Sprankel rent voor Stichting Still
KIM VAN MEEGDENBURG KENT UIT EIGEN ERVARING HET BELANG VAN STILL

Sprankel rent voor Stichting Still

Op vrijdag 21 juni wordt er door de leerlingen van basisschool De Sprankel gerend rondom de school én in de school. Niets leuker natuurlijk dan om nu eindelijk eens wél in de gangen te mogen rennen. Maar behalve voor de lol van deze voor één keer toegestane burgerlijke ongehoorzaamheid rennen de kinderen vooral voor het goede doel. De opbrengsten van de sponsorloop zijn voor de Stichting Still Fotografie, een organisatie van vrijwillige fotografen die kosteloos een fotoreportage aanbieden aan familie van een ernstig ziek kind of ouder en daarnaast fotografie verzorgt van stervende of overleden baby’s.

 

Jack

De sponsorloop is een initiatief van Kim van Meegdenburg, die uit eigen ervaring weet hoe waardevol Still Fotografie kan zijn. Op 1 april dit jaar kwam zoontje Jack te vroeg ter wereld en mocht helaas slechts enkele minuten leven. “Het ziekenhuis wees ons op het bestaan van de stichting. Ik had er nog nooit van gehoord en in eerste instantie wist ik niet zo goed wat ik ermee aan moest. De verpleegkundige overtuigde ons met het argument ‘je kunt het nooit meer overdoen’. Nog diezelfde nacht werd Still gebeld en ’s morgens kwam fotografe Corrie.”

 

De waarde van de foto’s

Er werden prachtige foto’s gemaakt, die enkele dagen later, ook in de vorm van een video met stemmige muziek, naar het gezin werden gestuurd. “Achteraf ben ik zo blij! Het is het enige dat je nog hebt en het is heel belangrijk voor het kunnen verwerken van het verlies.” Niet alleen voor Kim en haar man, maar ook voor de kinderen Lucas en Mila. “De kinderen vroegen er ook zelf naar. ‘Hoe zag hij er dan uit?’ De mooiste foto’s hangen aan de muur en iedere dag steken we een kaarsje aan voor Jack.” Ook voor de kinderen is het van belang om het overlijden van Jack een plaatsje te kunnen geven en de foto’s helpen daarbij. “Het is zo mooi dat de Stichting Still er is!”

 

Kinderen onder de indruk

Kim vertelde haar verhaal en dat van de Stichting Still in alle klassen van De Sprankel. Vooraf waren ouders ingelicht en werd de kinderen meegegeven dat ze niet hoefden te kijken naar de foto’s als ze dat niet wilden. Maar de leerlingen waren gefascineerd en luisterden ademloos. “En toen kwamen de verhalen, van overleden broertjes, nichtjes, neefjes en vriendjes en vriendinnetjes. De dood hoort bij het leven en doodgeboren kinderen ook. Het gebeurt vaker dan je denkt en het is belangrijk om erover te praten.”

 

Onkosten

Vorig jaar leverde de sponsorloop meer dan 1.600 euro op voor de Roparun. Het geld dat De Sprankel dit jaar hoopt in te zamelen is bedoeld om de vrijwillige fotografen te ondersteunen. “Ze krijgen een cursus om op de juiste manier met ouders om te gaan, maar ook om zelf de gebeurtenissen te kunnen verwerken. Daarnaast betaalt de stichting parkeer- en reiskosten voor de fotografen, die gebruik maken van hun eigen camera’s. De fotografen doen het echt helemaal vrijwillig en je kunt de Stichting Still dag en nacht bellen. Heel bijzonder en ook heel knap dat fotografen dit willen en kunnen!”

 

De leerlingen van De Sprankel zijn momenteel druk doende om sponsorgelden op te halen. Doneren aan Still Fotografie kan ook rechtsreeks via de website van de stichting. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Daar ga je dan, na 31 dienstjaren…

Het ene pensioen is het andere niet en daar weten ze bij de Gebr. Ezendam aan de Oonksweg over...
29-03-2024

Huisarts Paul van Buuren zwaait af

Na 35 jaar als huisarts in Borne te hebben gewerkt neemt Paul van Buuren op 27 maart afscheid...
12-03-2024

Jeugdige slopers gaan los in Jan Ligthartschool

Donderdagmiddag tussen kwart over drie en vier uur stonden de deuren van de Jan Ligthartschool...
15-02-2024

Herontwikkeling locatie Jan Ligthart definitief...

Nadat er verschillende plannen voor de herontwikkeling van Het Wooldrik om verschillende redenen...
10-01-2024

Bert Bosman neemt afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt

Vorige week nam Bert Bosman afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt. In 2016 was hij de...
31-12-2023

Juf Gerrie na 45 jaar met vervroegd pensioen

Vandaag, 19 december, heeft juf Gerrie Oude Lenferink na een carrière van maar liefst 45...
19-12-2023