Een frisse mond voor een hond
ROC-STUDENTEN STARTEN ONDERNEMING VOOR GOEDE DOEL

Een frisse mond voor een hond

Een tasje met tandpastacapsules, een tandenborstel, een kam en diverse reinigingsdoekjes. Handig voor onderweg, bijvoorbeeld voor vrachtwagenchauffeurs. Zie daar het nieuwe product, bedacht door ROC-studenten Ruben Sonder, Stefan Vucetic, Steffie Hoogendijk, Kirsten Hardiek en Max Aalderink in het kader van een opdracht voor hun opleiding Ondernemer Retail. Onder de naam ‘Fresh Travel Pack’ gaan de enthousiaste studenten het product aan de man brengen. De opbrengst komt geheel ten goede aan het goede doel: een hulphond voor de Bornse Kim Moorman, die vanwege haar handicap volledig afhankelijk is van een opgeleide viervoeter.

 

Hulphond voor Kim Moorman

“Een hulphond is heel duur”, weet Ruben Sonder, de 18-jarige directeur van de nieuwe onderneming. Aan Kim’s zijde is labrador Brox de trouwe metgezel op dit moment. “Maar hulphonden gaan al jong met pensioen. Vroeg of laat moet er een nieuwe, getrainde hond komen. Het zou mooi zijn als wij met onze actie uiteindelijk voor Kim een hond kunnen aanschaffen, eventueel via de Stichting Hulphond. Hoe, dat moeten we nog even uitwerken.”

 

Fresh Travel Pack

Het idee voor het product kwam eigenlijk in samenwerking met Kim Moorman tot stand. Samen met haar moeder Daphne van Wietmarschen runt zij de webshop in gezondheidsartikelen Pure Generaties en verkoopt de betreffende tandpastacapsules, die een vervanging zijn voor gewone tandpasta. “Heel handig”, weet Stefan Vucetic. Zijn vader werkt in de transportsector en weet dat het soms lastig is om als vrachtwagenchauffeur op een normale manier je tanden te poetsen. “Eigenlijk zou iedere vrachtwagen zo’n noodpakketje standaard in het dashboardkastje moeten hebben liggen.”

 

Aan de slag

Het idee was geboren en voortvarend togen de studenten aan het werk. Een slogan hoort er natuurlijk bij en het werd ‘Frisse mond voor een hond’. Sponsoren werden gezocht en gevonden. Drukkerij Knoef verzorgt de etikettering en CCV-shop maakte een gratis webshop. Publiciteit heb je natuurlijk ook nodig. Bij deze!

 

En nu is het vol aan de bak en de markt in. De groep wil zeker 600 stuks gaan verkopen en heeft er alle vertrouwen in dat het gaat lukken. “Je leert vanzelf om niet bang te zijn. Je moet gewoon initiatief tonen. ‘Nee’ heb je en ‘ja’ kun je krijgen”, klinkt het zelfverzekerd. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Rita — 23 jan 2021
Mooi Ruben veel succes ermee!!

Marijn Smelt: ‘We zullen overleven!’

Eigenlijk is hij een ietwat vreemde eend in de OVZenderen-bijt. De 43-jarige Marijn Smelt,...
23-02-2021

Creativiteit Keurslager Rensink loont

Het is niet voor het eerst dat Albin en Saskia Rikkerink in de prijzen vallen. “Maar het...
21-02-2021

Saskia Vreeman 25 jaar makelaar

Voorzitter Peter Burbach van de NVM Twente vereerde Saskia Vreeman vrijdag met een bezoekje om...
16-02-2021

Borns noaberschap: ‘Het is nu of nooit!’

NOW, TOZO, TVL, TONK… allemaal overheidsmaatregelen om ondernemers door deze moeilijke...
14-02-2021

‘Prima plek voor administratieve en fiscale zaken’

Ruim zeven jaar geleden besloten Johan Hartgerink en Marcel Rouwen samen verder te gaan. Beiden...
11-02-2021

Basisscholen in Borne blijven maandag dicht

Komende week zouden eigenlijk de basisscholen weer open gaan, maar de extreme sneeuwval...
07-02-2021