Lemerij Verhuur gaat over naar De Veldkamp
03-12-2020
EIGENAREN JAN EN BEN ELLENBROEK: ‘EIGENLIJK TE NUCHTER OM TROTS TE ZIJN’

Lemerij Verhuur gaat over naar De Veldkamp

De bouwketen zijn inmiddels verdwenen en de oplevering is geweest. Vanaf nu zijn de broers Jan en Ben Ellenbroek echt de trotse bezitters van hun gloednieuwe bedrijfspand aan de Morseltoven op De Veldkamp. Waarmee het effectieve vloeroppervlak van het verhuurbedrijf meer dan verdubbelt. “Maar dit brengt nog zoveel meer”, aldus beiden met gepaste trots. Zaterdag 12 december is hun laatste werkdag aan de Woolderweg; vanaf maandag 14 december om 07.30 uur gaan de deuren van de in opvallend geel-blauw uitgevoerde nieuwbouw voor de allereerste keer open.

 

Schot in de roos

Broer Ben begon in 1984 met de verhuur van (bouw)materialen aan de Woolderweg. Zijn ouders hadden er een aannemersbedrijf en zo af en toe werden er wat materialen uitgeleend. Maar dat af en toe werd meer en meer. “Dit kon gewoon niet langer, dus stapten we over op de verhuur”, aldus Ben. Het bleek een schot in de roos. In 1990 volgde een tweede vestiging in Hengelo en weer zes jaar verder gingen de deuren in Almelo open. Ondertussen was ook broer Jan ingestroomd en samen wisten ze hun verhuurbedrijf steeds verder uit te bouwen. Op dit moment werken er in de drie vestigingen 35 mensen en aan de gestage groei lijkt nog steeds geen einde te komen.

 

Dat beide broers aan de Woolderweg in Borne aan het plafond van hun mogelijkheden zaten, zal iedereen die er weleens iets heeft gehuurd, kunnen beamen. “Het zat allemaal tjokvol, we hadden amper ruimte rondom het pand voor de hoogwerkers en heftrucks die een steeds belangrijk onderdeel vormen van ons verhuurarsenaal en bovendien kwamen de bereikbaarheid en parkeervoorzieningen in het gedrang”, zo vertelt Jan. Tijd om uit te zien naar iets anders dus en zo passeerden meerdere opties de revue. Eind vorig jaar ging de kogel door de kerk en werd een perceel grond aangekocht op De Veldkamp.

 

Drive-thru voorziening

Architect Building Design en aannemersbedrijf Wilmink-Oosterveld creëerden er een modern en vooral ook efficiënt complex met drie bouwlagen en een totale vloeroppervlakte van zo’n 3.800 m². Het pand is volledig energieneutraal, overal (ook in de grote opslaghal) is vloerverwarming aangebracht en in 2021 volgen nog eens de zonnepanelen. “We maken gebruik van een drive-thru voorziening, zodat auto’s met aanhanger naar binnen kunnen om te laden en te lossen, en via de achteruitgang weer naar buiten. Ook is er een liftschacht waarmee auto’s naar de bovenste verdiepingen kunnen. Helemaal in de nok staan nu een tiental koetsen van vader Wim gestald. Ben: “Vader was ooit fervent lid van de Koetsenkeerl’s, dit is nog zijn erfenis. Het blijft gewoon leuk.”

 

Het tekent het karakter van het familiebedrijf, waarin hard werken, niet ingewikkeld doen als het ook eenvoudig kan en de onderlinge verbondenheid de crux vormen. Zo is dochter Fleur (17) van Jan ook al actief binnen het verhuurbedrijf en is ze er stellig van overtuigd op termijn de plek van haar vader in te nemen. Samen met schoonzoon Maarten Lucas realiseerde ze de stellages in het nieuwe bedrijfspand.

 

Professionele uitstraling

“We hebben er met ons allen enorm veel zin”, zo klinkt het in koor. Dit is een geweldig mooie plek. We kunnen er uiterst efficiënt en economisch werken. Bovendien is het, mede door ons opvallende geel en blauw, een fraaie zichtlocatie en is de bereikbaarheid optimaal. We zitten dicht bij de snelweg en de grote bouwmarkten en alles heeft een geweldig professionele uitstraling.” Op de vraag wat de volgende stap zal zijn in de verdere ontwikkeling van het bedrijf, heeft Jan zijn antwoord al klaar. “Dat wordt een verhuizing van onze Almelose vestiging. Ook daar zijn we toe aan uitbreiding en vernieuwing.”

 

Lemerij Verhuur aan de Morseltoven is van maandag tot en met vrijdag geopend van 07.30 tot 17.30 uur en op zaterdag van 08.00 tot 17.00 uur. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bert Oude Lasnink — 07 dec 2020
Ben en Jan. Van harte proficiat met jullie schitterende nieuwe pand. Letterlijk en figuurlijk een A1 locatie.
Blijf ervan genieten en vooral on goede gezondheid. Uiteraard wens ik jullie ontzettend veel succes met al jullie verdere plannen. Mvg Bert Oude Lansink
Harm Hoek — 05 dec 2020
Ben (Bonito) en Jan gefeliciteerd met jullie gloednieuwe bedrijfspand !
Ik weet net als velen in Borne, hoe het zich van begin af aan ontwikkeld heeft.
Jullie mogen er trots op zijn wat jullie samen in die jaren(Ook samen met jullie jongere broer Robert Ellenbroek)
bereikt hebben.
Het ziet er echt heel mooi uit.
Heel professioneel, opvallend en duidelijk (net als de Ikea blauw & gele) kleuren.

Ik wens jullie goed zaken doen.

Met vriendelijke groet, Harm Hoek
Dick Ellenbroek — 03 dec 2020
Van harte gefeliciteerd en veel zakelijk succes!
Mooi staaltje ondernemerschap.

WerkSaam Twente bundelt P&O-kennis in Zenderen

In Zenderen opende vrijdagmiddag WerkSaam Twente haar deuren. Een nieuwe parapluorganisatie van...
23-09-2022

Nieuwe naam, nieuw logo

Vrijdagmiddag werd onder grote belangstelling van leerkrachten, kinderen én ouders het...
16-09-2022

Opknapbeurt Spanjaardswijk van start

Woensdagavond vond de officiële start plaats van de grondige revitalisering van de...
01-09-2022

Brons voor Danny tijdens Geografie Olympiade

Begin juni was Danny Kristen uit Borne, vijfdejaars VWO-student aan Twickel Hengelo, een van de...
18-07-2022

Symbolische start bouw school De Horsten

In de Bornsche Maten is een start gemaakt met de bouw van het nieuwe Kindcentrum (KC) De...
12-07-2022

BE | Allbrass investeert in Bornse toekomst

ADVERTORIAL • Ietwat verscholen op het industrieterrein van Borne zit BE | Allbrass...
11-07-2022