Toch geen kerststal in Hertme
16-12-2020
‘GROTE STROOM BELANGSTELLENDEN IS NU NIET VERANTWOORD’

Toch geen kerststal in Hertme

Ruim anderhalve week geleden zag de Kerststalgroep Hertme het allemaal nog zonnig in. Met veel enthousiasme - en financieel geholpen door Kringloop Borne - sloegen de vrijwilligers de hand aan de ploeg en transformeerden zij de grond rondom de kapschuren tot een strak onderhouden en van jonge aanplant voorzien podium, waarop het Kindje Jezus, Jozef en Maria, de herders en Drie Koningen weer optimaal tot hun recht zouden kunnen komen. Niets zou de vermaarde Openluchtkerststal er nog van kunnen weerhouden vanaf 19 december haar 62ste editie te beleven.

 

Toch werd het ineens allemaal anders. Toen premier Mark Rutte maandagavond zijn waarschuwende vinger had opgestoken sloegen de twijfels toe. ‘Is het wel genoeg als we een looproute aangeven?’ en ‘Wat doen we als er veel mensen tegelijkertijd naar het Pastoor Veegerplein trekken?’. Het waren enkele van de vragen die tijdens een overleg dinsdag met de locatieraad en de gemeente Borne op tafel kwamen. De eindconclusie was eensgezind: het is onverantwoord!

 

Voor de Kerststalgroep wel even slikken, want nooit eerder in de afgelopen 61 jaar werd de traditie onderbroken. Maar ook daar overheerst het realisme. Frans Schabbink van de werkgroep: “Het is niet anders, de gezondheid gaat voor alles nu. Ik zeg maar zo: tanden op elkaar, even schudden met de kop en doorgaan!” (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Max de Mooij Sr. — 16 dec 2020
Een wijs besluit!
Vanaf 1987 tot vorig jaar was een bezoek aan de kerststal en de kerk in Hertme vast onderdeel van onze kerstviering! Vaak gingen we meerdere keren even langs om te genieten van het bijzondere tafereel. Onze zoon heeft vanaf zijn nulde tot zijn 23e in 2019 elk jaar genoten van de kerststal. Dit jaar moeten we helaas een keer overslaan. Maar we weten waarom het nodig is! Gelukkig hebben we de foto's nog en ik roep iedereen op om deze te delen op de facebook pagina van bijvoorbeeld https://www.facebook.com/groups/1075975505942898....

Borne Schittert deelt prijzen uit

In december werd de actie Borne Schittert gehouden, een aansporing voor wijken, buurten en...
18-01-2021

Kerstbomen branden niet in Stroom Esch

De jaarlijkse traditie van het verzamelen en verbranden van de afgedankte kerstbomen in de...
04-01-2021

Gelukkig nieuwjaar!

Het jaar 2021 is begonnen. Normaal gesproken is er dan op de avond van nieuwjaarsdag een...
01-01-2021

Nieuwjaarsbijeenkomst gaat online

Het is inmiddels een jarenlange traditie: de nieuwjaarsbijeenkomst in de vooravond op 1 januari....
27-12-2020

Belevingstheater naar oktober 2021

Op 3 april was het precies 75 jaar geleden dat Borne werd bevrijd. Er stond een groots programma...
18-12-2020

Definitief geen ijsbaan deze winter

Het zit Maureen Snikkers en Kristel Hofsté, de nieuwe organisatoren van de Bornse...
15-12-2020