Jonge Hooiberg-bewoners voelen zich thuis
03-04-2021
EERSTE NACHTJE SAMEN IS GOED BEVALLEN

Jonge Hooiberg-bewoners voelen zich thuis

Zaterdag rond de middag zitten de twaalf kersverse bewoners van de nieuwe woonzorgvoorziening De Hooiberg een beetje uitgeblust bij elkaar in de gemeenschappelijke ruimte aan de Dorsvloer. Een dag eerder stond alles immers in het teken van de grote verhuizing.

 

Kortom… voor de meesten was het een korte nacht en vanmorgen werd er alweer lekker gewandeld. Een tikkeltje vermoeidheid is dus niet vreemd. Toch overheerst bij hen het enthousiasme over het nieuwe samenzijn. “Het voelt wel veilig”, zegt Eline, waarna Fleur verkondigt dat haar eigen plekje het leukste is.
 

Eigen tempo

Met de verhuizing komt een eind aan een bijzonder proces dat in juli vorig jaar voor de nieuwe bewoners begon met een fotoshoot op de toen nog prille bouwlocatie. In september volgde de eerstesteenlegging en vorige maand kregen ze de sleutel van hun eigen kamer.

 

Daarna volgde de inrichting, plus het verder afronden van de gemeenschappelijke ruimte. Het resultaat van dit alles is een huiselijk geheel, waarin iedereen op een eigen manier zijn of haar draai kan vinden. “Én in een eigen tempo natuurlijk, dat heeft even tijd nodig”, vertelt Carel ten Dolle, bestuursvoorzitter.
 

Die tijd van gewenning wordt ze door Erik Olde Rikkert, de coördinator van het complex, en de zeven zorgmedewerkers en twee koks die elkaar afwisselen, dan ook nadrukkelijk geboden. Niks moet en (bijna) alles mag. Feit is dat de nieuwe bewoners hun eerste nachtje samen goed hebben doorstaan. “We hebben heerlijk geslapen en gisteravond nog een pyjamaparty gehouden”, verklapt Ralph. Dat de jongeren meer dan welkom zijn in hun nieuwe omgeving werd gisteren nog eens duidelijk gemaakt door De Barrique, dat voor elk van hen een verrassingspakket achter de deur schoof. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Wim Geul — 04 apr 2021
Fijn dat het nu zover is. Vergeleken met andere initiatieven in het land is ons Hooiberg-project toch maar snel voor elkaar gekomen. Ik wens, mede namens de oud bestuurders van de stichting, alle bewoners heel veel woonplezier en een fijne toekomst in deze prachtige woonlocatie.
Trees en Bert — 04 apr 2021
Omdat we dagelijks met onze hond langs de Hooiberg wandelen, hebben we de totstandkoming van jullie huis van A tot Z kunnen volgen. Wat is het mooi geworden! We wensen alle bewoners heel veel woonplezier! Ook de ouders feliciteren we met deze prestatie van formaat. De nieuwe Hooiberg is een aanwinst voor onze wijk. 🌻🇾🇪💐
Joke — 03 apr 2021
Heel veel woonplezier samen...
Anita — 03 apr 2021
Heel veel woonplezier op deze mooie plek!
Max de Mooij Sr. — 03 apr 2021
Wat mooi om die blije gezichten te zien van de nieuwe bewoners van de Hooiberg!
Toijdens mijn rondjes met de hond heb ik de afgelopen jaren de Hooiberg stapje voor stapje zien veranderen van een verlaten school in een geweldig mooi wooncomplex. Soms dact ik: waneer is het eindelijk eens klaar... En nu is het echt zover! Ik wens jullie heel veel geluk en veel woonplezier in jullie mooie nieuwe woning!
Dick Ellenbroek — 03 apr 2021
Lang gewacht en dan is het eindelijk zover.
Veel woonplezier met elkaar.
Hartelijke groeten..
Margot — 03 apr 2021
Heel veel woonplezier samen!

Activisten spiegelen zichzelf in Zenderen

De accommodatie van Buitensport Twente/Opporren in Zenderen is een geliefd toevluchtsoord...
27-11-2021

Europastraat: stukje bij beetje beter

Vanaf maandagmorgen is de Europastraat weer vanaf de ovonde toegankelijk. De werkzaamheden aan...
22-11-2021

Bijdrage voor nieuwe duo fietsen

De onlangs opgerichte stichting Fietsmaatjes Borne is een stukje dichterbij het doel om twee...
20-11-2021

‘Zonnepanelen zijn keihard nodig’

Dinsdagavond vond in het Kulturhus de laatste van een serie van acht presentaties plaats, waarin...
16-11-2021

Johan Meijer in gesprek met Miriam de Leeuw

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
07-11-2021

Nieuwe kalender van en voor Kloostergaarde

Op elke eerste zaterdag in november organiseren alle provinciale Landschapsbeheerorganisaties de...
06-11-2021