Thijs snelste typer van het land
HOGE SCORES IN BORNE BIJ GIGAKIDS 2020

Thijs snelste typer van het land

Zaterdagmorgen kreeg de 12-jarige Thijs de Boer uit Borne de beker overhandigd die behoort bij het predicaat ‘snelste typer van het land’. De prijs werd overhandigd door Erwin Oude Egbrink, de docent die in Borne de typecursussen verzorgt binnen het landelijke project Gigakids. Ook Jesse Kosterink (11) en Noa Haug (10) werden in het zonnetje gezet. Zij wisten eveneens hoog te scoren tijdens de cursus die ze 13 weken lang op woensdagmiddag volgden in het Kulturhus.

 

Landelijk project

Gigakids is een project dat zo’n vijftien jaar geleden werd opgestart door een moeder die haar kind op school graag typeles wilde laten volgen. De school had er geen oren naar en dus besloot ze zelf online iets te ontwikkelen. Het project sorteerde een sneeuwbaleffect. Inmiddels zijn er tachtig cursusplaatsen in ons land.

 

Waaronder dus ook in Borne, waar jaarlijks twee groepen van elk dertig kinderen de speelse cursus volgen. Zo zijn de teksten aangepast aan de leeftijd van de kinderen, bepalen kleuren en vormen voor een belangrijk deel het format en wordt er ook met dyslexie rekening gehouden. Na de eerste toetsaanslag worden automatisch de aanslagen per minuut en het aantal fouten bijgehouden.

 

Volgens de moeder van Thijs is de leeftijd van haar zoon een ideaal moment voor het volgen van de cursus. “Hij zit nu nog op de basisschool en kan het geleerde straks op de middelbare school mooi in praktijk brengen. Het is een bagage waar hij zijn leven lang plezier van kan hebben.” Oude Egbrink kan het verhaal beamen. “Je merkt bijvoorbeeld ook dat kinderen na het volgen van de cursus beter uit hun talentoetsen komen. En tijdens de cursus zelf leren ze een juiste typehouding en vingerzetting aan te nemen.

 

‘Harder dan Max Verstappen’

Als Thijs de beker in ontvangst neemt, mag hij aansluitend nog even een demonstratie geven van zijn kunnen voor de ook aanwezige moeders. En inderdaad, hij ‘vliegt’ als het ware over het toetsenbord. Volgens Oude Egbrink haalde hij tijdens het examen een snelheid van 310 aanslagen per minuut. “Je ging harder dan Max Verstappen en sneller dan het licht”, zo jubelt hij. Ook Noa deed het meer dan goed. Zij haalde 262 aanslagen, goed voor een landelijke negende plek. En Jesse ten slotte deed het met 226 aanslagen ook uitstekend. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Ron Hartman — 17 jan 2021
Oef Thijs, wat een prestatie zeg. Wij hebben ooit geprobeerd om sneller te typen met de Velotype (in lettergrepen) maar dat bleek toch te lastig voor een groter publiek. Als je het toetsenbord beheerst en taalvaardig bent, ligt de wereld voor je open.pluim!

 

 

Marijn Smelt: ‘We zullen overleven!’

Eigenlijk is hij een ietwat vreemde eend in de OVZenderen-bijt. De 43-jarige Marijn Smelt,...
23-02-2021

Creativiteit Keurslager Rensink loont

Het is niet voor het eerst dat Albin en Saskia Rikkerink in de prijzen vallen. “Maar het...
21-02-2021

Saskia Vreeman 25 jaar makelaar

Voorzitter Peter Burbach van de NVM Twente vereerde Saskia Vreeman vrijdag met een bezoekje om...
16-02-2021

Borns noaberschap: ‘Het is nu of nooit!’

NOW, TOZO, TVL, TONK… allemaal overheidsmaatregelen om ondernemers door deze moeilijke...
14-02-2021

‘Prima plek voor administratieve en fiscale zaken’

Ruim zeven jaar geleden besloten Johan Hartgerink en Marcel Rouwen samen verder te gaan. Beiden...
11-02-2021

Basisscholen in Borne blijven maandag dicht

Komende week zouden eigenlijk de basisscholen weer open gaan, maar de extreme sneeuwval...
07-02-2021