Leidingbreuk in zwembad
09-04-2021
BRANDWEER POMPT 500 KUUB WATER WEG IN KELDER

Leidingbreuk in zwembad

Iets na middernacht kreeg de Brandweer Borne een melding van wateroverlast bij het zwembad Laco. Eenmaal ter plekke bleek een waterleiding geknapt te zijn, waardoor een kelderruimte van 12 x 12 meter volledig onder water liep. De brandweer slaagde erin de kelder leeg te pompen en het overtollige water van zo’n 500 kuub via het parkeerterrein te laten afvloeien.

 

Tom ter Bruggen, vestigingsmanager van de zwembadexploitant Laco, kan vrijdagmorgen nog niet aangeven wat de precieze oorzaak is van de leidingbreuk. “Vast staat in elk geval dat het niets met de recente verbouwing van doen heeft. Ergens is in elk geval op enig moment de perslucht weggevallen." Inmiddels is hij in druk overleg met de verzekeringsmaatschappij, terwijl een installatiebedrijf doende is de noodzakelijke reparatie uit te voeren.

 

Update 15.45 uur:

Er is besloten dat het zwembad in ieder geval tot en met zondag gesloten blijft. Zwemlessen kunnen op die dagen niet doorgaan. Ouders zijn geïnformeerd. Maandag wordt de situatie opnieuw beoordeeld.

 

De oorzaak van overstroming blijkt een defecte luchtdrukleiding te zijn. "Die is om de een of andere reden geknald. Er is wel een gat van 10 centimeter van weggeslagen. Hoe dat kan, dat weten we nog niet. Dat zijn we nu aan het onderzoeken", vertelt Ter Bruggen. Door het wegvallen van de luchtdruk konden kleppen in de leidingen niet meer gestuurd worden. Water uit het zwembad stroomde via een buffer de machinekamer - het laagste punt - in. De defecte leiding zelf was geen onderdeel van de recente verbouwing, maar de pompen en frequentieregelaars in de kelder waren net nieuw. "Die zijn nu uit de machinekamer getakeld en staan te drogen in droogkamers. We hopen dat ze nog te redden zijn."

 

Tom ter Bruggen en zijn team zijn aangeslagen. "We waren net zo blij dat we weer met zwemlessen mochten beginnen. Maar het is vooral heel vervelend voor de kinderen dat de lessen er nu weer uit liggen."

 

foto: © News United

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Wie wint liefdevol chocoladehuis?

Dat toevallige combinaties tot mooie dingen kunnen leiden, wordt deze weken bij De Ster eens te...
02-12-2021

Nederland deels weer op slot

Wat in de loop van vandaag al ‘bij gerucht’ naar buiten kwam, blijkt bewaarheid. Het...
26-11-2021

Stephanuskerk kleurt vanavond rood

De normaliter in het witte licht badende St. Stephanuskerk in Borne kleurt woensdagavond rood....
24-11-2021

Zeventienduizend euro voor Bornse projecten

Het Rabofonds van Rabobank Centraal Twente richt zich op duurzame initiatieven die het...
18-11-2021

‘Harde klap met ingrijpende maatregelen’

De meeste winkels sluiten om 18.00 uur, de horeca volgt om 20.00 uur, er mogen maximaal 4 gasten...
12-11-2021

Brandweer onderzoekt vreemde lucht bij HEMA

Woensdagmorgen rond 09.45 uur kreeg de Brandweer Borne een melding over een vreemde lucht in het...
10-11-2021