Lions Borne kiest drie goede doelen
24-03-2021
DE UITVERKORENEN ZIJN VERJAARDAGSBOX, SPANJAARDGEMAAL EN HOSPICE BORNE

Lions Borne kiest drie goede doelen

Het is inmiddels goed gebruik dat de Lionsclub Borne de opbrengst van haar jaarlijkse acties besteedt aan Bornse organisaties die een financiële injectie heel goed kunnen gebruiken. Normaliter worden de suggesties hiervoor aangedragen door de deelnemers aan de Borne Curling Open, maar dat ging - begrijpelijkerwijs - in december allemaal niet door. Vandaar dat in januari zelf maar een oproep werd gedaan aan mogelijke Bornse goede doelen. En dat hebben de Lions geweten… een recordaantal aanmeldingen volgde. Inmiddels is de keuze bepaald en zijn het dit jaar de stichtingen Verjaardagsbox Borne, Spanjaardgemaal én Hospice Borne die hun zo gewenste bijdrage tegemoet kunnen zien.

 

Het Twents aspergekistje

Maar voor het zover is, moeten er natuurlijk eerst nog wel inkomsten worden gegeneerd. En dat hopen de Lions vooral voor elkaar te krijgen door de verkoop van hun befaamde Twentse aspergekistje, waarin tal van ingrediënten zijn samengebracht die goed zijn voor een complete aspergemaaltijd voor twee à drie personen. Het kistje is, inclusief uitgebreide receptuur, vanaf nu te bestellen en wordt dan op dinsdag 11 mei (twee dagen vóór Hemelvaart) thuisbezorgd. De kosten van al dit lekkers bedragen 36,50 incl. BTW.

 

Vorig jaar bracht de verkoop van het kistje en nog enkele andere acties 15.000 euro op. De Stichting Belevingstheater, de IJsbaan én de Stichting Fietswens waren toen de lachende derde. Max Pas van de Lions heeft goede hoop dat er dit jaar weer een soortgelijk bedrag kan worden uitgekeerd. “We gaan vol inzetten op de verkoop van het kistje en als ik zie hoe de samenstelling ervan is, móet het haast wel lukken.”

 

Zekere exclusiviteit van vooral regionale bodem

Volgens Pas zijn het vooral de regionale leveranciers die hun beste beentje voorzetten om het kistje een zekere exclusiviteit te bezorgen. De enige uitzondering vormt Vanka uit de Haarlemmermeerpolder die voor 500 gr krielaardappelen in schil tekent. “Dit is gewoon de allerbeste kwaliteit bij asperges”, aldus Pas. De ca. 1 kg AA-klasse witte asperges komen, gevacumeerd en geschild, van Aspergeboerderij Mander, Slagerij Traiteur Jacobs en Keurslager Rensink leveren 250 gr achterham, Landgoed Kaamps 250 gr verse roomboter en Hedevelds Bio Ei zes biologische eieren. Wijngaard Hof van Twente serveert er ten slotte een fles Twentewijn Sueterie Wit 2020 bij. “Een zachte droge witte wijn, vol van smaak én ook nog eens van Twentse bodem”, licht de wijnboer toe.

 

Leuke bijkomstigheid is volgens Pas dat deze bijzondere Twentewijn ook in dozen van zes flessen zijn bij te bestellen. “Per verkochte doos schenkt de Wijngaard dan 15 euro aan het goede doel.” Bestellingen kunnen tot en met 8 mei worden gedaan via www.lionsborne.nl. Ergens in juni hoopt Lions Borne de cheques aan de drie goede Bornse doelen te kunnen overhandigen. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Nederland deels weer op slot

Wat in de loop van vandaag al ‘bij gerucht’ naar buiten kwam, blijkt bewaarheid. Het...
26-11-2021

Stephanuskerk kleurt vanavond rood

De normaliter in het witte licht badende St. Stephanuskerk in Borne kleurt woensdagavond rood....
24-11-2021

Zeventienduizend euro voor Bornse projecten

Het Rabofonds van Rabobank Centraal Twente richt zich op duurzame initiatieven die het...
18-11-2021

‘Harde klap met ingrijpende maatregelen’

De meeste winkels sluiten om 18.00 uur, de horeca volgt om 20.00 uur, er mogen maximaal 4 gasten...
12-11-2021

Brandweer onderzoekt vreemde lucht bij HEMA

Woensdagmorgen rond 09.45 uur kreeg de Brandweer Borne een melding over een vreemde lucht in het...
10-11-2021

Mondkapje en anderhalve meter keren terug

Tijdens de 36ste corona-persconferentie sinds het uitbreken van de pandemie kondigden premier...
02-11-2021