadat duidelijk werd dat de jaarlijkse theatervoorstellingen voor duizenden basisschoolleerlingen en cliënten van Aveleijn dit jaar geen doorgang konden vinden. Volgende week donderdag zou de ‘afgeslankte’ première zijn in het Enschedese Wilminktheater. Totdat premier Rutte ook daar dinsdagavond een stokje voor stak…

 

Spannend en meeslepend

“Ja, dit is echt heel jammer”, aldus Karin Nijhof, scriptschrijver van de film. “We hebben de afgelopen maanden keihard gewerkt om er iets moois van te maken. “Ruim 25 draaidagen op meerdere locaties leverden een spannend en meeslepend Sinterklaasverhaal op. Een verhaal waar we echt apetrots op mogen zijn en we stelden ons er heel veel van voor dit met zoveel mogelijk mensen te delen. Maar het is nu even niet anders. Toch blijven we nog naar alternatieven zoeken, wellicht in een andere vorm", zo zegt ze.

Toch zit Kaatje Kopstand, het typetje dat Karin speelt in de film, niet bij de pakken neer. “Nee, natuurlijk niet. Dit was zó’n geweldig leuk project om te doen en we hebben zóveel medewerking van alles en iedereen gehad... En als je dan ook nog eens naar het eindresultaat kijkt, dan kun je alleen maar zielsgelukkig zijn.”

 

Op 5 december via BorneBoeit te zien

Toch hoopt Karin dat er ergens vóór 5 december nog een moment zal komen dat in elk geval de cast samen de film zal kunnen bewonderen. “Dat hebben de mensen gewoon verdiend, hun inzet was enorm.” Daarnaast zal de film de komende tijd worden aangeboden aan de basisscholen in onze regio, terwijl de avonturen van Sinterklaas, Piet Pedro, Piet Bossche Bol, Kaatje Kopstand, Kareltje Kweetniet en Tante Sissel ook op de diverse locaties van Aveleijn te bewonderen zullen zijn. En tot slot zal BorneBoeit op zaterdagmiddag 5 december vanaf 16.00 uur de ruim één uur durende film Alles is Anders (waarvan onderstaand de trailer is te zien) via haar website vertonen. (BM)

 

Zie ook ons eerdere bericht: ‘Het is hard werken voor de Sint

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
T Huiskes — 05 nov 2020
Hoe spijtig ‘k ook vind... afgelasting is de beste remedie gezien de huidige situatie... en als Avelijn dit nu zelf afkondigt...

 

 

(Snoei)hout brengen voor paasvuur

Zondagavond 31 maart, Eerste paasdag, zal er om 20.30 uur weer een paasvuur worden ontstoken aan...
17-03-2024

Blřf opnieuw naar Hertme

Het is niet voor het eerst en ongetwijfeld ook niet voor het laatst… Bløf komt...
13-03-2024

Racoon terug in Hertme

Het is alweer enkele jaren geleden dat Racoon optrad in het Hertmese Openluchttheater. Maar op...
07-03-2024

Tribute Festival terug in Hertme

Na het daverende succes van vorig jaar is het tijd voor de tweede editie van het Tribute...
15-02-2024

Hees maar voldaan doven carnavalisten het vuur

Zo fris en monter als alle carnavalshoogheden vrijdagavond nog in de raadszaal van het...
13-02-2024

Zware dobber voor jury optocht Zenderen

Voor sommigen proeft het weleens als een beetje mosterd na de maaltijd. De carnavalsoptocht in...
11-02-2024