Molenkamp ondernemers bruisend onderweg
24-11-2020
NIEUWE BEWEGWIJZERING MARKEERT ENTHOUSIASTE INZET

Molenkamp ondernemers bruisend onderweg

Het was een tijdje stil rond het bedrijventerrein Molenkamp. Maar schijn bedriegt, dat blijkt weer eens, want achter de schermen bruist het volop. De werkgroep, bestaande uit een achttal ondernemers, legt een grote dosis enthousiasme aan de dag als het gaat om ‘de boel bij elkaar te houden’ en nieuwe plannen en ideeën te ontwikkelen om het bedrijventerrein rond de Oonksweg in optimale conditie te krijgen. De recent geplaatste nieuwe bewegwijzering is er een van de stille getuigen van.

 

Uitstraling

“Het was ook geen overbodige luxe”, zo vertellen Jessica Konink, Dianna Beune en Gert ter Brugge. Samen met Ruben Baartman, de dorpsmanager, slaagden ze erin de inmiddels ruim 25 jaar oude borden te vervangen. “De namen van de vermelde bedrijven klopten allemaal niet meer en bovendien konden we op deze wijze direct ons nieuwe logo presenteren. En da’s weer goed voor de herkenbaarheid”, aldus een trotse voorzitter Ter Brugge. “Het gaat immers vooral om uitstraling en dat vind je ook in onze andere aandachtspunten terug.”

 

‘Leegstand is er amper’

Als voorbeeld hiervan noemt hij de recent geplaatste nieuwe straatverlichting die op dit moment nog wordt gefinetuned, maar ook de aanblik van de panden zelf. “Het kan allemaal nog wat verzorgder en daar werken met ons allen keihard aan.” Het bedrijventerrein (niet langer industrieterrein genoemd) telt zo’n 120 gevestigde ondernemingen. Leegstand is er amper. Ruim tweederde daarvan heeft zich inmiddels bij de ondernemersvereniging aangesloten. Ter Brugge: “Het aantal groeit nog steeds, de saamhorigheid is groot. Zo slagen we erin samen een vuist te maken en in goed overleg met alle partijen belangrijke zaken te realiseren. Kijk bijvoorbeeld naar het inmiddels afgeronde glasvezelproject, terwijl we nu onze focus vooral hebben liggen op beveiliging. Zo staan camera’s hoog op het lijstje.”

 

Natuurlijk, het virus brengt ook de nodige beperkingen met zich. Zo zijn de onderlinge bijeenkomsten, die normaliter minimaal drie keer per jaar plaatsvinden, even in de ijskast gezet en is ook de jaarlijkse opendeurendag in september een jaartje doorgeschoven. “Maar dat betekent niet dat wij als ondernemers dan ook maar in de rustmodus gaan. Integendeel, we gaan gewoon volop door om van de Molenkamp een bruisend bedrijventerrein te maken." (AJ/BM)

 

Op de bovenste foto van links naar rechts: Ruben Baartman, Dianna Beune, Jessica Konink en Gert ter Brugge

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
T Huiskes — 24 nov 2020
Goed bezig allemaal. Iedereen heeft behoefte aan duidelijke borden!

Gratis proefweek bij huiswerkbegeleiding

ADVERTORIAL • Veel leerlingen missen thuis de rust en de structuur om hun huiswerk te...
16-11-2021

Wilmink-Oosterveld klaar voor de toekomst

Toen de bouwondernemers Gerrit Wilmink en Henk Oosterveld in 1978 samen verder gingen, hadden ze...
05-11-2021

Nominaties voor Beldpoint en Zenderense Es

Op 15 november, tijdens het Starterscafé in de Reggehof in Goor, wordt bekend gemaakt...
29-10-2021

Flora zet in op sociale vaardigheden

Vrijdagmorgen is op basisschool Flora aan de Meijdoornhof de officiële aftrap gegeven van...
29-10-2021

Leerlingen obs Azelo hebben groene vingers

Tijdens de zomervakantie hebben de leerlingen van obs Azelo niet stilgezeten. Op de laatste...
16-10-2021

Twickel viert vijf jaar vernieuwbouw

Deze week is het vijf jaar geleden dat het Twickelcollege zijn intrek nam in het nieuwe gebouw...
15-10-2021