Leidingbreuk in zwembad
09-04-2021
BRANDWEER POMPT 500 KUUB WATER WEG IN KELDER

Leidingbreuk in zwembad

Iets na middernacht kreeg de Brandweer Borne een melding van wateroverlast bij het zwembad Laco. Eenmaal ter plekke bleek een waterleiding geknapt te zijn, waardoor een kelderruimte van 12 x 12 meter volledig onder water liep. De brandweer slaagde erin de kelder leeg te pompen en het overtollige water van zo’n 500 kuub via het parkeerterrein te laten afvloeien.

 

Tom ter Bruggen, vestigingsmanager van de zwembadexploitant Laco, kan vrijdagmorgen nog niet aangeven wat de precieze oorzaak is van de leidingbreuk. “Vast staat in elk geval dat het niets met de recente verbouwing van doen heeft. Ergens is in elk geval op enig moment de perslucht weggevallen." Inmiddels is hij in druk overleg met de verzekeringsmaatschappij, terwijl een installatiebedrijf doende is de noodzakelijke reparatie uit te voeren.

 

Update 15.45 uur:

Er is besloten dat het zwembad in ieder geval tot en met zondag gesloten blijft. Zwemlessen kunnen op die dagen niet doorgaan. Ouders zijn geïnformeerd. Maandag wordt de situatie opnieuw beoordeeld.

 

De oorzaak van overstroming blijkt een defecte luchtdrukleiding te zijn. "Die is om de een of andere reden geknald. Er is wel een gat van 10 centimeter van weggeslagen. Hoe dat kan, dat weten we nog niet. Dat zijn we nu aan het onderzoeken", vertelt Ter Bruggen. Door het wegvallen van de luchtdruk konden kleppen in de leidingen niet meer gestuurd worden. Water uit het zwembad stroomde via een buffer de machinekamer - het laagste punt - in. De defecte leiding zelf was geen onderdeel van de recente verbouwing, maar de pompen en frequentieregelaars in de kelder waren net nieuw. "Die zijn nu uit de machinekamer getakeld en staan te drogen in droogkamers. We hopen dat ze nog te redden zijn."

 

Tom ter Bruggen en zijn team zijn aangeslagen. "We waren net zo blij dat we weer met zwemlessen mochten beginnen. Maar het is vooral heel vervelend voor de kinderen dat de lessen er nu weer uit liggen."

 

foto: © News United

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Overbieden is de trend in krappe huizenmarkt

ADVERTORIAL • De huizenmarkt blijft in beweging en voor verkopers kan dit goed nieuws zijn....
27-03-2024

De arbeidersklasse roert zich!

Het begin van de twintigste eeuw kenmerkte zich door de opkomst van vakbonden en...
25-03-2024

Bornse toppers lunchen samen op Vrouwendag

Vandaag, vrijdag 8 maart, is het Internationale Vrouwendag. Een dag die al - zij het nog...
08-03-2024

Grote stroomstoring in Borne

UPDATE 19.19 uur: Enexis meldt dat de storing is verholpen   Rond 17.45 uur maandagavond...
12-02-2024

Kleiner wonen? Onze wooncoach denkt graag met u...

ADVERTORIAL • Sigrid Mulder is wooncoach bij Welbions. Zij zorgt ervoor dat huurders van...
10-02-2024

‘Sabrina is een schat van een meid. Wat wil je...

ADVERTORIAL • ‘Niet klagen maar dragen.’ Het enige wat er in de nieuwbouwwoning...
09-02-2024