Overbieden is de trend in krappe huizenmarkt
PATRICK OUDE EGBERINK VAN HOME MAKELAARS ZIET EXTRA KANSEN VOOR VERKOPERS

Overbieden is de trend in krappe huizenmarkt

ADVERTORIAL • De huizenmarkt blijft in beweging en voor verkopers kan dit goed nieuws zijn. Volgens recente bevindingen van de NOS zijn makelaars getuige van een heropleving in het fenomeen van overbieden, vooral bij huizen die als 'instapklaar' worden beschouwd. Dit biedt een uitgelezen kans voor huiseigenaren die overwegen te verkopen.

 

Ontwikkelingen

De bevindingen van de NOS worden gestaafd door makelaars in den lande. Zo merkt Alina Bijzitter van Slim Makelaardij in Groningen op dat de markt voor huizen in stedelijke gebieden steeds competitiever wordt. "Potentiële kopers zijn bereid aanzienlijke bedragen boven de vraagprijs te bieden, vooral voor woningen die volledig zijn afgerond en een goed energielabel hebben", aldus de Groningse.

 

Het eind van ‘de gekte’ lijkt overigens nog niet in zicht. Economen van verschillende banken verwachten dat de huizenprijzen dit jaar zullen stijgen, tussen de vier en acht procent. Door flink hogere lonen en de wat lagere hypotheekrentes kunnen mensen zich weer een hogere hypotheek veroorloven. De afgelopen maanden is de gemiddelde rente voor tien jaar vast met Nationale Hypotheekgarantie gedaald van rond de 4,5 naar zo'n 3,9 procent.

 

Aanbod voor lezers van BorneBoeit

De ontwikkelingen op de huizenmarkt ontgaan ook Patrick Oude Egberink, directeur van HOME makelaars aan de Bornsestraat 58 in Hengelo, niet. “Voor kopers van een nieuwe woning betekent deze periode een heuse uitdaging, terwijl verkopers juist hun voordeel kunnen behalen door een doordachte strategie toe te passen." In dat kader biedt hij de lezers van BorneBoeit de komende twee weken een vrijblijvende professionele marktanalyse aan voor hun eigen woning. “Dit stelt je in staat om te begrijpen hoe jouw huis zich positioneert in deze veranderende markt en hoe je het maximale uit de verkoop kunt halen”, zo zegt hij.

 

Meer weten of een afspraak maken?

Als jij er ook klaar voor bent om de potentie van jouw woning te ontdekken, bel of mail dan met HOME makelaars om te profiteren van zo’n vrijblijvende professionele marktanalyse (074 700 2130 / patrick@homemakelaars.nl). “Een perfecte voorbereiding op een succesvolle verkoop in deze dynamische markt!”, besluit Oude Egberink. Zie ook www.homemakelaars.nl.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

Hoort, hoort, zegt het voort!

Het nieuws verspreidt zich als een lopend vuurtje, zo luidt het gezegde, het gaat razendsnel van...
29-06-2024

Word jij herenboer op de Zenderense Es?

ADVERTORIAL • In Twente hopen we na Herenboerderij Usseler Es binnenkort een tweede...
05-06-2024

‘Het gemak dient de mens’

Af en toe zie je er nog wel eens één staan langs een sloot of op een boerenerf,...
04-06-2024

Borne experimenteert met nieuw stembiljet

De voorbereiding voor de Europese verkiezingen in Borne is begonnen. Maandagavond ontvingen de...
14-05-2024

Meulenbroek Dierenartsen bestaat 15 jaar

ADVERTORIAL • Wat gaat de tijd snel! 15 jaar geleden begonnen wij uit het niets onze...
06-05-2024

Strijdend onder Britse vlag

In Green Park, hartje Londen, staat het in 2012 door koningin Elisabeth onthulde...
03-05-2024