‘Sabrina is een schat van een meid. Wat wil je nog meer?’
09-02-2024
AXXICOM THUISHULP, OOK ACTIEF IN BORNE

‘Sabrina is een schat van een meid. Wat wil je nog meer?’

ADVERTORIAL • ‘Niet klagen maar dragen.’ Het enige wat er in de nieuwbouwwoning van de heer Kees ontbreekt is een tegeltje aan de wand met die spreuk erop. Hij zegt het meerdere malen tijdens het gesprek. Z’n haperende gezondheid geeft meneer er ook alle reden toe. Gelukkig is vandaag z’n steun en toeverlaat in het huishouden er: Sabrina van Axxicom Thuishulp.

 

Twee uur en een kwartier heeft ze bij meneer Kees de tijd. "Maar we starten altijd met een bakkie thee", zegt Sabrina opgewekt. Sinds twee jaar is ze thuishulp. "Ik vind het leuk om mensen te helpen, dat geeft een goed gevoel." Vandaag is het meneer Kees, die het sinds het overlijden van zijn vrouw vorig jaar alleen moet zien te rooien. "Ik puzzel veel. Ik zit veel achter de computer. Doe nu en dan een boodschap. Maar de dagen zijn lang en saai."

 

Sabrina brengt elke dinsdag wat plezier. "Ik ben hier begonnen toen mevrouw nog leefde. Meneer was toen mantelzorger voor mevrouw, een zware taak waardoor hij zelf weinig tijd en energie over had. Inmiddels is zij overleden en hebben we een vast patroon afgesproken met elkaar. Als ik binnen kom, starten we samen, hij begint met de afwas, ik ga boven aan de slag met afstoffen, stofzuigen en het sanitair. Weet je wat ik zo knap vind? Hij maakt ondanks zijn beperkingen zelf zijn bed op en doet de was nog grotendeels. Best zwaar voor hem maar hij doet het wel! Hij stopt de was in de machine en hangt het op. Ik strijk en vouw de was op. Zo zorgen we er samen voor dat hij een goede balans heeft en dat het allemaal netjes is opgeruimd."

 

Die hulp is welkom, zegt meneer. "Ik kan slecht lopen en ben aan één oog blind. Het is een heel getob. Niet klagen, maar dragen." Jarenlang was hij supervisor in de distributie bij Kodak. Op z’n 78ste is er nog iets wat hij nog wel kan: fietsen. "Elke dag twaalf tot vijftien kilometer, heerlijk!" "Ik zeg het ook weleens tegen meneer: het wordt een mooie dag vandaag, lekker weer om te fietsen of bij iemand op bezoek te gaan", zegt Sabrina. "Ik vind het altijd leuk om te horen wat meneer heeft meegemaakt. En ik let er altijd op of er nog bijzonderheden zijn. Je begint elkaar nu een beetje te kennen, dus ik vraag ook altijd hoe het gaat." Meneer: "Sabrina is een schat van een meid. En ze doet haar werk goed. Wat wil je nog meer?"

 

Ook aangenaam thuis blijven wonen met Axxicom Thuishulp?

Fijn, een ondersteunende hulp in huis voor de dingen die u niet zelf meer kunt doen. Axxicom Thuishulp is actief in de gemeente Borne, Almelo, Enschede en Hengelo onder leiding van regiomanager Rolf Beumer.

Hij zegt: "We houden rekening met uw wensen. En we doen meer dan schoonmaken alleen. Bijvoorbeeld u stimuleren om ook zelf iets te doen, om fit te blijven. We kijken of het nog steeds goed met u gaat. En we wijzen u op de voorzieningen in de buurt. Zo kunt u langer thuis blijven wonen. Met een beetje hulp van Axxicom Thuishulp en een beetje inzet van uzelf."

 

www.axxicom.nl

thuishulp@axxicom.nl

088 298 7474

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

Borne experimenteert met nieuw stembiljet

De voorbereiding voor de Europese verkiezingen in Borne is begonnen. Maandagavond ontvingen de...
14-05-2024

Meulenbroek Dierenartsen bestaat 15 jaar

ADVERTORIAL • Wat gaat de tijd snel! 15 jaar geleden begonnen wij uit het niets onze...
06-05-2024

Strijdend onder Britse vlag

In Green Park, hartje Londen, staat het in 2012 door koningin Elisabeth onthulde...
03-05-2024

Overbieden is de trend in krappe huizenmarkt

ADVERTORIAL • De huizenmarkt blijft in beweging en voor verkopers kan dit goed nieuws zijn....
27-03-2024

De arbeidersklasse roert zich!

Het begin van de twintigste eeuw kenmerkte zich door de opkomst van vakbonden en...
25-03-2024

Bornse toppers lunchen samen op Vrouwendag

Vandaag, vrijdag 8 maart, is het Internationale Vrouwendag. Een dag die al - zij het nog...
08-03-2024