‘Ik wil jongeren in beweging krijgen’
COACH ARNOUD BARTELINK SCHAKELT TUSSEN SPORT, JONGEREN EN MKB

‘Ik wil jongeren in beweging krijgen’

ADVERTORIAL • “In Nederland tellen we enkele honderdduizenden niet-uitkeringsgerechtigde en onzichtbare jongeren. In vakjargon nuggers en spookjongeren genoemd”, zo weet Arnoud Bartelink. Met ingang van het nieuwe jaar is hij in Borne gestart met zijn eigen coaching, counseling & consultancy bureau. “Het zijn veelal jongens en meiden die jammer genoeg weinig toekomstperspectief zien, die regelmaat en orde missen om hun leven structuur te geven en daarmee te kunnen groeien.” Daar wil hij verandering in brengen. Als een soort van jongerenwerker 2.0, met korte lijnen naar de sport en het midden- en kleinbedrijf.

 

Andere manier van denken

Waar het volgens Bartelink om gaat is het leggen van verbindingen. “Eén-tweetjes maken, durven aanvallen en vervolgens kunnen scoren, om het maar in sporttaal te zeggen.” Een taal die de kersverse coach overigens niet vreemd is, want al jaren is hij binnen de voetbalwereld actief met het begeleiden en stimuleren van jongeren. Maar ook is hij thuis in het midden- en kleinbedrijf, waar hij diverse functies vervulde in management en organisatie. Met andere woorden: hij weet uit eigen ervaring ‘hoe de hazen lopen’ en ontdekte veel hiaten die met een beetje goede wil en een andere manier van denken opgevuld kunnen worden.

 

Wat Bartelink wil, is in contact komen met jongeren. Jongens en meiden tussen de 15 en 27 jaar die - om welke reden dan ook - de weg naar een goede toekomst nog niet kunnen vinden. Hij wil hen handvatten kunnen bieden, prikkelen en motiveren. Samen een route bepalen, waarin sport en mkb de pleisterplaatsen kunnen zijn om ze verder te kunnen vormen en hun doelen te bereiken. Bartelink realiseert zich dat jongerenwerk niet nieuw is. “Op tal van plekken in ons land krijgt het fenomeen aandacht, denk alleen maar aan het sociale domein”, zo zegt hij. “Het verschil is echter dat ik het in een veel breder perspectief trek en nadrukkelijk met andere partijen naar maatwerkoplossingen wil zoeken.”

 

Kers op de taart

Complete multidisciplinaire voetballers hebben vaak de meeste kans op succes, zo luidt een oude wijsheid. Een wijsheid die synoniem staat voor de visie en aanpak van Bartelink. “Waar ik naar toe wil is de jongeren hun ogen te openen en tegelijkertijd praktische mogelijkheden aan te kunnen dragen. Dat ik daarbij de sport en het midden- en kleinbedrijf een handreiking kan doen en een win-win situatie weet te creëren, vormt voor mij de kers op de taart.”

 

Jongeren, of ouders/verzorgers van hen, die in een door Bartelink genoemde situatie verkeren, kunnen contact opnemen met de coach (06 5530 5515 / info@arnoudbartelink.nl) om de mogelijkheden te verkennen. Op www.arnoudbartelink.nl is bovendien meer te lezen over de aanpak van het nieuwe bureau.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Eric Arkink — 04 jan 2021
Arnoud, proficiat met deze nieuwe stap in je loopbaan. Veel succes gewenst!

Rian Jannink: ‘Ik ben supertrots op jullie’

Emotioneel en met een door verkoudheid ietwat gebroken stem nam Rian Jannink-Schabbink...
09-05-2022

De ziel is terug in de aloude pastorie

Het was al in 1887 dat de pastorie van de St. Stephanuskerk werd gebouwd. De neo-Hollandse...
18-04-2022

Juf Ria zegt kinderopvang vaarwel

Veel Bornenaren zullen haar kennen, want het was al op 1 februari 1993 dat Ria Bosman in dienst...
14-04-2022

Vier keer goud voor Keurslager Rensink

Op de vitrine bij Keurslager Rensink aan de Nieuwe Kerkstraat is er deze week een bijzondere...
05-04-2022

Peter Korf wast even buiten Borne

Op de dag dat Peter Korf zijn handtekening zette onder de verkoopakte van zijn pand aan de...
05-04-2022

Rieky Lucas na 52 jaar Jachtlust met pensioen

Rieky Lucas kwam in het jaar 1966 in dienst bij Hotel & Restaurant Jachtlust in Hertme. Ze...
03-04-2022