Lions Borne kiest drie goede doelen
24-03-2021
DE UITVERKORENEN ZIJN VERJAARDAGSBOX, SPANJAARDGEMAAL EN HOSPICE BORNE

Lions Borne kiest drie goede doelen

Het is inmiddels goed gebruik dat de Lionsclub Borne de opbrengst van haar jaarlijkse acties besteedt aan Bornse organisaties die een financiële injectie heel goed kunnen gebruiken. Normaliter worden de suggesties hiervoor aangedragen door de deelnemers aan de Borne Curling Open, maar dat ging - begrijpelijkerwijs - in december allemaal niet door. Vandaar dat in januari zelf maar een oproep werd gedaan aan mogelijke Bornse goede doelen. En dat hebben de Lions geweten… een recordaantal aanmeldingen volgde. Inmiddels is de keuze bepaald en zijn het dit jaar de stichtingen Verjaardagsbox Borne, Spanjaardgemaal én Hospice Borne die hun zo gewenste bijdrage tegemoet kunnen zien.

 

Het Twents aspergekistje

Maar voor het zover is, moeten er natuurlijk eerst nog wel inkomsten worden gegeneerd. En dat hopen de Lions vooral voor elkaar te krijgen door de verkoop van hun befaamde Twentse aspergekistje, waarin tal van ingrediënten zijn samengebracht die goed zijn voor een complete aspergemaaltijd voor twee à drie personen. Het kistje is, inclusief uitgebreide receptuur, vanaf nu te bestellen en wordt dan op dinsdag 11 mei (twee dagen vóór Hemelvaart) thuisbezorgd. De kosten van al dit lekkers bedragen 36,50 incl. BTW.

 

Vorig jaar bracht de verkoop van het kistje en nog enkele andere acties 15.000 euro op. De Stichting Belevingstheater, de IJsbaan én de Stichting Fietswens waren toen de lachende derde. Max Pas van de Lions heeft goede hoop dat er dit jaar weer een soortgelijk bedrag kan worden uitgekeerd. “We gaan vol inzetten op de verkoop van het kistje en als ik zie hoe de samenstelling ervan is, móet het haast wel lukken.”

 

Zekere exclusiviteit van vooral regionale bodem

Volgens Pas zijn het vooral de regionale leveranciers die hun beste beentje voorzetten om het kistje een zekere exclusiviteit te bezorgen. De enige uitzondering vormt Vanka uit de Haarlemmermeerpolder die voor 500 gr krielaardappelen in schil tekent. “Dit is gewoon de allerbeste kwaliteit bij asperges”, aldus Pas. De ca. 1 kg AA-klasse witte asperges komen, gevacumeerd en geschild, van Aspergeboerderij Mander, Slagerij Traiteur Jacobs en Keurslager Rensink leveren 250 gr achterham, Landgoed Kaamps 250 gr verse roomboter en Hedevelds Bio Ei zes biologische eieren. Wijngaard Hof van Twente serveert er ten slotte een fles Twentewijn Sueterie Wit 2020 bij. “Een zachte droge witte wijn, vol van smaak én ook nog eens van Twentse bodem”, licht de wijnboer toe.

 

Leuke bijkomstigheid is volgens Pas dat deze bijzondere Twentewijn ook in dozen van zes flessen zijn bij te bestellen. “Per verkochte doos schenkt de Wijngaard dan 15 euro aan het goede doel.” Bestellingen kunnen tot en met 8 mei worden gedaan via www.lionsborne.nl. Ergens in juni hoopt Lions Borne de cheques aan de drie goede Bornse doelen te kunnen overhandigen. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Rutte: ‘Het einde is echt in zicht!’

Tijdens de persconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge werd bevestigd wat...
13-04-2021

Leidingbreuk in zwembad

Iets na middernacht kreeg de Brandweer Borne een melding van wateroverlast bij het zwembad Laco....
09-04-2021

Straatnamen zijn ook monumenten

Mannen en vrouwen in het verzet. Ze hadden allemaal vanuit een eigen invalshoek en gedrevenheid...
08-04-2021

3 april 1945: Borne bevrijd!

30 maart 1945, Goede Vrijdag. Eenheden van het Canadese 2e legerkorps en het Britse 30ste...
03-04-2021

Aanrijding op de N743

Rond 17.45 uur donderdagmiddag raakten twee auto’s met elkaar in botsing op de N743 tussen...
01-04-2021

Avondklok gaat naar 22.00 uur

De persconferentie dinsdagavond van de demissionaire bewindslieden Mark Rutte en Hugo de Jonge...
23-03-2021