Toch geen kerststal in Hertme
16-12-2020
‘GROTE STROOM BELANGSTELLENDEN IS NU NIET VERANTWOORD’

Toch geen kerststal in Hertme

Ruim anderhalve week geleden zag de Kerststalgroep Hertme het allemaal nog zonnig in. Met veel enthousiasme - en financieel geholpen door Kringloop Borne - sloegen de vrijwilligers de hand aan de ploeg en transformeerden zij de grond rondom de kapschuren tot een strak onderhouden en van jonge aanplant voorzien podium, waarop het Kindje Jezus, Jozef en Maria, de herders en Drie Koningen weer optimaal tot hun recht zouden kunnen komen. Niets zou de vermaarde Openluchtkerststal er nog van kunnen weerhouden vanaf 19 december haar 62ste editie te beleven.

 

Toch werd het ineens allemaal anders. Toen premier Mark Rutte maandagavond zijn waarschuwende vinger had opgestoken sloegen de twijfels toe. ‘Is het wel genoeg als we een looproute aangeven?’ en ‘Wat doen we als er veel mensen tegelijkertijd naar het Pastoor Veegerplein trekken?’. Het waren enkele van de vragen die tijdens een overleg dinsdag met de locatieraad en de gemeente Borne op tafel kwamen. De eindconclusie was eensgezind: het is onverantwoord!

 

Voor de Kerststalgroep wel even slikken, want nooit eerder in de afgelopen 61 jaar werd de traditie onderbroken. Maar ook daar overheerst het realisme. Frans Schabbink van de werkgroep: “Het is niet anders, de gezondheid gaat voor alles nu. Ik zeg maar zo: tanden op elkaar, even schudden met de kop en doorgaan!” (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Max de Mooij Sr. — 16 dec 2020
Een wijs besluit!
Vanaf 1987 tot vorig jaar was een bezoek aan de kerststal en de kerk in Hertme vast onderdeel van onze kerstviering! Vaak gingen we meerdere keren even langs om te genieten van het bijzondere tafereel. Onze zoon heeft vanaf zijn nulde tot zijn 23e in 2019 elk jaar genoten van de kerststal. Dit jaar moeten we helaas een keer overslaan. Maar we weten waarom het nodig is! Gelukkig hebben we de foto's nog en ik roep iedereen op om deze te delen op de facebook pagina van bijvoorbeeld https://www.facebook.com/groups/1075975505942898....

Op Flora is de koning vandaag al jarig

Voor het tweede achtereenvolgende jaar zijn er voor de basisscholen geen massale Koningsspelen....
21-04-2021

Lentefeestje voor de koeien

Zondagmorgen om 09.30 uur was het zover en konden de staldeuren bij boer Arjan Bonthuis aan de...
18-04-2021

Verkiezing Kroonjuweel en Koning van je eigen...

Koningsdag wordt in 2021 opnieuw flink dwarsgezeten door de coronamaatregelen. Maar daar heeft...
16-04-2021

Sten, Lauren en Ruan op tournee

Terwijl de ‘grote’ Toet’nbloazers zich zondagmiddag vermaken met een online...
14-02-2021

Willem en Linda doen het met liefde…

Vandaag is het 14 februari, Valentijnsdag. De dag waarop geliefden hun vlinders in de buik de...
14-02-2021

Borne Schittert deelt prijzen uit

In december werd de actie Borne Schittert gehouden, een aansporing voor wijken, buurten en...
18-01-2021