Leidingbreuk in zwembad
09-04-2021
BRANDWEER POMPT 500 KUUB WATER WEG IN KELDER

Leidingbreuk in zwembad

Iets na middernacht kreeg de Brandweer Borne een melding van wateroverlast bij het zwembad Laco. Eenmaal ter plekke bleek een waterleiding geknapt te zijn, waardoor een kelderruimte van 12 x 12 meter volledig onder water liep. De brandweer slaagde erin de kelder leeg te pompen en het overtollige water van zo’n 500 kuub via het parkeerterrein te laten afvloeien.

 

Tom ter Bruggen, vestigingsmanager van de zwembadexploitant Laco, kan vrijdagmorgen nog niet aangeven wat de precieze oorzaak is van de leidingbreuk. “Vast staat in elk geval dat het niets met de recente verbouwing van doen heeft. Ergens is in elk geval op enig moment de perslucht weggevallen." Inmiddels is hij in druk overleg met de verzekeringsmaatschappij, terwijl een installatiebedrijf doende is de noodzakelijke reparatie uit te voeren.

 

Update 15.45 uur:

Er is besloten dat het zwembad in ieder geval tot en met zondag gesloten blijft. Zwemlessen kunnen op die dagen niet doorgaan. Ouders zijn geïnformeerd. Maandag wordt de situatie opnieuw beoordeeld.

 

De oorzaak van overstroming blijkt een defecte luchtdrukleiding te zijn. "Die is om de een of andere reden geknald. Er is wel een gat van 10 centimeter van weggeslagen. Hoe dat kan, dat weten we nog niet. Dat zijn we nu aan het onderzoeken", vertelt Ter Bruggen. Door het wegvallen van de luchtdruk konden kleppen in de leidingen niet meer gestuurd worden. Water uit het zwembad stroomde via een buffer de machinekamer - het laagste punt - in. De defecte leiding zelf was geen onderdeel van de recente verbouwing, maar de pompen en frequentieregelaars in de kelder waren net nieuw. "Die zijn nu uit de machinekamer getakeld en staan te drogen in droogkamers. We hopen dat ze nog te redden zijn."

 

Tom ter Bruggen en zijn team zijn aangeslagen. "We waren net zo blij dat we weer met zwemlessen mochten beginnen. Maar het is vooral heel vervelend voor de kinderen dat de lessen er nu weer uit liggen."

 

foto: © News United

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

De aanhouder wint of op hoop van zegen?

Dat het nooit meer zal voorkomen, is waarschijnlijk ijdele hoop. Toch hoopt de gemeente met de...
19-07-2021

Kabinet verscherpt coronamaatregelen

Tijdens een extra persconferentie vrijdagavond maakten premier Mark Rutte en minister Hugo de...
09-07-2021

Een van de planmakers over de AZC-locatie

Voorlopig keert de rust weer even terug in de vaak verhitte discussies over de toekomst van de...
09-07-2021

Brandweer bevrijdt miauwende verstekeling

Maandagmorgen kreeg de Brandweer Borne een melding dat er een dier in de problemen was geraakt...
05-07-2021

Twente Milieu verwijdert afvalbak

Het bericht op BorneBoeit zondagmorgen over de plek van een afvalbak bij het gedenkteken aan de...
28-06-2021

Een ongelukkige combinatie…

Langs het fietspad aan de Rondweg, ter hoogte van basisschool De Wheele, staat het gedenkteken...
27-06-2021