Toch geen kerststal in Hertme
16-12-2020
‘GROTE STROOM BELANGSTELLENDEN IS NU NIET VERANTWOORD’

Toch geen kerststal in Hertme

Ruim anderhalve week geleden zag de Kerststalgroep Hertme het allemaal nog zonnig in. Met veel enthousiasme - en financieel geholpen door Kringloop Borne - sloegen de vrijwilligers de hand aan de ploeg en transformeerden zij de grond rondom de kapschuren tot een strak onderhouden en van jonge aanplant voorzien podium, waarop het Kindje Jezus, Jozef en Maria, de herders en Drie Koningen weer optimaal tot hun recht zouden kunnen komen. Niets zou de vermaarde Openluchtkerststal er nog van kunnen weerhouden vanaf 19 december haar 62ste editie te beleven.

 

Toch werd het ineens allemaal anders. Toen premier Mark Rutte maandagavond zijn waarschuwende vinger had opgestoken sloegen de twijfels toe. ‘Is het wel genoeg als we een looproute aangeven?’ en ‘Wat doen we als er veel mensen tegelijkertijd naar het Pastoor Veegerplein trekken?’. Het waren enkele van de vragen die tijdens een overleg dinsdag met de locatieraad en de gemeente Borne op tafel kwamen. De eindconclusie was eensgezind: het is onverantwoord!

 

Voor de Kerststalgroep wel even slikken, want nooit eerder in de afgelopen 61 jaar werd de traditie onderbroken. Maar ook daar overheerst het realisme. Frans Schabbink van de werkgroep: “Het is niet anders, de gezondheid gaat voor alles nu. Ik zeg maar zo: tanden op elkaar, even schudden met de kop en doorgaan!” (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Max de Mooij Sr. — 16 dec 2020
Een wijs besluit!
Vanaf 1987 tot vorig jaar was een bezoek aan de kerststal en de kerk in Hertme vast onderdeel van onze kerstviering! Vaak gingen we meerdere keren even langs om te genieten van het bijzondere tafereel. Onze zoon heeft vanaf zijn nulde tot zijn 23e in 2019 elk jaar genoten van de kerststal. Dit jaar moeten we helaas een keer overslaan. Maar we weten waarom het nodig is! Gelukkig hebben we de foto's nog en ik roep iedereen op om deze te delen op de facebook pagina van bijvoorbeeld https://www.facebook.com/groups/1075975505942898....

Kareltje zet dorp op z’n kop

Vooraf werd de Slag om Borne, een dorpsspel dat het midden zou houden tussen een pubquiz, een...
19-09-2021

Slag om Borne in startblokken

‘Dappere broeders en zusters van Borne. Heldhaftige vrouwen en mannen van het goede leven....
02-09-2021

Belevingstheater verplaatst naar 2 april 2022

Op 3 april 2020 was het precies 75 jaar geleden dat Borne werd bevrijd. Het zou groots worden...
30-08-2021

Gezelligheid troef in dorpscentrum

Ook vandaag was het, ondanks de soms miezerige regen, weer plezierig toeven in het dorpscentrum...
29-08-2021

Bornse Finale proeft als een nieuw begin

Eigenlijk zou het vandaag en morgen het weekend zijn van de Melbuul’ndagen. In een...
28-08-2021

Kermis ‘doet het lekker’ in Borne

Een eerste, heel voorzichtige, conclusie wil de exploitant van Tropicana, het bulldozerspel op...
28-08-2021