‘Ik wil jongeren in beweging krijgen’
COACH ARNOUD BARTELINK SCHAKELT TUSSEN SPORT, JONGEREN EN MKB

‘Ik wil jongeren in beweging krijgen’

ADVERTORIAL • “In Nederland tellen we enkele honderdduizenden niet-uitkeringsgerechtigde en onzichtbare jongeren. In vakjargon nuggers en spookjongeren genoemd”, zo weet Arnoud Bartelink. Met ingang van het nieuwe jaar is hij in Borne gestart met zijn eigen coaching, counseling & consultancy bureau. “Het zijn veelal jongens en meiden die jammer genoeg weinig toekomstperspectief zien, die regelmaat en orde missen om hun leven structuur te geven en daarmee te kunnen groeien.” Daar wil hij verandering in brengen. Als een soort van jongerenwerker 2.0, met korte lijnen naar de sport en het midden- en kleinbedrijf.

 

Andere manier van denken

Waar het volgens Bartelink om gaat is het leggen van verbindingen. “Eén-tweetjes maken, durven aanvallen en vervolgens kunnen scoren, om het maar in sporttaal te zeggen.” Een taal die de kersverse coach overigens niet vreemd is, want al jaren is hij binnen de voetbalwereld actief met het begeleiden en stimuleren van jongeren. Maar ook is hij thuis in het midden- en kleinbedrijf, waar hij diverse functies vervulde in management en organisatie. Met andere woorden: hij weet uit eigen ervaring ‘hoe de hazen lopen’ en ontdekte veel hiaten die met een beetje goede wil en een andere manier van denken opgevuld kunnen worden.

 

Wat Bartelink wil, is in contact komen met jongeren. Jongens en meiden tussen de 15 en 27 jaar die - om welke reden dan ook - de weg naar een goede toekomst nog niet kunnen vinden. Hij wil hen handvatten kunnen bieden, prikkelen en motiveren. Samen een route bepalen, waarin sport en mkb de pleisterplaatsen kunnen zijn om ze verder te kunnen vormen en hun doelen te bereiken. Bartelink realiseert zich dat jongerenwerk niet nieuw is. “Op tal van plekken in ons land krijgt het fenomeen aandacht, denk alleen maar aan het sociale domein”, zo zegt hij. “Het verschil is echter dat ik het in een veel breder perspectief trek en nadrukkelijk met andere partijen naar maatwerkoplossingen wil zoeken.”

 

Kers op de taart

Complete multidisciplinaire voetballers hebben vaak de meeste kans op succes, zo luidt een oude wijsheid. Een wijsheid die synoniem staat voor de visie en aanpak van Bartelink. “Waar ik naar toe wil is de jongeren hun ogen te openen en tegelijkertijd praktische mogelijkheden aan te kunnen dragen. Dat ik daarbij de sport en het midden- en kleinbedrijf een handreiking kan doen en een win-win situatie weet te creëren, vormt voor mij de kers op de taart.”

 

Jongeren, of ouders/verzorgers van hen, die in een door Bartelink genoemde situatie verkeren, kunnen contact opnemen met de coach (06 5530 5515 / info@arnoudbartelink.nl) om de mogelijkheden te verkennen. Op www.arnoudbartelink.nl is bovendien meer te lezen over de aanpak van het nieuwe bureau.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Eric Arkink — 04 jan 2021
Arnoud, proficiat met deze nieuwe stap in je loopbaan. Veel succes gewenst!

Een frisse mond voor een hond

Een tasje met tandpastacapsules, een tandenborstel, een kam en diverse reinigingsdoekjes. Handig...
23-01-2021

Thijs snelste typer van het land

Zaterdagmorgen kreeg de 12-jarige Thijs de Boer uit Borne de beker overhandigd die behoort bij...
16-01-2021

Jonge Poerink-terrein op de schop

Het terrein op de hoek van de Prins Bernhardlaan met de Oonksweg, beter bekend als het Jonge...
12-01-2021

Logitrex vestigt zich aan Oonksweg

Sinds 1 januari prijkt de naam Logitrex Cargo Solutions prominent aan de gevel van het pand aan...
05-01-2021

TikTokkende meester Stefan op Radio 538

Eigenlijk was het pas in de zomer dat Stefan Oldemenger actief kennismaakte met TikTok, het...
13-12-2020

Hoe zit het met Borne Werkt anno 2020?

Het project Borne Werkt is in februari 2016 van start gegaan. Sportclubs hebben toen, en nu nog,...
11-12-2020